Μουσικη

Kωστής Μαραβέγιας

Xαβάιαν Τρόπικ

Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λίγο πριν την καλοκαιρινή συναυλία του στο Γκάζι ο Κωστής Μαραβέγιας δίνει το στίγμα του στην Α.V. Βάλε αντηλιακό.

Tι ετοιμάζεις για τη συναυλία της Δευτέρας;

Η σκηνή θα μεταμορφωθεί σε τροπικό φοινικόδασος και οι μουσικοί της μπάντας σε Χαβάιαν τρόπικ. Φουλ σετ, μέχρι να μας κλείσουν το ρεύμα και φοβερό opening act από τσιγγάνικη ορχήστρα του δρόμου καθώς και συμμετοχή βαλκανικών πνευστών.

Πως προέκυψε η ιστορία της “Λόλας”;

Όπως όλες οι ιστορίες πέραν της καθημερινής μου κανονικότητας. Απροειδοποίητα και χωρίς κανένα σημάδι πριν. Ήρθε, αναστάτωσε, κυοφόρησε και μετά έφυγε. Όπως όλα τα ωραία στη ζωή , όπως και η ίδια η ζωή.

Πως αντιμετωπίζεις την κρίση και ποιο είναι το δικό σου καταφύγιο  σήμερα;

Εγώ προυπάρχω με την προσωπική μου κρίση οπότε η τωρινή κρίση δεν με ξενίζει ιδιαιτέρως. Πολλά χρόνια τώρα δέχομαι εσωτερικές συγκρούσεις και συχνά κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα χτυπώντας νευρικά και διαδοχικά τις άκρες των δαχτύλων στο ξύλινο τραπέζι. Κάποια στιγμή θα ξημερώσει και για μας και θα ναι πάλι Κυριακή. Ελπίζω και αισιοδοξώ.

Ένα μήνυμα για τον κόσμο που σε ακολουθεί;

Να ερωτεύεται, να αθλείται, να τρέφεται σωστά για να είναι υγιής και να με ακολουθεί για πολλά πολλά χρόνια.

Πως σου φάνηκε η εμπειρία της τηλεοπτικής Μεσογείου;

Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Ο Νότος έχει πάρει φωτιά από ενέργεια και ομορφιά. Ωδή στο νευραλγικό σύστημα της Ευρώπης.

Τι ακολουθεί;

Καλοκαιρινή περιοδεία σε πολλά νησιά όπως Κως, Ρόδος, Αστυπάλαια, Μύκονος, Τήνος, Πάρος, Ικαρία, Κέρκυρα, Κρήτη και άλλα που αδυνατώ να θυμηθώ αυτή τη στιγμή.


Info: «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων . Έναρξη 19.30. Είσοδος €12. Προπώληση Public, Tεχνόπολις, www.viva.gr Στις 25/6.

Το πρόγραμμα της συναυλίας: 19:30 DJ set από Πάνο Σουρούνη και Νίκο Μαραβέγια/ 20:50 The Brothers Group of Bucharest/ 21:15 DJ set από Πάνο Σουρούνη και Νίκο Μαραβέγια (Vol. 2)/ 21:30 Maraveyas Ilegal