Μουσικη

Μα τι σημαίνει επιτέλους καλή φωνή;

2 κορυφαίες vocalists βάζουν τα πράγματα στη θέση τους λίγο πριν την κοινή τους εμφάνιση στην Αθήνα

Γιώργος Δημητρακόπουλος
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αγγελική Τουμπανάκη. Αν την έχεις δει live ξέρεις. Μια εξαιρετική vocalist και performer με πτυχίο Μοριακής Βιολογίας και διδακτορικό στη Μοριακή Ογκολογία αλλά κυρίαρχη αγάπη για τις μουσικές του κόσμου, τον αυτοσχεδιασμό και τα φωνητικά παιχνίδια. Η γνωριμία της με την Christiane Karam στη Νέα Υόρκη ξεκίνησε με μια μουσική συνομιλία που σε λίγες μέρες τη φέρνει στην Αθήνα. Η καθηγήτρια του Berklee College of Music, βραβευμένη συνθέτρια που συνηγείται με τον Bobby McFerrin και την ομάδα του το Vocal circle Workshop @ Omega Institute πρωτοσυναντήθηκε με την Αγγελική σε συναυλία της στη Νέα Υόρκη σε ένα πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριο.

Οι δύο ερμηνεύτριες θα ξαναβρεθούν σε σκηνή στην Αθήνα, στο Festival Ζωγράφου Music Now 2016 πλαισιωμένες από το fusion balkan jazz σχήμα της Αγγελικής, Buzz Bastardz για μια απρόβλεπτη διαδρομή ανάμεσα στην παράδοση και σε σύγχρονες φόρμες. Bαλκανικοί ρυθμοί, Μεσόγειος και Ανατολή, τζαζ αρμονίες βοκαλισμοί και πολυφωνίες από ένα ευρώ ρεπερτόριο που θα συμπεριλαμβάνει προσωπικές τους συνθέσεις.

image

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ

Η Αγγελική Τουμπανάκη ασχολείται με παραδοσιακούς ρυθμούς και μουσικές, με τη jazz και με την εξερεύνηση των δυνατοτήτων της φωνής, στήνοντας από το 2006 διάφορα πολυσυλλεκτικά projects και παραστάσεις. Είναι η δημιουργός, παραγωγός και φωνή του σχήματος Toubanaki & the Buzz Bastardz με το οποίο ολοκλήρωσε την πρώτη δισκογραφική της δουλεία (Ελλάδα , Νέα Υόρκη) το Μάρτιο 2016. Παράλληλα, με τον ντράμερ Ηλία Δουμάνη αποτελεί το experimental ντουέτο τύμπανων - φωνής Jazztronica Drums-Voice duet με λούπες, harmonizer και εφέ. Με τον jazz κιθαρίστα Γρηγόρη Ντάνη και τον μπασίστα Κώστα Κωνσταντίνου αποτελούν τους Jazz Plus σε modern vocal jazz.Το καλοκαίρι του 2015 παρακολούθησε στη Νέα Υόρκη τα "Cirlce Songs" workshops με τον Bobby McFerrin και την Voicestra ομάδας του που πραγματοποιήθηκαν στο "Omega" campus. Έχει παρακολουθήσει jazz master classes με τους Bob Stoloff, JD Walter, εργαστήρια jazz αυτοσχεδιασμού στο «Veneto Jazz Workshops» (Ιταλία), με καθηγητές από το New School For Jazz And Contemporary Music της Νέας Υόρκης, αλλά και με τις Rene Marie, Sheila Cooper και Deborah Carter. Eκτός από μουσικός είναι Μοριακή Βιολόγος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Μοριακή Βιολογία. Πλέον, αφιερώνει το χρόνο της ολοκληρωτικά στη μουσική και στην εξερεύνηση των δυνατοτήτων της φωνής.

