Μουσικη

Τα 5 άλμπουμ που άλλαξαν τη ζωή του Stanley Jordan

H μουσική λίστα του αναγνωρισμένου τζαζ κιθαρίστα πριν τις εμφανίσεις του στην Αθήνα

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
126657-285056.jpg

Διάσημος για το μοναδικό του touch style στην κιθάρα με δυο ξεχωριστές μελωδικές γραμμές χάρη και στην πιανιστική του προδιάθεση ο Stanley Jordan δεν είναι άλλος ένας βιρτουόζος κιθαρίστας της τζαζ αλλά ένας ανατρεπτικός πειραματιστής από τα από τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Σπούδασε στο Princeton, συνεργάστηκε με ονόματα όπως ο Dizzy Gillespie και το 1985 κυκλοφόρησε το Μagic Touch σε παραγωγή του Al Di Meola στην Blue Note. Ζει στην Αριζόνα και περιοδεύει συχνά με τους NeTTwork, το τρίο που συναποτελεί μαζί με τον μπασίστα Charnett Moffett και τον ντράμερ Remi Vignolo. Λίγο πριν το πέρασμά του από την Αθήνα και τη σκηνή του Half Note o Stanley Jordan επιλέγει τα πέντε άλμπουμ που του άλλαξαν τη ζωή. Από fusion jazz rock και  ψυχεδέλεια ως κλασική και funk. 


 1. Mahavishnu Orchestra - The Inner Mounting Flame

Αυτός ο δίσκος μου γύρισε το μυαλό! Δεν είχα ξανακούσει ποτέ πριν κάτι παρόμοιο.

2. The Best of Herbie Hancock: The Blue Note Years

Στις πρώτες ακροάσεις με ξένισε ο ήχος του αλλά κατάλαβα ότι το πρόβλημα δεν ήταν η μουσική αλλά εγώ ο ίδιος. Όταν μπόρεσα να την εκτιμήσω και να την κατανοήσω με ωρίμασε σε μεγάλο βαθμό

3. Jimi Hendrix – Electric Ladyland

Ο δίσκος αυτός μου άλλαξε τη ζωή γιατί αν και ήμουν ήδη φαν του Hendrix αυτό ήταν το πρώτο άλμπουμ που συνένωσε τόσα διαφορετικά στοιχεία της μουσικής δημιουργώντας ένα αριστούργημα.

4. Keith Jarrett – Bach: Well-Tempered Clavier

Γνώριζα για τους αυτοσχεδιασμούς του και την αγάπη του για τους κλασικούς αλλά όταν έπαιξε Μπαχ έμεινε τόσο πιστός στο αυθεντικό ήχο απελευθερώνοντας όλη την ομορφιά της σύνθεσης.

5. Sly & The Family Stone – Stand!

Ένα χορευτικό άλμπουμ που δηλώνει ότι η μουσική μπορεί να έχει ένα μήνυμα και να εμπνεύσει τον κόσμο να ζήσει μια καλύτερη ζωή.

 


Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, 2109213310. Έναρξη: Σαβ.: 22.30, Κυρ., Δευτ., Τρ.: 21.30. Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη), 35 ευρώ (VIP). Στις  23-26/4

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.