Μουσικη

Λογοκρισία της έκφρασης: Δεν είμαστε μόνοι...

Στη φυλακή ο τραγουδιστής των Behemoth;

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
28948-65638.jpg

Tυχαίο;

Και τα 3 τελευταία γεγονότα που απασχολούν την διεθνή τύπο κι έχουν να κάνουν με διαμαρτυρίες διαφωνούντων, αφορισμούς, δίκες και καταδίκες σχετίζονται με τη θρησκεία, την εκκλησία και τους ηγέτες της, με το σκοτάδι που αφήνουν να κυριαρχεί αυτοί που -υποτίθεται- πως θα έπρεπε να μεταδίδουν το "θείο φως".

Φανατικοί μουσουλμάνοι "προστατεύουν" τον προφήτη τους -καίγοντας και καταστρέφοντας- από τους άπιστους χριστιανούς που τον κοροϊδεύουν, τον σκιτσάρουν, τον κάνουν ταινία και οι πνευματικοί τους ηγέτες τους προτρέπουν να εκτελέσουν "συμβόλαια θανάτου" εναντίον των άπιστων που τόλμησαν να κάνουν χιούμορ.

Απαγορεύεται, όπως απαγορεύτηκε με τον πιο οδυνηρό τρόπο στις Pussy Riot να σχολιάζουν τη χλιδάτη συμπεριφορά του πατριάρχη και να ασεβούν στους ναούς, όπως ομάδες ελλήνων νεοαφασιστών/παραχριστιανικών θέλουν να επιβάλουν απαγόρευση στην "ασεβή" παράσταση στο Χυτήριο.

Τώρα έρχεται ένα ακόμη περιστατικό να επιβεβαιώσει ότι οι θρησκείες τρέφονται από το "απαγορεύεται", ότι τα σκίτσα του προφήτη και η βίβλος είναι ένα και το αυτό.

Τουλάχιστον 2 χρόνια φυλάκισης αντιμετωπίζει ως ποινή από το ανώτατο δικαστήριο της Πολωνίας, ο Adam Darski (γνωστός ως Nergal) τραγουδιστής του πολωνικού heavy metal συγκροτήματος Behemoth, που πριν από χρόνια κατέστρεψε επί σκηνής μία Βίβλο, κατηγορώντας τη χριστιανική θρησκεία και λέγοντας πως η Βίβλος λέει ψέματα.

Οι Behemoth είναι ένα από τα (πολλά πια) ακραία σκληροπυρινικά heavy metal συγκροτήματα με πολλά σατανιστικά στοιχεία. Το 2007 έγινε μία προσπάθεια στην Πολωνία να απαγορευτούν όλα τα σατανιστικά/αντιθρησκευτικά γκρουπ αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Adam Darski αναρρώνει από χημειοθεραπεία λόγω λευχαιμίας, εμφανίζεται στην πολωνική τηλεόραση ως κριτής σε τάλεντ-σόου και δικάζεται για προσβολή θρησκευτικών συμβόλων. Τα ιερά και τα όσια στέλνουν ανθρώπους στη φυλακή και τον 21ο αιώνα΄, απαγορεύοντας και διατάσσοντας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.