Μουσικη

Roll up, roll up for The Asteroids Galaxy Tour

Συνέντευξη στον Γιώργο Δημητρακόπουλο

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15055-41398.jpg

Ακούστηκαν με το κομμάτι “The Golden Age” στην τηλεοπτική διαφήμιση της Heineken. Η Mette Lindberg λίγο πριν τη συναυλία των Asteroids Galaxy Tour στην Αθήνα παίζει Αngry Birds και μιλάει στην Athens Voice.

Ποια είναι η ιστορία πίσω από το όνομά σας; O τρομπετίστας μας Miloud το σκέφτηκε. Έχει συχνά μερικές ωραίες ιδέες. Ήταν ένα όνομα που ήθελε να δώσει σε ένα συγκρότημα της acid jazz, αλλά μας το χάρισε για ένα δυνατό high five.

Πως ήταν η εμφάνιση σας με την Amy Winehouse στην Κοπεγχάγη; Η πρώτη συναυλία που κάναμε ποτέ. Ούτε καταλάβαμε πως βγήκαμε στη σκηνή. Aρκετά νευρικοί, αν θυμάμαι καλά.

Τι σας αρέσει και τι όχι στην Κοπεγχάγη; Μου αρέσει η αρχιτεκτονική της και το γεγονός ότι ο κόσμος κυκλοφορεί με ποδήλατα και βγαίνει το βράδυ του πολύ χαλαρός. Είναι όμως πολύ ακριβή.

Τι βρίσκεται πίσω από τα τραγούδια σας; Τα συναισθήματά μας και ο κόσμος γύρω μας.

Ποιοι είναι οι δικοί σας ήρωες; Δεν ξέρω αν είναι οι ήρωες μας αλλά ξέρω ότι τόσο εγώ όσο και ο Lars (Iversen) μεγαλώσαμε με σόουλ μουσική και ονόματα όπως οι Stevie Wonder, Marvin Gaye, Supremes, James Brown αλλά και με τζαζ, χιπ χοπ, ροκ ν ρολ, ποπ. Μας αρέσουν τα τραγούδια των Michael Jackson, David Bowie, Jay-Z, Missy Elliot, Blur, Cure, Rolling Stones, Beck και ο Bob Dylan.

Ποια είναι η αγαπημένη σας εφαρμογή στο iPhone; Έχω φάει κόλλημα με το Angry Birds...

Τι να περιμένουμε από τη συναυλία στην Αθήνα; Aν και είμαστε οι δυο μας πίσω από τους AGT είμαστε ένα συγκρότημα συναυλιών. Αισθανόμαστε σαν μια κολεκτίβα. Τα παιδιά αλλάζουν όργανα επί σκηνής οπότε μπορεί ο κιθαρίστας να πάρει το μπάσο και ο τρομπετίστας να παίξει πιάνο. Ανυπομονούμε να παίξουμε στην χώρα σας. Θα είναι η πρώτη φορά.

Τι ακολουθεί; Μόλις κυκλοφορήσαμε "The Golden Age EP" με τρία νέα κομμάτια και ένα ρεμίξ του "The Golden Age." Eπί του παρόντος δουλεύουμε για τις συνθέσεις του άλμπουμ νούμερο δύο. Θα είναι πιο upbeat από το "Fruit" αλλά πάντα μέσα στο ύφος των Asteroids. Έχουμε ακόμη μια περιοδεία σε Νότια Αμερική και ΗΠΑ και μετά ελπίζουμε να ξανάρθουμε στην Ελλάδα.

Tι περιμένετε να βρείτε στην Αθήνα; E, δεν έχουμε ιδέα… Μάλλον ένα λευκό άγαλμα ενός γυμνού άντρα!

Πέντε λέξεις που περιγράφουν τον ήχο σας; Σκόνη. Έρωτας. Ρυθμός. Αστερόσκονη. Ποπ.

*Dream City Seaside, Kων/νου Καραμανλή 4, Ά Πλαζ Βούλας, 6978320702. Στις 23/6.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.