Μουσικη

10 summer tracks επιλεγμένα από τον Michael Mayer

Ένας από τους πιο επιδραστικούς γερμανούς παραγωγούς της dance σκηνής μας στέλνει τη λίστα του

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
135352-309080.jpg

  D καιJ, παραγωγός και remixer, ο Michael Mayer παραμένει ένας από τους πιο επιδραστικά ονόματα της dance μουσικής επιλέγοντας μέσα από συνεχή ταξίδια τους στον κόσμο νέα ονόματα για την ομπρέλα της Kompakt που στεγάζει περισσότερα από 50 δισκογραφικές ετικέτες. Έχει ρεμιξάρει ονόματα όπως οι Pet Shop Boys, Depeche Mode, Foals και Rufus Wainwright. Γεννημένος το 1971 γοητεύτηκε από την μουσική και την dj culture από τα 14 και στα 18 έγινε resident του club Why Not στο Archern. Στις αρχές των 90s μαζί με τον Τοbias Thomas δημιούργησε τους Friends Xperiment Sound System. Μετακόμισε στη Κολωνία και μετεξέλιξε την παρέα σε Friends Xperiment παίζοντας καθαρό techno και house σε clubs της πόλης όπως το IZ. Από το 1993 μετατρέπει σταδιακά το δισκάδικο Delirium μαζί με τους Wolfgang & Reinhard Voigt, Jürgen Paape και Jörg Burger στην Kompakt. Συνεχίζει να παίζει μουσική σαν DJ και ξεκινά να γράφει τη δική του μουσική. Το 1998 ξεκινά επίσημα η λειτουργία της Kompakt εμπνευσμένη από το Factory του Warhol με πρώτη κυκλοφορία το 12άρι Τriumph του Jurgen Paape και την περίφημη συλλογή Koln Kompakt 1.

image

H πρώτη του συλλογή  Kompakt Köln presents Michael Mayer (Νeuhouse) το 1998 επιδρά καταλυτικά στη διαμόρφωση μιας νέας σκηνής στη γερμανική πόλη. Το dj team που δημιουργεί με τον Tobias αυτή τη φορά λέγεται Total Confusion με διευρυμένες επιλογές από techno, house, ambient, pop και R&B. Aκολουθούν residencies σε όλα τα μεγάλα ευρωπαικά clubs όπως το Fabric, Berghain/Panorama, Nitsa σε Λονδίνο, Βερολίνο και Βαρκελώνη. H συλλογή του για το Fabric 13 mix του 2013 είναι μία από τις πιο εμπορικές κυκλοφορίες της σειράς και ένα από τα 100 πιο επιδραστικά άλμπουμ της δεκαετίας σύμφωνα με το XLR8R. To πρώτο του προσωπικό άλμπουμ Τouch κυκλοφόρησε το 2005 με αναφορές σε house, techno, cosmic disco. Με το Save The World του 2007 σε συνεργασία με τον επίσης γερμανό παραγωγό Superpitcher και το όνομα SuperMayer ανοίγει ο δρόμος για φεστιβάλ όπως το Coachella και το Primavera. To δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ Μantasy με techno, minimal, ambient ύφος ακολούθησε το 2012 ενώ όλο αυτό το διάστημα μέσα από την Κοmpakt δεν σταμάτησε να δίνει χώρο σε νέους μουσικούς παραμένοντας πάντα ο πρεσβευτής του χαρακτηριστικού αυτού γερμανικού kompakt ύφους. 

Αυτό το καλοκαίρι ο Mayer περιοδεύει σε όλη την Ευρώπη και στις 17 Σεπτεμβρίου θα συμμετέχει στο φετινό Reworks Festival στη Θεσσαλονίκη. Άκου το καλοκαιρινό soundtrack που μας προτείνει με τα 10 tracks που επέλεξε από ένα διευρυμένο μουσικό ύφος ξεκινώντας από το 1974 μέχρι σήμερα ►►

ΜICHAEL MAYER'S TOP 10 SUMMER TRACKS 2016 

 

1.Terry Jacks | Seasons In The Sun (Bell 1974)

 

2. Donna Summer | Summer Fever (Casablanca 1976)

 

3. Bananarama | Cruel Summer (London 1983)

 

4. Candy Flip | Strawberry Fields Forever (Debt 1989)

 

5. Innocence | Natural Thing (Cooltempo 1989)

 

6. DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince | Summertime (Jive 1991)

 

7. DJ Gabor | Summertime (Freude Am Tanzen 1999)

 

8. Jürgen Paape | So Weit Wie Noch Nie (Kompakt 2001)

 

9. Caribou | Sun (City Slang 2010)

CARIBOU - Sun from Caribou on Vimeo.

Director: Simon Owens

Producer: Rachel Dargavel at Steel Mill Pictures

 

 10.  Members of the House | Summer Nites (Kornel Kovacs Remix) (Numbers 2016)

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.