Μουσικη

Η Etten επιστρέφει ως κουκουβάγια

Ακούστε το νέο της τραγούδι

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
27360-62284.jpg

 Εtten ή Ελένη Τζαβάρα. Από τα γνωστά και αγαπημένα pixies της Αθήνας, electro-αισθαντική και με ποικίλες καλλιτεχνικές διακλαδώσεις στη μουσική της καριέρα.

Τώρα, επιστρέφει ως κουκουβάγια.

Είδος κουκουβάγιας που ζει στο Βόρειο Ημισφαίριο και σε πολλές περιοχές την φωνάζουν Φάντασμα του Βορρά: Λαπούγκλα.

“Lappugla” είναι και ο τίτλος του άλμπουμ της Etten που κυκλοφορεί στις 22 Οκτωβρίου από την Inner Ear.

Είναι το δεύτερο άλμπουμ της μετά το “I Know You ‘re Behind Me But I’m Not Scared”, που κυκλοφόρησε το 2009 και συνεχίζει το όμορφο παγανιστικό της ταξίδι με τραγούδια σαν αφηγήσεις, ιστορίες του δάσους και της φύσης. Το άλμπουμ είναι εξ ολοκλήρου δική της δημιουργία (μουσική, στίχοι, παραγωγή, εκτέλεση, φωνές, programming, ηχογράφηση).

Παράλληλα, παίζοντας με ιδέες και πειραματισμούς, δουλεύει για πρώτη φορά με μουσικά όργανα όπως το σαντούρι, η άρπα, το hang drum κ.ά.

Όλα αυτά γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα από το γεγονός ότι ο (μόνιμος «δάσκαλός» της και συνεργάτης της) Coti K. κατασκεύασε δύο νέα μουσικά όργανα: το «Διαπαντός» και το «Διαμέσον» που εντάσσονται στην οικογένεια των σαντουριών.Αυτά τα δύο νέα όργανα θα συνοδεύουν την Etten και στις ζωντανές εμφανίσεις της.

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στη Σουηδία, στην Τήνο και στο Lemontree Studio στην Αθήνα.

image

Για την “Lappugla” ειδικά δημιουργήθηκαν και οι ιδιαίτεροι πίνακες της ζωγράφου Ελένης Γλύνη, τα σύμβολα που σχεδίασε η ίδια η Κουκουβάγια και το artwork που υπογράφεται από τον πανηλεκτρικό db.

To πρώτο single από το άλμπουμ είναι το “Song of a Seed” και μπορείτε να το ακούσετε εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.