Μουσικη

Get Your Wah Wahs Out!

…και μερικά free τραγούδια στο mp3 player

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15817-42767.jpg

Το εξής οξύμωρο εξακολουθεί να διαφεντεύει το ίντερνετ: ποτέ δεν υπήρχε περισσότερη διαθέσιμη μουσική και λιγότερα λεφτά για παραγωγές. Με την πειρατεία να παραμένει σε ασύδοτα επίπεδα και την κατάρρευση ακόμα και των στοιχειωδέστερων κανόνων διανομής, οι εταιρίες απολύουν, συρρικνώνονται, πελαγοδρομούν.

Εν μέσω αυτού του τοπίου, υπάρχουν ευτυχώς και τα ανεξάρτητα labels, που δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Όταν, για παράδειγμα, ονομάζεσαι Wah Wah 45s ή Bastard Jazz, και έχεις στήσει μια μικρή επιχείρηση που κόβει βινύλια για μύστες του ήχου και d.j., με στόχο να κυκλοφορείς τα πράγματα που αγαπάς χωρίς να κερδίζεις, αλλά ούτε να χάνεις λεφτά, σου είναι εύκολο να μοιράζεις κάθε τόσο ένα μέρος του καταλόγου σου δωρεάν, προκειμένου να τραβήξεις την προσοχή.

Έτσι και στην περίπτωσή μας. Χωρίς να χρειαστεί να περιπλανηθώ στιγμή στους ωκεανούς του προσωπικού μου browser (από όπου θα μπορούσα να ξεβράσω ώρες αργότερα με μάτια γουρλωμένα και έναν σκληρό δίσκο γεμάτο αμφίβολης συμπίεσης mp3), έλαβα εχθές το απόγευμα στο inbox δύο ωραιότατα e-mail από τις παραπάνω εταιρίες, οι οποίες με ειδοποιούσαν πως μπορώ, όποτε μου κάνει κέφι, να κατεβάσω μια πλειάδα τραγουδιών ανθολογημένων από την εκλεκτική δισκογραφική τους λίστα.

Παρενθετικά, ας αναφέρουμε πως η Wah Wah 45s αποτελεί δημιούργημα των Simon και Chris Goss, οι οποίοι παρέα με τους Billy Whizz και Oscar Goldenchild θήτευσαν στα Old Albany, Jazz Café, Favela Chic, Big Chill και διάφορα άλλα κλαμπ, προτού συστήσουν τη δισκογραφική τους, η οποία απευθύνεται κυρίως στα jazz – mod – latin – neo soul κοινά. Η δε Bastard Jazz, προερχόμενη από το Μπρούκλιν και το Ορλάντο, είναι κάπως πιο αιρετική, με πιο πειραγμένους ήχους, αλλά ομοίως προσανατολιζόμενη στα ίδια ρυθμικά υβρίδια.

Προτρέποντάς σας να μην αμελήσετε να κατεβάσετε το εκπληκτικό «Pygmy Goats» των Hackney Colliery Band, υπογραμμίζουμε πως τα links των δωρεάν τραγουδιών παρέχονται σε άριστη ποιότητα, (mp3 320 και FLAC), και βρίσκονται εδώ:

Wah Wah 45s

Bastard Jazz

και εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.