Μουσικη

Οι γορίλες στη Βουλή

 Όχι αυτοί που υπάρχουν ήδη. Άλλοι.

Μάκης Μηλάτος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γορίλες υπάρχουν ήδη στη Βουλή, αλλά αυτές τις μέρες έρχονται άλλοι να μας επισκεφτούν, προσκεκλημένοι των Rolling Stones.

Πας με το κινητό σου έξω απ` τη Βουλή και τους φωτογραφίζεις, δημιουργώντας σκηνές από την ταινία: "Ο Κινγκ Κονγκ στην Αθήνα".

Οι Rolling Stones γιορτάζουν φέτος τα 50 τους χρόνια ως γκρουπ αλλά απ' ότι φαίνεται ψιλοβαρέθηκαν να κάνουν πολλά, ήταν κι αυτά τα νάζια που έκανε ο Mick στον Keith επειδή στο βιβλίο του δεν τον φρόντισε ιδιαιτέρως και όλα πήγαν πίσω.

Οι φημολογούμενες εμφανίσεις τους σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη μόλις διαψεύστηκαν, ενώ ο υποτιθέμενος νέος δίσκος ήταν τελικά δύο καινούργια τραγούδια που ηχογράφησαν στο Παρίσι, για να συνοδέψουν την καινούργια συλλογή τους με τίτλο: "GRRR!" που θα κυκλοφορήσει στα μέσα Νοεμβρίου.

Όσο για την παγκόσμια περιοδεία για τα 50άχρονα ούτε κουβέντα. Αντ' αυτών βασίζονται σε όσα κάνουν οι άλλοι: Εκθέσεις φωτογραφίας με την πορεία τους, καινούργιες ταινίες με παλιό υλικό και αυτή η καινούργια συλλογή με παλιά τραγούδια, από το ξεκίνημα τους ως σήμερα, με ένα εξαιρετικό εξώφυλλο που σχεδίασε ο Walton Ford με τα περίφημα -σήμα κατατεθέν- χείλη του συγκροτήματος φορεμένα σε έναν γορίλα. Με αυτό το σχέδιο αποφάσισαν να κάνουν ένα 3D παιχνίδι σε 3.000 σημεία 50 πόλεων σε όλο τον κόσμο για την προώθηση του "GRRR!".

Κατεβάζεις δωρεάν στο smartphone σου την ανάλογη εφαρμογή από το uView, μαθαίνεις το πιο κοντινό σημείο όπου μπορεί να δράσει ο γορίλας της γειτονιάς σου και τραβάς φωτογραφίες συνδυάζοντας κτήριο και γορίλα, κάτι σαν σκηνές απ' το Κινγκ Κονγκ.

Έχουν επιλεγεί κλασσικά -ανά τον κόσμο- σημεία και χαρακτηριστικά κτήρια όπως το Empire State Building στη Νέα Υόρκη, το Big Ben στο Λονδίνο, η Όπερα του Σίδνεϋ ή το Skytree του Τόκιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την Ελλάδα επιλέχτηκε το κτήριο της Βουλής, ίσως το πιο δημοφιλές μέρος της Αθήνας τους τελευταίους μήνες καθώς το: "να καεί, να καεί το μπ.... η Βουλή" το έχουν δει δεκάδες φορές στις ειδήσεις τους, παντού σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι που έχει η Αθήνα του 2012 να δείξει. Το κτήριο της Βουλής κι ένας γορίλας να το έχει καταλάβει...

Οι καλύτερες φωτογραφίες απ' όλο τον κόσμο θα βραβευθούν, μαζί με σκίτσα του γορίλα που μπορεί να σχεδιάσει όποιος θέλει.

Τη φωτογραφική ή σχεδιαστική δουλειά σας μπορείτε να την προωθείτε

στο twitter: @RollingStones

ή στο grrr@rollingstones.com

και περιμένουμε τα αποτελέσματα.

Όπως και να 'χει οι φωτογραφίες όσων συμμετάσχουν θα αναρτηθούν στον fanwall που έχει δημιουργηθεί γι' αυτό το σκοπό.


image

info: https://www.rollingstones.com/grrr-home/