Μουσικη

Mark Steiner and His Problems

Μισός Αμερικάνος - μισός Νορβηγός και συνεργασίες με ονόματα όπως ο Phil Shoenfelt και ο Jones των Bests of Bourbon,

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παντού υπάρχουν προβλήματα: Στο δρόμο, στο σπίτι, στη δουλειά, στην αγάπη, στο φως και στο σκοτάδι. Ο καθένας από εμάς έχει το μερίδιό του, και η σκέψη τους είναι κάτι που θα προτιμούσαμε ν’αποφεύγουμε.

Στην περίπτωση όμως της μουσικής δημιουργίας και του Mark Steiner, τα προβλήματα παίρνουν άλλο χρώμα και υφή. Ακούγοντας κανείς την τελευταία του δουλειά “Broken”, όλα αυτά γίνονται ένας μελαγχολικός περίπατος στην κοντινότερη κατατρεγμένη pub σε μια γειτονιά που θα μπορούσε να βρίσκεται στο Βερολίνο. Είναι ένα μέρος που φιλοξενεί κάθε λογής ανθρώπους ποικίλλων εθνικοτήτων και διατηρεί ζωντανό το ‘πάρτυ. Σε μια γιορτή θρεμμένη από όμορφες στιγμές, δάκρυα, ραγισμένες καρδιές και ό,τι μπορεί να φέρει μαζί της η κραιπάλη και οι ανθρώπινες συμπλοκές, οι μουσικοί συνθέτουν την ατμόσφαιρα και ο Steiner μας σερβίρει τα ποτά.

Ο Mark Steiner αποτελεί μια χαρακτηριστική μορφή στην underground σκηνή της ‘Swamp Rock’ ή ‘Lounge Noir’ μουσικής. Πολλοί παρομοιάζουν τον ήχο του με αυτόν των Tindersticks, Nick Cave & The Bad Seeds, Crime & City Solution, και These Immortal Souls.

Μισός Αμερικάνος - μισός Νορβηγός και συνεργασίες με ονόματα όπως ο Phil Shoenfelt και ο Jones των Bests of Bourbon, που ξεκίνησε με post punk επιρροές για να έρθει σταδιακά πιο κοντά στο ήχο του Nick Cave και του Stuart Staples σε ένα ιδιότυπο “Lounge-Noir” σόλο live set με τη βαρύτονη κιθάρα του και support από τους δικούς μας Dark Rags με μέλη των Teddy Boys From The Crypt, Dustbowl, Velvoids κ.ά.  Info:Παρασκευή 29 Απριλίου, AFTER DARK, 22.00, €8.

Και για τους πιο πορωμένους,  την Πέμπτη 28 Απριλίου, θα προηγηθεί πάρτι στο Closer Alternative Bar από τον Indieground Radio, όπου οι παραγωγοί του σταθμού με ένα special dj set θα προσφέρουν μία πρώτη γεύση της συναυλίας που θα ακολουθήσει.  Το απόλυτο πάρτι-εισαγωγή σ’ένα προσδοκούμενο live με πολλές εκπλήξεις! Μη το χάσει κανείς! Closer Alternative Bar, Ιπποκράτους 150, είσοδος ελεύθερη.