Μουσικη

Moon Duo, dEUS & Sic Alps στην Αθήνα

Live (καλά) υπάρχουν

Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Από το πιο συναρπαστικό συναυλιακό διήμερο της σεζόν, αυτό που μας πέρασε δηλαδή, κρατάμε: την εξαιρετική διάθεση του του Mark E. Smith που μάλλον ανέλπιστα έδωσε μια από τις καλύτερες αθηναϊκές συναυλίες των Fall μπροστά σε καλλικέλαδους fans και την οικογένεια της συζύγου του Έλενας Πούλου, αλλά και τους εκρηκτικούς The Men το Σάββατο στο AN club.

Αλλά έρχονται κι άλλα εξαιρετικά live, σημείωσε…

17/3 dEUS @ Fuzz Club

n

Εδώ δε χρειάζονται και πολλές συστάσεις. Οι Βέλγοι ενσαρκώνουν το κλισέ «έχουν αναπτύξει ξεχωριστή σχέση με το ελληνικό κοινό», καθιερωμένο από εκείνες τις αλησμόνητες συναυλίες του 1999 και παρότι έχουν φύγει κάπως από το δισκογραφικό προσκήνιο επιστρέφουν με σχετικά καινούριο άλμπουμ (‘Keep You Close’).

Τους φέρνει η Άνωση και το εισιτήριο κοστίζει €29 (στις 16/3 παίζουν στο Principal της Θεσσαλονίκης)

19/4 Sic Alps @ 6 d.o.g.s

image

Έλκουν την καταγωγή τους από το garage, δεν κάνουν τυχαία παρέα με τον Ty Segall. Προσκυνούν το lo-fi, δεν τους θεωρούν άδικα μέλη της «μεγάλης των Pavement σχολής». Αλλά, παράλληλα έχουν κι έναν pop ρομαντισμό που τους βοηθά να ξεφεύγουν από το «ειδικό» κοινό.

Τους φέρνει η Catch The Soap με €10 (τα πρώτα 100) και €13 (τα υπόλοιπα και στο ταμείο). Ανοίγουν οι Bazooka (στις 20/4 παίζουν στο Stage Live της Λάρισας και στις 21/4 στο Coo Café της Θεσσαλονίκης)

ΠΜ


Οι Μoon Duo στην Αθήνα (κεντρική φωτο)

To ντουέτο από το Σαν Φρανσίσκο έρχεται στο Six Dogs

Kαλά νέα για ψυχάκηδες. Το ντουέτο που ξεκίνησαν το 2009 ο Ripley Johnson των Wooden Shjips με την Sanae Yamada μέσω των κοινών εμμονών τους για τον ήχο του Lou Reed, του John Coltrane, των Spacemen 3, των Suicide. Mε τευτονική krautrock ψύχωση και μινιμαλιστική διάθεση το γκρουπ από το Σαν Φρανσίσκο που μετακόμισε στο Κολοράντο δημιουργεί τον ιδανικό συνδυασμό θόρυβου και μελωδίας. Με τον περσινό άλμπουμ τους "Mazes" άνοιξαν ακόμη περισσότερο το πιστό κοινό που είχαν αποκτήσει με τον ήχο του "Escape" και του "Killing Time".

*Oι Μoon Duo θα παίξουν στις 17/5 στη Θεσσαλονίκη [Eightball Club], στις 18/5 στη Λάρισα [Stage Live] και στις 19/5 στο Six Dogs με ταιριαστό support από τους A Victim Of Society και Lunar Miasma. Είσοδος €12 limited e-tickets και €15 (προπώληση/ταμείο). Προπώληση Tickethouse, Πανεπιστημίου 42, Sound Effect Records, Ζαΐμη 30, Εξάρχεια, moonduo2012-ath.eventbrite.com

ΓΔ