image

CΗRISTIANE KARAM

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Βηρυτό. Το μοναδικό προσωπικό φωνητικό και μουσικό στίγμα της Christiane πηγάζει από την αγάπη της για διαφορετικές μουσικές παραδόσεις. Εργάζεται ως καθηγήτρια Berklee College of Music, στο τμήμα φωνητικής και σύνθεσης τραγουδιού. Είναι ιδρύτρια και πρωτεργάτης του Berklee Annual Middle Eastern Festival, και συνεχίζει ενεργά το έργο της για την ευαισθητοποίηση και τη θετική κοινωνική αλλαγή μέσω της μουσικής και των τεχνών. Παραδίδει, επίσης, σεμινάρια σε όλο τον κόσμο και συν-ηγείται το ετήσιο εργαστήριο Circlesongs στο Omega Institute, μαζί με τον Bobby McFerrin και τα μέλη της Voicestra. Είναι ιδρύτρια του βραβευμένου σχήματος ZilZALA, που εναρμονίζει τις παραδόσεις της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων με τη σύγχρονη τζαζ. Είναι, επίσης, ιδρύτρια και διευθύντρια της αναγνωρισμένης χορωδίας Pletenitsa Balkan Choir, η οποία εξυμνεί τις χορωδιακές παραδόσεις των Βαλκανίων και των γειτονικών περιοχών και λειτουργεί ως πλατφόρμα πολιτιστικών ανταλλαγών. Είχε το προνόμιο να μοιραστεί τη σκηνή με τους Yanka Rupkina, τον Hüsnü Senlendirici, τους NY Gypsy All-Stars, τους Assad Brothers, τη Binka Dobreva, τον Javier Limon και τον Bobby McFerrin. Έχει εμφανιστεί σε χώρους και φεστιβάλ, όπως στο Carnegie Hall, το Summerstage, το Celebrate Brooklyn!, το Symphony Space, το Koprivshtitsa Folk Festival και το Moscow International House of Music κ.ά. Εκτός από τις εμφανίσεις της, η Christiane είναι μια βραβευμένη τραγουδοποιός και συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής. Είναι, επίσης, ακτιβίστρια σχετικά με την πολιτιστική κατανόηση, την ανεκτικότητα και τη μη βίαιη επίλυση διαμαχών.


Tι σας οδήγησε με τόσο πάθος στην εξερεύνηση της φωνής;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ: Η ανάγκη μου να εκφράζω τα συναισθήματα μου ελεύθερα χωρίς να με περιορίζουν τεχνικές αδυναμίες, να αυτοσχεδιάζω και να πειραματίζομαι με ηχητικές μορφές πέραν του λεκτικού λόγου. Πιστεύω ότι η φωνή είναι ένα αυτόνομο πολυδιάστατο μουσικό όργανο με δυνατότητα να αναπτύξει μαγικά ρυθμικά και αρμονικά περιβάλλοντα.

CΗRISTIANE KARAM: Με θυμάμαι να τραγουδάω από πάντα. Πάντα γοητευόμουν από τη μουσική και σε μικρή ηλικία ξεκίνησα μαθήματα πιάνου. Μεγαλώνοντας στη διάρκεια του εμφυλίου στο Λίβανο κατάλαβα πολύ νωρίς ότι η μουσική αποτελεί ένα δυνατό μέσο θεραπείας και επικοινωνίας. Εκεί βρήκα το καταφύγιό μου. Αν και παίζω αρκετά μουσικά όργανα και γράφω επίσης μουσική, η χρήση της φωνής μου ήταν το μόνο πραγματικό μονοπάτι για επούλωση και απόλυτη έκφραση. Ένα πολύ έντονο και ισχυρό μέσο για να διηγηθείς μια ιστορία. Ταξιδεύοντας σε διαφορετικούς μουσικούς κόσμους με τη φωνή μου με βοήθησε να ανακαλύψω τον εαυτό μου και το τι θέλω να πω.

