Μουσικη

My Life In The Bush Of Songs

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
22678-54204.jpg

Week 20 – George Apergis

Κάθε εβδομάδα ζητάμε από κάποιον μουσικό, DJ, μουσικογράφο κτλ. να γυρίσει πίσω στη «μουσική ζωή του». Να θυμηθεί τι μουσική άκουγε στα 5, στα 10 κ.ο.κ. μέχρι σήμερα και να μας διηγηθεί μια σχετική ιστορία/ ανάμνηση.

Πολύ συχνά ο George Apergis ανεβαίνει δύο ορόφους από το εμπορικό τμήμα της Athens Voice, κατευθυνόμενος στη σύνταξη για να μιλήσει ενθουσιασμένος για το τελευταίο killer track που ανακάλυψε ψάχνοντας δίσκους. Κι ακριβώς γι’ αυτή του την ιδιότητά του μας απασχολεί στο παρόν MLITBOS.

Μια από τις πλέον σημαντικές φιγούρες της αθηναϊκής κουλτούρας, την οποία υπηρετεί πάνω από 15 χρόνια ως DJ, παραγωγός, promoter,μουσικογράφος. Χωρίς να κάνει υποχωρήσεις στις εκάστοτε μόδες, μένοντας πιστός στρατιώτης της techno σταυροφορίας.

image

Τα Modular Expansion πάρτι του εξακολουθούν να το κρατάνε αληθινό, το ομώνυμο label παίρνει για τα καλά μπρος (και με δικά του tracks) και οι εμφανίσεις του σε διάφορα αθηναϊκά spots συνεχίζονται.

Το Σάββατο 26/5, ας πούμε, μπορείς να περάσεις από την Inoteka για ένα από τα παραδοσιακά του σετ εκεί. Για την ώρα, ας δούμε τι μουσική άκουγε…

Στα 5

ELVIS PRESLEY – Blue Suede Shoes

Σε ηλικία 5 ετών κάθομαι στο πάτωμα και αλλάζω κασέτες 8-track, αργότερα τις κουβαλάω πηγαίνοντας βόλτα με το διθέσιο SUNBEAM TIGER του πατέρα μου και είμαι αυτός που διαλέγει τη μουσική στο αυτοκίνητο.

Στα 10

JEAN–MICHEL JARRE – Ethnicolor

Και κάποια στιγμή σε ένα από τα πρώτα ξενύχτια μου βλέπω, σε μια μεταμεσονύχτια εκπομπή της πάντα ποιοτικής ΕΡΤ , βίντεο από Jean-Michel Jarre. Κάτι άλλαξε κι ένα ταξίδι μουσικής αναζήτησης μόλις είχε αρχίσει. Ότι rock πήγε να δημιουργηθεί μέσα μου ίσως πέθανε εκείνη τη στιγμή. Χα!

Στα 15

KLF – What Time Is Love?

Πάνω στη εφηβεία και καθώς το πειρατικό ραδιόφωνο ήταν τις μόδας άκουσα - πάλι μεταμεσονύχτια - το ‘What Time Is Love?’ των KLF, έπαθα ηλεκτροσόκ και είπα «αυτή είναι η μουσική της γενιάς μας». Kόλλησα με άλλα λόγια.

Στα 20

QUADRANT – Infinition

1994 – η Ελλάδα χωρίς internet και πολλά δισκάδικα ηλεκτρονικής μουσικής, και όμως κάπου βρήκα την συλλογή της r&s records In Order To Dance 5. Η συλλογή περιέχει διαμάντια κανονικά, εγώ ταυτίστηκα με το ‘Infinition’, τότε άρχισα να μπαίνω στο σύγχρονο (για τότε techno), διαφοροποιώντας το από το techno acid rave, τα breakbeats και την trance της εποχής. Πολύ αργότερα συνειδητοποίησα ότι πίσω από τους Quadrant κρύβονταν οι Mauricio, Basic Channel, Hardwax, οι οποίοι με στιγματίζουν ακόμα.

 

Στα 25

SURGEON – Hard Education

Τα Modular Expansion parties έχουν καθιερωθεί, ζούμε το techno στην αποκορύφωσή του, ο ήχος του Birmingham και της Downwards είναι τρόπος έκφρασης, μαζί φυσικά με τις διαφορετικές εκφράσεις της Detroit παράδοσης - Jeff Mills, Robert Hood και Tresor records.

Στα 30

OXIA – House Nation

Ο ήχος έχει μαλακώσει είμαστε στα πρώιμα σταδία της κυριαρχίας των minimal, electro-techno και οι Oxia είναι πρωτομάστορες! 2004, Ολυμπιακοί Αγώνες, όλα τα πάρτι γεμάτα στο Ψυρρη, ζούμε μεγαλεία.

Στα 35

JORIS VOORN – Chase The Mouse

Ένα κομμάτι που πραγματικά παίζει σε όλα τα στυλ των σετ μου. Σε techno, σε house, σε ‘80s new wave, disco, electronica παντού και για πάντα.

ΣΗΜΕΡΑ

ANTON MAYER – Raw Story

...η πώρωση μου αυτή την στιγμή, ότι ποιο φρέσκο σε techno ήχο από το Βερολίνο.

Πέρασε και μια βόλτα από το ανανεωμένο site του Modular Expansion, ενώ εδώ ακούς/αγοράζεις το τελευταίο του remix

 

φωτό - Τιμολέων Στεφανουδάκης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.