Μουσικη

Marina and the Diamonds: Take it from the Greek

Σχετικά με το «Electra Heart», ένα μπουκέτο τραγουδιών ευφορικής ποπ

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
24995-58532.jpg

Πόζα εξωφύλλου που παραπέμπει στη Λόρα Πάλμερ του «Twin Peaks». Τίτλοι-αναφορές σε κινηματογραφικά στάνταρ («Valley of the Dolls», «Fear and Loathing»). Βίντεο εμπνευσμένα από το «Mullholand Drive» και το «Παρίσι, Τέξας». Τσιγάρα, μοτέλ, αυτοκινητόδρομοι, φοίνικες, ξανθές περούκες, μιλκ σέικ, παστέλ φορέματα, μακριές βλεφαρίδες, στιλιζάρισμα προσηλωμένο στα 50s, η ελκτική δύναμη του αμερικάνικου ονείρου τείνει το χέρι στο κορίτσι από την Ουαλία με την ελληνική καταγωγή που τόσο θαυμασμό είχε ξεσηκώσει με το ντεμπούτο «The Family Jewels» το 2010.

Υποστηρίζεται η θεματικά σφριγηλή εικόνα από ένα εξίσου μεστό εννοιολογικά άλμπουμ; διερωτάστε τώρα. Ούτε στο παραμικρό, σας βεβαιώνουμε. Η όλη ιδέα του κόνσεπτ στην ποπ είναι, άλλωστε, απαρχαιωμένη. Μπορεί κανείς να υποκριθεί ό,τι του αρέσει, αν το υποστυλώσει με τα κατάλληλα οπτικά υλικά.

Η Μαρίνα Λαμπρινή - Διαμάντη αρέσκεται να συμπεριλαμβάνει στις επιρροές της την Blondie, την Kate Bush, την PJ Harvey, την Britney Spears και τη Madonna, αλλά οι δύο τελευταίες αποτελούν τις μοναδικές ρεαλιστικές παραπομπές στο νέο της άλμπουμ «Electra Heart».

Αυτός είναι ο ήχος του αμερικάνικου ραδιοφωνικού mainstream και, στην προσπάθειά της να αναρριχηθεί στα εμπορικότερα υψίπεδά του, η Marina αναμετράται με τις ίδιες κορυφές που σκαρφαλώνουν η Lana del Rey και η Katy Perry, η Lady Gaga και η Lykke Li. Πειράζει; θα μας πείτε. Καθόλου. Ψοφάμε για πανηγυρική ηλεκτροπόπ εμείς εδώ πέρα.

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.