Μουσικη

Ακούστε όλο το νέο άλμπουμ των Baby Guru

Ημουν κι εγώ εκεί

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26127-60267.jpg

Σποραδικά μέσα στο καλοκαίρι άκουγα διάφορα προσχέδια από τα τραγούδια του καινούργιου τους δίσκου και η κατεύθυνση του γκρουπ μου αποκαλυπτόταν. Πριν από λίγες μέρες όμως στρογγυλοκάθισα στην "προεδρική καρέκλα" του ηχολήπτη στο σπιτικό τους στούντιο και άκουσα απνευστί ολόκληρο το νέο άλμπουμ των Baby Guru που έχει τίτλο: "Pieces" και κυκλοφορεί σε μερικές ημέρες. Μαζί μου άκουγαν και τα μέλη του γκρουπ -το τελικό μάστερ μόλις είχε φτάσει- αλλά κι ένα κορίτσι καθώς η αντροπαρέα απέκτησε μόλις και -4ο- γυναικείο μέλος σπάζοντας τη μονοτονία.

Οι Baby Guru περνάνε με άνεση τον σκόπελο του 2ου δίσκου που συχνά και για πολλά γκρουπ είναι γεμάτος αμηχανία, έλλειψη προσανατολισμού, ξεθυμασμένο ενθουσιασμό και με πολλές "εξωγενείς" επιδράσεις.

Ένα καλοδουλεμένο, απλό αλλά βαθύ, ευφάνταστο ψυχεδελικό τριπ, ένα ποπ κομψοτέχνημα που κυλάει σαν νεράκι και παραπέμπει στους ψυχεδελικούς μας ήρωες της δεκαετίας του '60 χωρίς να "κλέβει", ένα πολύχρωμο και μεστό καλειδοσκόπιο από ένα γκρουπ που δείχνει να σέβεται τον εαυτό του, τους ακροατές του αλλά κυρίως τους θρυλικούς ήρωες της ποπ κουλτούρας παίζοντας με το ρετρό χωρίς οι ίδιοι να είναι. Τα γκρουπ που δεν εξαντλούνται με το πρώτο άλμπουμ αλλά δείχνουν να έχουν και συνέχεια είναι πάντα ένα ενθαρρυντικό σημάδι...

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.