Πώς ξεκίνησε και πώς έχει εξελιχθεί η συνάντησή σου με την Christiane;

Α.Τ.: Τον περασμένο Αύγουστο είχα την υπερχαρά να παρακολουθήσω στη Νεα Υόρκη στο Omega Institute, το "φωνητικό κύκλο" του Bobby Mc Ferrin και της ομάδας του. Εκεί συνάντησα την Christiane, η οποία συνηγείται του εργαστηρίου. Σε ένα "κύκλο" που έκανε leading με προσκάλεσε να αυτοσχεδιάσουμε! Εκεί ένιωσα ότι ταξιδέψαμε σε ήχους, μνήμες του παρελθόντος, και ο ψυχικός κραδασμός ήταν ισχυρός − και του αυτοσχεδιαστικού ντουέτου αλλά και του κύκλου. Φαντάσου 180 τραγουδιστές από όλο τον κόσμο! Με τη Christiane μας ενώνει η αγάπη μας για τα διαφορετικά μουσικά ιδιώματα, τους ρυθμούς και τις μελωδίες παραδόσεων αλλά και την αυτοσχεδιαστική διάδραση. Μετά την προσκάλεσα σε συναυλία μου στη Νέα Υόρκη και έγινε μια δημιουργική και συμπαγής σύμπραξη! Έχω τη χαρά και την τιμή να τη φιλοξενήσω και να ξαναβρεθώ μαζί της στη σκηνή, στη συναυλία μου στο φεστιβάλ Ζωγράφου στις 28 Ιουνίου.

C.K.: Τη συνάντησα το περασμένο καλοκαίρι στο workshop Circlesongs του Bobby McFerrin στο Omega Institute, όπου συνηγείται. Βρεθήκαμε την πρώτη μέρα για λίγο και έμαθα ότι είναι Ελληνίδα. Στη συνέχεια σε ένα φωνητικό κύκλο που είχα δημιουργήσει την προσκάλεσα να αυτοσχεδιάσει μαζί μου και από τότε δεν υπήρχε επιστροφή! Καταλάβαμε αμέσως ότι είχαμε πολλά να πούμε και μια όμορφη φιλία γεννήθηκε. Στη συνέχεια συνεργαστήκαμε στην πρώτη της συναυλία στη Νέα Υόρκη και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε αυτή τη σχέση.

Ενώ υπάρχει μια παγκόσμια τάση αναζήτησης φωνών σε όλο τον κόσμο μέσα από pop tv shows, ελάχιστες φωνές ξεχωρίζουν στην ποπ κουλτούρα. Τι σημαίνει τελικά σπουδαία φωνή;

Α.Τ.: Μια δουλεμένη φωνή με προσωπικό στίγμα που "φιλοξενείται" από μια ψυχή διάπλατη με γενναιοδωρία και από ένα μυαλό με υπευθυνότητα στη γνώση, με μουσικότητα, με αισθητική και ανάγκη εξέλιξης.

C.K.: Πιστεύω ότι η μουσική είναι ένα ιερό μέσο και, ανεξαρτήτως αν είναι πολύ εμπορική ή εκλεκτική, έχει τη δυνατότητα να επιδράσει και να γαληνέψει τις καρδιές όλων. Οπότε ανεξάρτητα από το είδος, αν ο καλλιτέχνης, η μουσική, η φωνή ή το τραγούδι έχει να πει κάτι ειλικρινές και αληθινό, δεν μπορεί να κάνει λάθος. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν επίδοξοι νέοι καλλιτέχνες βαυκαλίζονται με την ιδέα ότι θα πρέπει να φαίνονται και/ή να ακούγονται με ένα συγκεκριμένο τρόπο ώστε να σταθούν στη σημερινή μουσική βιομηχανία. Και αυτό είναι ένα πολύ αποπροσανατολιστικό μήνυμα που καταστρέφει τον σκοπό της ίδιας της τέχνης. Σπουδαία φωνή είναι μια φωνή που έχει ταξιδέψει και έχει να πει μια ιστορία. Μια φωνή που υμνεί τη μοναδικότητά της, την ξεχωριστή της θέση στον κόσμο. Μια φωνή που ξέρει τη μοναδικότητα της και την μοιράζεται ενώ με χαρά συνυπάρχει με άλλες σπουδαίες φωνές. Η τεχνική και η μουσική δεινότητα είναι φυσικά εξίσου σημαντικές. Αλλά σε κανένα βαθμό δεν μπορεί ποτέ να αντικαταστήσει την ουσία, την επικοινωνία, την ιστορία.

