Μουσικη

Stream Of The Day #24

Damon Albarn - Dr. Dee

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
22103-53520.jpg

Press Play: Blur – Gorillaz - The Good, The Bad And The Queen, Rocket Juice And The Moon, Μάλι, Κίνα και τώρα… όπερα. Ο Damon Albarn το διέπραξε. Ξανά. Το χιλιοχρησιμοποιημένο κλισέ είναι ότι δεν κάθεται ποτέ ήσυχος και συνεχώς μπαινοβγαίνει σε πρότζεκτ πολεμώντας τη δημιουργική ακινησία και τη μανιέρα. Σωστό. Η κακή γλώσσα όμως υπενθυμίζει πώς σαν να τον έχει εγκαταλείψει η Μούσα μετά από το εκπληκτικό άλμπουμ που έβγαλε το 2007 με την συμμορία των The Good, The Bad And The Queen.

image

Πριν λίγες μέρες μας επιβεβαίωσε ότι η εμφάνιση των Blur στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι και η τελευταία τους, ενώ ρητά διέγνωσε θαμπό και το μέλλον των Gorillaz. Αλλά ότι δε θα πλήξουμε μαζί του είναι σίγουρο.

Την Τρίτη που μας πέρασε κυκλοφόρησε το Dr. Dee, ένα οπερετικό σύνολο 18 θεμάτων που συνδημιούργησε με τον θεατρικό συγγραφέα Rufus Norris, εμπνευσμένο από την δουλειά του άγιου Alan Moore και βασισμένο στη ζώη του μαθηματικού και βασιλικού συμβούλου John Dee. Ακούγεται φιλόδοξο και είναι σίγουρο ανώτερο από το αρκετά εξεζητημένο (σε ανάλογη κατεύθυνση) Monkey: A Journey To The West του 2008

Μπορείς να το ακούσεις εδώ. Κυκλοφόρησε στις 7/5 από την Parlophone

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.