Μουσικη

BEBE

Συνέντευξη στο Γιώργο Δημητρακόπουλο

Γιώργος Δημητρακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Latin pop superstar Bebe είναι ηθοποιός, τραγουδίστρια και μητέρα.

Λίγο πριν παίξει Αντιγόνη στο φεστιβάλ Κλασικού Θεάτρου της Merida η λατίνα σούπερσταρ που ακούστηκε παντού με το “Malo” εμφανίζεται για μια βραδιά την Παρασκευή 6 Μάιου στο Αθήνων Αρένα και μιλάει στην ΑΤΗΕΝS VOICΕ ανάμεσα στις φωνές της κόρης της Candela…

Πόσο διαφορετικές είναι οι αντιδράσεις του κοινού στην περιοδεία σου;

Δεν έχει να κάνει με το μέρος. Στην ίδια περιοχή του Βορρά για παράδειγμα μπορεί το κοινό να είναι ήσυχο και αλλού να είναι τρελαμένο και να χορεύει.

Tι προτιμάς όμως; Κλειστά θέατρα ή ανοιχτούς χώρους;

Oι μικρές αίθουσες. Επίσης της φαίνεται πολύ διασκεδαστικό να παίζει σε ανοιχτούς χώρους και ειδικά μέρα δίπλα στη θάλασσα.

Τι περιμένεις από τη συναυλία της Αθήνας και τι να περιμένουμε εμείς;

Να περάσουμε καλά, να απολαύσουμε τη συναυλία και να έχουμε τις δικές μας στιγμές. Περιμένω να περάσουμε καλά γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Πως επέλεξες το όνομα σου και πότε αποφάσισες ότι θα γίνεις τραγουδίστρια;

Aπό τότε που γεννήθηκα με φωνάζουν Βebe. Βγήκα αβίαστα στο μουσικό δρόμο. Όταν ήμουν στο Λύκειο στη Βαλένθια, έπαιζα σε τοπικά μπαράκια έπειτα έφυγα για τη Μαδρίτη όπου αναζητούσα συναυλιακούς χώρους αλλά με βρήκαν οι άλλοι τελικά και έτσι ξεκίνησαν όλα.

Πόσο διαφορετικό είναι το πρόσφατο άλμπουμ Υ. από το Pafuera Telarañas;

Kαταρχήν ήταν διαφορετικής οι στιγμές. Στο Pafuera Telarañas ήμουν πιο μικρή και ήταν μια συλλογή από τραγούδια που είχαν γραφτεί σε μεγάλο διάστημα. Το Υ. είχε ένα στόχο. Είναι ένα μουσικό ταξίδι. Ακόμη και η σειρά των τραγουδιών έχει ένα στοιχείο του ταξιδιού αυτού. Κάθε τραγούδι και μια στάση.

Ποιο είναι το ταξίδι αυτό;

Σε πολλές πόλεις σε ένα ταξίδι που έκανα μόνη μου. Οι στάσεις δεν μετρούν, σημασία έχει το ταξίδι.

Πως γράφτηκε το “Malo”;

Σε μια εποχή που η Ισπανική κοινωνία ήταν πολύ ευαισθητοποιημένη με το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας. Το έγραψα διαβάζοντας μια είδηση στην εφημερίδα. Μπήκα στη θέση της εκάστοτε κακοποιημένης γυναίκας.

Ποια άλλα πράγματα σε εμπνέουν στιχουργικά;

H ζωή καθεαυτή.

Πως θα συμπλήρωνες τη φράση η ζωή είναι…

Η ζωή είναι είναι ένα συναίσθημα (τραγουδιστά) από ένα τραγούδι των Μano Negra, το γκρουπ του Μanu Chao.

Moυσικές επιρροές;

Πολύ φλαμένκο, χιπ χοπ, ηλεκτρονική μουσική. Πολλά διαφορετικά πράγματα. Πριν από λίγο άκουγα Έλβις ενώ μου αρέσουν και τα γαλλικά chansons όπως η Françoise Hardy.

Στο σπίτι σαν παιδί τι ακούγατε;

Από ισπανική παραδοσιακή μουσική και φολκ μέχρι Simon & Garfunkel.

Το βραβευμένο τραγούδι «Tiempo Pequeno» από την ταινία The Education of Fairies πως προέκυψε;

O σκηνοθέτης Jose Luis Cuerda με σύστησε στο Lucio Godoy που ετοίμαζε το soundtrack και έγραψα το τραγούδι ειδικά για την ταινία.

Επόμενο βήμα μετά το τέλος της περιοδείας;

Πρόκειται να παίξω Αντιγόνη σε ένα σημαντικό Φεστιβάλ Κλασικού Θεάτρου της Mérida, μια πόλη ρωμαϊκή της Ισπανίας. Κάτι που είναι μεγάλη πρόκληση για μένα αλλά πιστεύω ότι θα ανταποκριθώ.

Η σχέση σου με την ελληνική ιστορία και μυθολογία;

Τη λατρεύω, όταν ήμουν μικρή πήγαινα στο Φεστιβάλ της Mérida με την οικογένειά μου να δω παραστάσεις ενώ στο Λύκειο σπούδαζα Aρχαία Ελληνικά και μου φαίνεται συναρπαστικό πως επαναλαμβάνεται μέσα στους αιώνες το περιεχόμενο των έργων και η διάρκεια τους στο χρόνο.

ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΝΑ. Πειραιώς 166, 210 3471.111. Είσοδος 30. Προπώληση Μetropolis, Public και Αθηνών Αρένα. Παρασκευή 6 Μαίου.