Μουσικη

Μπαροκιές από μια ντίβα

Η διάσημη μέτζο σοπράνο Vivica Genaux στο ΜΜΑ. Δείτε το δώρο με τις προσκλήσεις

Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

 Θα δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε τι σημαίνει παθιασμένη σοπράνο –αφήστε που είναι και κουκλάρα. Μαγευτική φωνή, αψεγάδιαστη τεχνική και υπέροχη σκηνική παρουσία είναι οι λόγοι που έχουν συγκεντρώσει τόσους πολλούς φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Από τις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες της μουσικής μπαρόκ και μπελ κάντο της εποχής μας, η Vivica Genaux έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) για να τραγουδήσει άριες της χρυσής εποχής της μπαρόκ όπερας των Βιβάλντι, Τζιακομέλι, Χαίντελ, Βερατσίνι, Βίντσι και Γκλουκ. Την πλαισιώνει η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής με τους μαγευτικούς ήχους των οργάνων εποχής, δίνοντας ζωή σε γνωστά ορχηστρικά αποσπάσματα, αλλά και σε σπανιότατες ανέκδοτες εισαγωγές από όπερες του 18ου αιώνα των Λέο, Χάσσε, Βίντσι και Πόρπoρα τις οποίες θα ακούσουμε σε νέα κριτική έκδοση πάνω σε χειρόγραφα που έγινε ειδικά για τις ανάγκες της συναυλίας αυτής. Την συναυλία διευθύνει ο βραβευμένος με Εcho Klassik αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου, καλλιτεχνικός της διευθυντής της Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.

Σε αεροπλάνο μένει αυτή η γυναίκα;

Με καταγωγή από την Αλάσκα(!) η Βιβίκα Ζενό έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές του κόσμου, συνεργαζόμενη με τους σπουδαιότερους μουσικούς της εποχής μας, ενώ για τις ηχογραφήσεις της έχει αποσπάσει σημαντικότατες διακρίσεις και βραβεία, με κορυφαία την υποψηφιότητα της για βραβείο Grammy «καλύτερης κλασικής φωνητικής ερμηνείας» για το δίσκο με Άριες του Φαρινέλλι (harmonia mundi), αλλά και Grammy «καλύτερης ηχογράφησης όπερας» για την όπερα Βαγιαζίτ του Βιβάλντι. Όλη η καριέρα της είναι θριαμβευτική. Για παράδειγμα, την προηγούμενη καλλιτεχνική περίοδο εμφανίστηκε στο Λοκάρνο, στη Βρέμη, στη Λωζάνη, στο Άμστερνταμ, στο Στρασβούργο και στη Μυλούζ, στην Κρακοβία και στο Ντόρτμουντ, στη Βιέννη, την Πράγα, τη Νέα Υόρκη…. (Μάλλον πιο εύκολο είναι να πούμε σε ποια πόλη δεν εμφανίστηκε). Αλλά και το φετινό της πρόγραμμα είναι το ίδιο σε σημείο που αναρωτιέσαι αν μένει μονίμως σε αεροπλάνα. Όμως, αν έχεις ένα τόσο φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο δύσκολα να το αφήσεις παραπονεμένο.

18/11, 20.30. €11,20,28,40 (διακεκριμένη ζώνη), €6,50 (Φ/Άνεργοι/ΑΜΕΑ), 8,50 (65+,/Πολύτεκνοι). Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 210 7282.333, www.megaron.gr


ΔΩΡΟ

5 διπλά εισιτήρια για τη συναυλία της Vivica Genaux στο ΜΜΑ

Η ATHENS VOICE εξασφάλισε 5 διπλά εισιτήρια για τη συναυλία της Vivica Genaux στο ΜΜΑ στις 18/11, 20.30. Στείλε SMS: AVP (κενό) 1 και ονοματεπώνυμο στο 54121, μέχρι 16/11, στις 10.00. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με sms και τα ονόματά τους θα βρίσκονται σε λίστα στο ταμείο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Κάθε μήνυμα χρεώνεται €1,23 με ΦΠΑ.