Σπουδαία φωνή είναι μια φωνή που έχει ταξιδέψει και έχει να πει μια ιστορία. Μια φωνή που υμνεί τη μοναδικότητά της, την ξεχωριστή της θέση στον κόσμο. Μια φωνή που ξέρει τη μοναδικότητα της και την μοιράζεται ενώ με χαρά συνυπάρχει με άλλες σπουδαίες φωνές.

CΗRISTIANE KARAM

Τι να περιμένουμε από την κοινή σας εμφάνιση;

Α.Τ.: Μουσική υγεία, δημιουργία και χαρά! Έχοντας το "ασφαλές μουσικό όχημα" των δεξιοτεχνών και ευέλικτων μουσικών Buzz Bastardz, θα διηγηθούμε όλοι μαζί παραδοσιακές μουσικές ιστορίες από τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, τη Μεσόγειο, που θα εναλλάσσονται με σύγχρονες φόρμες, πολυρυθμίες, crossover αυτοσχεδιασμούς, βοκαλισμούς και πολυφωνίες.

C.K.:  Ανυπομονώ να μοιραστώ τη σκηνή με την Αγγελική και πάλι και να παίξω με την απίστευτο σχήμα της. Τι να περιμένετε; Nα περάσετε καλά με συναίσθημα, ιστορίες, γέλια και ρυθμούς από όλα τα είδη του κόσμου σε μια δημιουργική συνένωση. Η χαρά μας για τη ζωή μοιρασμένη μέσα από τη μουσική…

Πώς ήταν η εμπειρία της συναυλίας σας στη Νέα Υόρκη;

Α.Τ.: Η Christiane πέρα από εξαιρετική μουσικός, καθηγήτρια και vocalist είναι και εξαιρετική συνεργάτης. Δοτική, ήρεμη και ευρηματική στην πρόβα και δυνατή, αυθόρμητη και συγκεντρωμένη στο "πατάρι". Αυτό για μένα είναι ελευθερία, επικοινωνία και καθαρός αγωγός μουσικότητας.

C.K.: Περάσαμε καταπληκτικά στη νέα Υόρκη. Ένα βράδυ ανακαλύψεων και ευφορίας.

Πόσο σημαντική είναι για σας η ανάμειξη παράδοσης και σύγχρονης τζαζ;

Α.Τ.: Σημαντική είναι η ισορροπημένη δόμηση και ανάδειξη των στοιχείων της διαφορετικότητας και των συνθέσεων. Ψυχικά με αφορά ο ανθρωποκεντρικός ρόλος της παράδοσης, η αμεσότητα και η τελετουργική και πνευματική της διάσταση. Από την άλλη "αναπνέω" το τώρα πάνω σε σύγχρονο ήχο, έχοντας χώρο αυτοσχεδιαστικής, πειραματικής έκφρασης σε πιο πολύπλοκες δομές και αρμονίες. Αισθάνομαι ότι γεφυρώνεται η ψυχή με το μυαλό μου.

Ο Bobby Mc Ferrin είναι ένας τραγουδιστής φαινόμενο. Τι έχετε μάθει δίπλα του και πώς είναι η εμπειρία αυτή;

C.K.: Θεωρώ τον σπουδαίο Bobby McFerrin έναν από τους πιο επιδραστικούς μέντορές μου. Δεν βρίσκω λόγια για το πόσα πράγματα έχω μάθει από εκείνον όλα αυτά τα χρόνια. Όχι μόνο για την τέχνη του αυτοσχεδιασμού και το φωνητικό κύκλο αλλά και για το πνεύμα του τραγουδιού καθεαυτό. Έχω ωριμάσει χάρη σε αυτόν και κάθε αφορμή για συνεργασία μαζί του είναι πάντα ευλογία για μένα.

