Μουσικη

Ty Segall: It's Only Rock 'n' Roll But I Like It

 Η σκηνή του Σαν Φρανσίσκο είναι εδώ

Μάκης Μηλάτος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για μία ακόμη φορά στην ροκ ιστορία έχουμε "Σκηνή του Σαν Φρανσίσκο" και μάλιστα βασισμένη στα ίδια αγνά υλικά: στεγνές φασαριόζικες κιθάρες, εφηβική ενέργεια, ψυχεδελικά στοιχεία, αυτοαναιρούμενη εγωπάθεια, απλά και γρήγορα τραγούδια για μία ζωή που τρέχει με χίλια.

Η νέα garage σκηνή της πόλης έχει για κινητήριους μοχλούς τους Thee Oh Sees που είδαμε το καλοκαίρι από κοντά και τον υπερδραστήριο 25άρη Ty Segall που είτε μόνος του, είτε ως Ty Segall Band ή με διάφορες συνεργασίες είναι μια ανεξάντλητη μηχανή παραγωγής δίσκων και EP και ο οποίος καταφθάνει στις 10/11 στο ΑΝ Club με την μπάντα του για να γνωριστούμε από κοντά.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που στον δίσκο-αφιέρωμα για το πρώτο άλμπουμ των Velvet Underground, αυτόν με την Nico να παγώνει τα πάντα και την Μπανάνα του Warhol στο εξώφυλλο, θα συμμετάσχουν και ο Ty Segall και οι Thee Oh Sees, ως εικονολάτρες της ίδιας αισθητικής φόρμας.

image

Μάλιστα στο SoundCloud μπορείτε να ακούσετε και να κατεβάσετε δωρεάν (εδώ) την εκδοχή του Ty Segall γιά το περίφημο: "Femme Fatale", όπως θα ακούγεται στο άλμπουμ: "The Velvet Underground & Nico by Castle Face and Friends" (που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες από την Castle Face, την ετικέτα του John Dwyer, αρχηγού των Thee Oh Sees).

Στην αθηναϊκή τους εμφάνιση τους Ty Segall Band θα συνοδέψουν οι δικοί μας (με το ένα πόδι ήδη στο εξωτερικό) Acid Baby Jesus κάνοντας την βραδιά ακόμη πιο προκλητική.

Δείτε το «Goodbay Bread» (official video) του Ty Segall, εδώ

Δείτε το «Fingerpainting» (official video) των Αcid Baby Jesus, εδώ


Info:

10/11, An Club, Σολωμού 13-15, Εξάρχεια

Είσοδος 18 ευρώ - Έναρξη: 10 μ.μ.