Μουσικη

Οι Electric Litany ετοιμάζουν το επόμενο άλμπουμ τους με τον Αlan Parsons.

Με καμπάνια χρηματοδότησης στο αμερικάνικο Kickstarter

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25169-58767.jpg

O παραγωγός Alan Parsons με ιστορικό στα άλμπουμ "Dark Side of the Moon" (Pink Floyd) και "Abbey Road" (Beatles),  ανέλαβε την παραγωγή του δεύτερου δίσκου τoυ τετραμελούς γκρουπ από το Λονδίνο, το οποία ξεκινά καμπάνια χρηματοδότησης στο Kickstarter.com για να μπορέσει να υλοποιήσει το project.

Με πρώτο δείγμα της νέας δουλειάς τους, το  single "Enemy" που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2012, οι Electric Litany κλείστηκαν στο στούντιο προετοιμάζοντας το υλικό του άλμπουμ. Αναζητώντας παραγωγό προσέγγισαν τον Alan Parsons, στέλνοντάς του δείγμα γραφής κι εκείνος ενθουσιάστηκε με το υλικό και ανέλαβε την παραγωγή του επερχόμενου δίσκου.

image

Η ηχογράφηση έχει τοποθετηθεί για τις αρχές Οκτωβρίου 2012, στην Καλιφόρνια. Το σοβαρότερο πρόβλημα για μια τέτοιου μεγέθους ανεξάρτητη παραγωγή είναι, όπως πάντα, η χρηματοδότηση. Το κόστος του όλου εγχειρήματος, συμπεριλαμβάνοντας τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής για το γκρουπ, ενοικίασης στούντιο, μηχανημάτων και τις αμοιβές των εμπλεκόμενων τεχνικών, είναι πρακτικά αδύνατον να καλυφθούν από έναν χορηγό.

Έτσι οι Εlectric Litany αποφάσισαν να στραφούν στο crowd funding. Την ιδέα  χρηματοδότησης του πρότζεκτ από τον κόσμο, που συνεισφέροντας μικρά ποσά παίρνει ως αντάλλαγμα μικρά δώρα και προσωποποιημένες παροχές, μετατρέποντας τη δημιουργία της μουσικής σε μια συλλογική προσπάθεια ανάμεσα στο συγκρότημα και τους ανθρώπους που πιστεύουν στη δουλειά του. Αυτό όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι Electric Litany στο σχετικό κείμενο της καμπάνιας "είναι ένας υγιής τρόπος για να λειτουργεί ελεύθερα και αδιαμεσολάβητα η μουσική αλλά και η τέχνη γενικότερα". Για την υλοποίηση της καμπάνιας της, επιλέχθηκε το αμερικάνικο Kickstarter, το οποίο, μέσα στα τρία χρόνια λειτουργίας του, έχει ολοκληρώσει εκατοντάδες επιτυχημένες καμπάνιες χρηματοδότησης προς ανθρώπους που ξεκίνησαν απλά με μια καλή ιδέα. Η καμπάνια των Electric Litany έκανε την επίσημη έναρξη της  στις 16 Αυγούστου.

H καμπάνια θα τρέξει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν μέχρι τότε 60.000 δολάρια. Καθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συνεισφέρει ποσό ανάλογα με τις δυνατότητές του, από 1 μέχρι 7500 δολλάρια, απολαμβάνοντας τις αντίστοιχες παροχές από το γκρουπ. "Ίσως να φαντάζει Δον Κιχωτικό" σχολίασε σχετικά το συγκρότημα, "ιδιαίτερα στις εποχές που ζούμε οικονομικά". Από την άλλη, αυτή η μπάντα είχε πάντα τη στήριξη γνωστών και άγνωστων φίλων, από την ανεύρεση μηχανημάτων και χώρων για πρόβες, μέχρι την προσφορά φαγητού και ρούχων. "Χωρίς τους ανθρώπους αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει πολλά, οπότε το λογικό ήταν να απευθυνούμε σε αυτούς που έχουν αποδείξει ότι πιστεύουν σε μας".

image

Μέσα στις πέντε πρώτες μέρες από την έναρξή της καμπάνιας, το πρότζεκτ επιλέχτηκε ήδη ως top pick από τους ανθρώπους του kickstarter, ενώ έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 1900 δολάρια. Μόλις η προσπάθεια στεφθεί με επιτυχία και το ποσό συγκεντρωθεί, οι ηχογραφήσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου και ο δίσκος θα είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του 2012. Στην Ελλαδα την κυκλοφορία θα έχει η πρώτη εταιρία τους, 

Inner Ear.

Το επίσημο video της καμπάνιας

Το link για τη σελίδα της καμπάνιας μπορείτε να δείτε εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.