Μουσικη

Η Beyoncé και όλοι οι άλλοι

Το νέο της visual album Lemonade αλλάζει τα μουσικά δεδομένα

Γιώργος Δημητρακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Υπάρχει η Beyoncé και όλοι οι άλλοι που χαζεύουν με ανοιχτό στόμα την πλάτη της. Instagram, HBO, Twitter, Tidal. Mε αυτή τη σειρά η pop star λάνσαρε το νέο της, έκτο κατά σειρά, άλμπουμ "Lemonade". Τeaser lemon photos στο instagram, special τηλεοπτικό επεισόδιο στο ΗΒΟ που προανήγγειλλε με trailer και λίγο πριν το τέλος του ωριαίου show η ανακοίνωση του νέου άλμπουμ μέσω Τwitter τρία χρόνια μετά το προηγούμενο post. Το visual album της στριμάρεται αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας Tidal. Και όλα αυτά εν μέσω της περιοδείας της Formation World Tour. 

image

(null)

Το Lemonade ένα conceptual project βασισμένο στο ταξίδι κάθε γυναίκας μέσα από την αυτογνωσία και την συμφιλίωση παράλληλα με ηχηρά πολιτικά μηνύματα για την αφροαμερικανική κοινότητα ειδικά σε μια περίοδο που η Νέα Υόρκη ψήφισε Τραμπ. Ακολουθεί μια ροή από videos σαν ένα μουσικό βιβλίο με τα κεφάλαια "Intuition," "Denial," "Apathy," "Emptiness" φτάνοντας μέχρι το τελικό "Resurrection". Συνδέονται με την voice over αφήγηση της Beyonce σε ποίηση της Βρετανο-Σομαλέζας Warsan Shire.

image

Στο τηλεοπτικό επεισόδιο ο πρώτος ρόλος δίνεται σε Αφροαμερικάνιδες όπως η τενίστρια Serena Williams, οι ηθοποιοί Quvenzhané Wallis, Zendaya και Amandla Stenberg,οι αδελφές Lisa-Kaindé και Naomi από τις Ιbeyi, το μοντέλο Chantelle Brown-Young, η Sybrina Fulton, μητέρα του δολοφονημένου 17χρονου αγοριού Trayvon Martin και η Lesley McSpadden, μητέρα του δολοφονημένου 18χρονου Michael Brown από λευκό αστυνομικό.

Συμμετέχουν ακόμη ο Νιγηριανός visual artist Laolu Senbanjo, ο Jay Z με την κόρη τους Blue Ivy, ο Weeknd με τον James Blake. Ακούγονται samples από το Walk On By και αποσπάσματα από ομιλία του Malcolm X ενώ υπάρχει αναφορά και στη μυθική Νina Simone η φωνή της οποίας ακούγεται από δίσκο της σε πικάπ.

image

Η Beyoncé με την τενίστρια Serena Williams

imageΗ Beyoncé με τις Ibeyi, Laolu Senbanjo, Warsan Shire..

Το άλμπουμ περιλαμβάνει συνεργασίες από τους Kendrick Lamar, Jack White, James Blake και τον Weeknd ενώ χρησιμοποιούνται samples από Led Zeppelin ("Don't Hurt Yourself"), Yeah Yeah Yeahs ("Hold Up"), Father John Misty ("Hold Up") και Animal Collective ("6 Inch").  Οι Just Blaze, Diplo, Mike Will Made It και ο Ezra Koenig των Vampire Weekend συνυπογράφουν την παραγωγή.

Aκούστε το Lemonade μέσω Tidal εδώ

 LEMONADE Tracklisting

1. “Pray You Catch Me” [Produced by Kevin Garrett and Beyoncé]

2. “Hold Up” [Produced by Diplo, Beyoncé and Ezra Koenig]

3. “Don’t Hurt Yourself” feat. Jack White [Produced by Jack White and Beyoncé]

4. “Sorry” [Produced by Melo-X, Beyoncé and Wynter Gordon]

5. “6 Inch” feat. The Weeknd [Produced by DannyBoyStyles, Ben Billions, Beyoncé and Boots]

6. “Daddy Lessons” [Produced by Beyoncé]

7. “Love Drought” [Produced by Mike Dean #MWA for Dean’s List ]

8. “Sandcastles” [Produced by Beyoncé and Vincent Berry II]

9. “Forward” feat. James Blake [Produced by James Blake and Beyoncé]

10. “Freedom” feat. Kendrick Lamar [Produced by Jonny Coffer, Beyoncé and Just Blaze]

11. “All Night” [Produced by Diplo and Beyoncé]

12. “Formation” [Produced by Mike Will Made-It and Beyoncé] 

image