Μουσικη

O Jimi Hendrix έχει καινούργιο δίσκο.

Εσείς, τι άλλα νέα;

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
32856-73113.JPG

Τι κι αν έχει περάσει -σχεδόν- μισός αιώνας από τότε που έφυγε. Οι δίσκοι του πουλάνε σαν να είναι τώρα, ο μύθος του δεν έχει φθαρεί ούτε τόσο δα, "αντικαταστάτης" του στην κιθάρα δεν έχει ακόμη βρεθεί παρ' ότι πολλοί προσπάθησαν.

Ο Jimi Hendrix ζει... και πάντα θα βρίσκεται κάπου σ' ένα μπαούλο κάτι ξεχασμένο από το παίξιμο του για να δυναμώνει τη φλόγα. Λίγο πριν την κάνει οριστικά, αναζητούσε νέους μουσικούς δρόμους και ψαχνόταν και σε άλλα είδη.

Όπως θυμάται ο Miles Davis στην αυτοβιογραφία του: "Ο Τζίμι γούσταρε τη δουλειά μου στο "Kind of Blue" και σε διάφορες άλλες φάσεις και ήθελε να προσθέσει περισσότερα στοιχεία τζαζ στη μουσική του. Του άρεσε το παίξιμο του Κολτρέην, με όλες εκείνες τις λεπτές αποχρώσεις, κι έπαιζε στην κιθάρα του με έναν παρόμοιο τρόπο. Μου είπε ακόμα πως είχε πιάσει τον ήχο της κιθάρας που έβγαζα με την τρομπέτα μου... Ήταν ένας μεγάλος κιθαρίστα των μπλουζ".

Αυτές οι νέες μουσικές κατευθύνσεις και αναζητήσεις αποτυπώνονται ως ένα βαθμό στο "καινούργιο" άλμπουμ του “People, Hell and Angels” που θα κυκλοφορήσει στις 5/3 και στο οποίο τον συνοδεύουν ο Buddy Miles στα τύμπανα και ο Stephen Stills στο μπάσο και ηχογραφήθηκε την περίοδο 1968-1969 όταν ο ίδιος αλλά και οι μουσικές του αναζητήσεις είχαν διακτινιστεί στο σύμπαν.

Ακούστε εδώ ένα πρώτο δείγμα απ' αυτό το "lost album" του Jimi Hendrix:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκάς Καρυτινός: Συνέντευξη με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και διακεκριμένο μαέστρο.
Λουκάς Καρυτινός: Η όπερα είναι η καρδιά μου και η συμφωνική μουσική η σκέψη μου

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο διακεκριμένος στην Ελλάδα και το εξωτερικό μαέστρος, μιλάει για τη μουσική αλλά και την εκτός μουσικής ζωή, με αφορμή τη συναυλία στο Ηρώδειο στις 12 Ιουλίου, όπου θα διευθύνει την ΚΟΑ με σολίστ την Κάτια Μπουνιτιασβίλι

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.