Έχετε δημιουργήσει μουσικές κολεκτίβες όπως οι likeZilZALA, συνδυάζοντας την παράδοση των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής με τη σύγχρονη jazz. Πόσο σημαντικό είναι για σας να κρατάτε τη παράδοση της πατρίδας σας στη μουσική σας δημιουργώντας ένα μοναδικό είδος;

C.K.: Η μουσική είναι γλώσσα και κάθε παράδοση χρησιμοποιεί το δικό της λεξιλόγιο. Η σύνδεση των αρχαίων αυτών μουσικών πολιτισμών για την εύρεση ενός κοινού πεδίου είναι επίσης μια ιερή αποστολή που συνεπάγεται τη διατήρηση της ψυχής κάθε παράδοσης ενώ διερευνά παράλληλα νέες δυνατότητες. Ένα συναρπαστικό, αν και λιτό μονοπάτι, όπου διαρκώς αντιλαμβάνομαι πόσα λίγα ξέρω στην πραγματικότητα και πόσο περισσότερο βάθος υπάρχει ακόμη για να αποκαλυφθεί μπροστά μου. Είμαι ευγνώμων για τους απίστευτους μουσικούς από όλο τον κόσμο με τους οποίους είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ. Ο καθένας με τον τρόπο του με βοήθησε να ανακαλύψω περισσότερα κομμάτια από το παζλ. Έτσι η περιπέτεια συνεχίζεται αναζητώντας διαρκώς την ισορροπία ανάμεσα στην ταυτότητά μας από το χθες και την κατεύθυνση που επιθυμούμε να οδηγηθούμε στο αύριο. Η μαγεία όπως πάντα βρίσκεται στο ενδιάμεσο.


Christiane Karam

What has led you to the exploration of the voice’s abilities?

I remember singing ever since I could talk. I was always fascinated by music and started piano lessons at a very early age. Having grown up during Lebanon’s civil war, I understood very early on that music was a very powerful tool for healing and connection, and found refuge in it. Even though I play several instruments and also compose, using my voice was the only true path to my healing and full self expression. It is a very intimate and powerful tool in telling one’s story and also bearing witness. Traveling through different musical worlds with my voice, I was able to reconnect with myself and with what I had to say in the world.

How did your collaboration with Aggeliki start and how did it develop?

I met Aggeliki last summer during Bobby McFerrin’s Circlesongs workshop at the Omega Institute, of which I’m one of the co-leaders. I had briefly met her on the first day of the residency and knew she was from Greece. On one of the subsequent days, during a circlesong I had created for the large ensemble, I invited her in the middle of the circle to improvise with me and there was no looking back! We realized we had a lot to talk about, musically and otherwise, and a beautiful friendship was born. After that, we collaborated during her debut concert in New York city and decided to continue developing this connection.

While there is a global trend scouting new voices all over the world via pop tv shows, very few voices stand out in popular culture. What does a great voice mean after all?

I believe music is a very sacred medium and regardless of whether it’s very commercial or eclectic, it has the potential to bring comfort and lightness to everyone’s heart. Therefore, regardless of the genre, if the artist, or the music, or the voice, or the song, are saying something sincere and compelling, it can’t go wrong. The problem begins when young aspiring artists are manipulated into thinking they should look and/or sound a certain way to ‘fit’ in today’s music industry. And that is a very destructive message, the defeats the purpose of the artform itself. A great voice is a voice that has traveled and has a story to tell. A voice that celebrates its uniqueness and special place in the world. A voice that knows there is no other voice like it, and shares of itself while joyously celebrating other great voices. Craft and musicianship are also crucial of course, and must come into play to help carry the song. But no amount of musicianship can ever replace intention, connection, and the story itself.

What should we expect from your live performance with Aggeliki and her band in Athens?

I am very excited to share the stage with Aggeliki again, and to get to play with her incredible band. What to expect? Fun, emotions, stories, laughter, rhythms, all kinds of worlds coming together! Our joy of being alive shared through music.

How was your common live appearance in New York?

We had a wonderful time in New York. It was an evening of discovery and much fun.

Bobby Mc Ferrin is a phenomenal singer. What have you learned from him, how would you describe him and how does it feel to collaborate with him?

I consider the great Bobby McFerrin to be one of my most influencial mentors. I have no words for how much I have learned from him over the years, not only about the art of improvisation and circlesinging, but about the spirit of song itself. I have grown immensely thanks to him and every opportunity to collaborate with him is always an immense privilege.

