Μουσικη

Ο μυστήριος OOoOO στην Αθήνα

Γράμμα από τον Αμερικανό που έκανε το Poker Face αγνώριστο

Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Eπιστρέφει στην Αθήνα ο παραγωγός Chris Greenspan από το Σαν Φρανσίσκο που υιοθετεί το νιχιλιστικό όνομα oOoOO και ονειρεύεται nonstop. Για  live set αυτή τη φορά. Ευρύτερα γνωστός μέσω του διαδικτύου όταν το κομμάτι Hearts ακούστηκε στην μπλογκόσφαιρα. Η πρώτη του κυκλοφορία ήταν ένα CD-R με 6 κομμάτια το οποίο κυκλοφόρησε από την Disaro Records το 2010 σε 600 αντίτυπα.  Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως η Lady Gaga, η Lindsay Lohan και η Μarina & the Diamonds, παρένθεση, η οποία έρχεται στις 19/1 για συναυλία στην Αθήνα, κλείνει η παρένθεση, με ρεμίξ σε κομμάτια τους. Το πρώτο του EP  κυκλοφόρησε σε 12” βινύλιο από την Tri Angle Records το 2010 όπως και η τελευταία κυκλοφορία του, τον Απρίλιο του 2012 με τίτλο ‘Our Loving is Killing Us’. Λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα μάς λέει τα νέα του...

 

  • Αυτή τη στιγμή είμαι σε ένα ξενοδοχείο στην Πορτογαλία. Έπαιξα στο Πόρτο χθες βράδυ και αύριο πηγαίνω Βερολίνο.

     

  • Είμαι σε περιοδεία, έχω ακόμη 12 συναυλίες, δύο από τις οποίες στην Ελλάδα.

     

  • Δουλεύω το πρώτο μου άλμπουμ που ελπίζω να κυκλοφορήσει στις αρχές του ’13. Θα το ολοκληρώσω όταν επιστρέψω στην Αμερική.

     

  • Από την προηγούμενή μου εμφάνιση στην Αθήνα θυμάμαι ένα πρωινό μετά από μεγάλο ξενύχτι που τριγυρνούσα στην Ακρόπολη με μια ομάδα από μαθητές.

     

  • Το OOoOO επιλέχθηκε για να μη σημαίνει τίποτε απολύτως. Μόνο την ανυπαρξία. Είναι συναίσθημα και διάθεση σαν σε όνειρο. Δεν χρειάζεται κανένα όνομα.

     

  • Aυτό το καιρό ακούω:
  1. Jeremih - Rosa Acosta
  2. David Lynch - Ghost of Love
  3. Danny Brown - Change
  4. Butterclock -Bad Roses 22
  5. Sasha Go Hard - Im Hotta

     


Βios Front, Πειραιώς 84, 2103425.335. Έναρξη 23.00. Είσοδος 8 ευρώ. Στις 13/10.

image