Μουσικη

Ελ Γκρέκο

Οι ρίμες της ξενιτιάς

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16137-43252.jpg

Την ώρα που πληθαίνουν οι συζητήσεις «μένω ή φεύγω» στους νεανικούς κύκλους, η φωνή των Ελλήνων της διασποράς αρθρώνει λόγο με παρρησία και στοχάζεται όπως αρμόζει σε κάθε ευπατρίδη της Τέχνης. Αυτά παθαίνεις όταν έχεις Έλληνες παντού.

Περίπτωση άλφα. Stakis&Stakis. Φημολογείται πως πρόκειται για δίδυμο της ξενιτιάς που κατοικοεδρεύει στη Γερμανία. Ένα νοσταλγικό κομμάτι για τον πόνο του μετανάστη και το λυτρωμό που φέρνει η επιστροφή στα πατρικά χώματα.

Περίπτωση βου. So Tiri. Η απάντηση του ελληνικού λόμπι στην Αμερική. Προτάσσοντας τα στρατηγικά πλεονεκτήματα του ελληνικού πολιτισμού, το «Φέτα και ψωμί» διατράνωσε το φετινό καλοκαίρι τις γαλανόλευκες αξίες στα πέρατα της οικουμένης. Ο So Tiri ο μελωδός, κατά κόσμο Billy Anagnostou, έχει υμνήσει και το αυγολέμονο.

Περίπτωση γάμα. Η αντεπίθεση συνεχίζεται από τον εξωτικό βορρά και τη μάνα Σαλονίκη, έτσι γιατί μας αρέσει. Το ξέρω πως τη βρίσκεις με την techno και τη house, μα όταν σε @#*^#!, κάνεις σα τον Μίκυ Μάους. Μασίστας και Κροκόδειλος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.