You have created a couple of collective music acts like ZilZALA, combining the Balkan and Middle East traditions with contemporary jazz. How important is for you to keep your home country’s tradition on your music agenda creating a rather unique genre?

Music is a language, and every tradition uses its own vocabulary. Connecting these ancient musical cultures to find common and new ground is also a sacred mission, which entails preserving the soul of each tradition while exploring new possibilities. It is a very exciting and yet humbling path, where I’m constantly confronted with how little I actually know and how much more depth there is still to uncover and experience. I am grateful for the incredible array of musicians from all over the world whom I’ve had the opportunity to work with and who have, each in their own way, helped me bring more pieces of the puzzle into the light. And so, the adventure continues, always seeking a balance between who we were yesterday and who we aspire to be tomorrow. The magic as always, lies in the space between.



Φεστιβάλ Ζωγράφου Music Now 2016 (17 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου) Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Ζωγράφου. Στις 28 Ιουνίου.

Toubanaki & the Buzz Bastardz

Αγγελική Τουμπανάκη: τραγούδι

Βασίλης Κετεντζόγλου: ηλεκτρική κιθάρα, συνθέσεις

Παντελής Στόικος: τρομπέτα, καβάλ

Γιάννης Παπαναστασίου: άλτο, σοπράνο σαξόφωνο

Παρασκευάς Κίτσος: ηλεκτρικό μπάσο

Παπαγιαννούλης Γιάννης: σετ κρουστών

Γιάννης Αγγελόπουλος: τύμπανα

Καλεσμένοι

Βασίλης Κώστας: λαούτο

Terra Voce (Seminar Vocal Group της Christiane)


Φωνητικός κύκλος / Εργαστήριο Φωνητικού αυτοσχεδιασμού με την Christiane Karam

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Σάββατο 25 Ιουνίου 11.30- 16.00

Κυριακή 26 Ιουνίου 11.30 -16.00 

Ά μέρος 11:30-13:30 Η Christiane και οι συμμετέχοντες θα διευρευνήσουν: - Bασικές αρχές της μουσικότητας για τραγουδιστές, συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής, του ρυθμού και των styles - Διάφορες προσεγγίσεις φωνητικού αυτοσχεδιασμού,όπως φωνητικός κύκλος * , scat singing (jazz παραδοσιακη φρασεολογία) - Έννοιες ανατολικής μουσικής, όπως μονά μέτρα (odd meters) και μικροδιαστήματα.  

Β' Μέρος 14:00-16:00 Η Christiane και οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με παραδοσιακό ρεπερτόριο της περιοχής των Βαλκανιών.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

συνολική διαρκεια 8 ώρες : 45 ευρώ 

Το πρόγραμμα των ιδιαιτέρων μαθημάτων θα περιοριστει στο απόγευμα του Σαββατου 25.6 και της Κυριακής 26.6 οποτε θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Info: Taconeo Studio Flamenco & Κρουστά Διέυθυνση: Πειραιώς 169, 2103411518, 6971554282

ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

image

Ιούνιος

28 Toubanaki & the Buzz Bastardz ft Chritsiane Karam @ Θέατρο Ζωγράφου

Ιούλιος

1 Toubanaki & the Buzz Bastardz @ Μεσογειακό Φεστιβάλ Σητείας / Κρήτη

3 Toubanaki & theBuzz Bastardz @ 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ /Αθήνα

4 Toubanaki & the Buzz Bastardz @ 5ο "Jazz in July" Festival / Βάμος Αποκορώνου Κρήτη

9 Γ. Ντανης & Α. Τουμπανάκη @ 2ο "All that Guitar" Festival / Λουτράκι

22 Κ. Πολεμη & Α. Τουμπανάκη @ 2ο Festival Άνδρου

Αύγουστος

17 Toubanaki & the Buzz Bastardz @ "Kinono Tinos Art Gathering"Festival

26 "Drums & Voice Jazztronica Project" I Doumanis & A Toubanaki @ Tinos Jazz Festival