Μουσικη

Στον ασταμάτητο ρυθμό της Permanent Vacation

H νέα διπλή συλλογή της γερμανικής δισκογραφικής συγκεντρώνει τις καλύτερες κυκλοφορίες της

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
124683-279778.jpg

H νέα συλλογή της σειράς Selected Label Works με επιλογές από τον κατάλογο της δισκογραφικής εταιρείας από το Μόναχο Permanent Vacation μέσα από τις καλύτερες 12-ιντσες κυκλοφορίες βινυλίου της περιόδου 2013-2015.

Ένα από τα πιο εκλεκτικά label της ηλεκτρονικής σκηνής που ίδρυσαν και διευθύνουν οι Tom Bioly και Benjamin Froehlich αποτέλεσε μουσική στέγη για νέα ονόματα από όλη την Ευρωπαϊκή nu-disco και house σκηνή χωρίς ρετρολαγνική διάθεση δίνοντας χώρο και ανάσες σε είδη όπως space disco, italo, 90s house, balearic. Με τεντωμένες κεραίες για μια updated εκδοχή στον house ήχο της περιόδου από τα τέλη των 80s ως τις αρχές 90s.

image

Tom Bioly & Benjamin Froehlich: Oι masterminds της Permanent Vacation

Στον κατάλογο του περιλαμβάνονται μερικά κλασικά πλέον remixes και singles ενώ στο ξεκίνημα του έφερε ξανά στο προσκήνιο τις δυσεύρετες Αntena με την επανακυκλοφορία "Camino Del So"l από το χρυσωρυχείο των eighties. Εδώ βγήκε το τρομερό άλμπουμ "Fin" του Iσπανού παραγωγού John Talabo,  το Reckless (With Your Love) των Αzari & III και πολλά νέα ονόματα που έχουν βρει ήδη το δρόμο τους όπως ο Γερμανικός Tensnake που βρίσκεται πλέον σε μεγάλο label αλλά και το synthpop italo project Sally Shapiro από τη Σουηδία με το τρομερό δίδυμο Johan Agebjörn + Shapiro. Και φυσικά ο ανανεωτής της house Μano Le Tough που συνέδεσε electronica με μία πιο ατμοσφαιρική house βγαίνοντας από τα στενά όρια τoυ dance προσανατολισμού. Εξαιρετική και η περίπτωση του παραγωγού από την Φρανκφούρτη Phillip Lauer με hip hop και punk rock ιστορία πριν διερευνήσει την deep house παλέτα από τα τέλη των 90s.

imageimage

Ο νέος, πέμπτος αυτός μουσικός τόμος της σειράς Selected Label Works με 22 tracks παρουσιάζει τον αφρό της πρόσφατης παραγωγής μέσα από remixes και tracks του καταλόγου που σταδιακά εστιάζει στο techno - house τερέν που ανανεώνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια καθιστώντας ασαφή πολλά από τα στενά όρια των μουσικών αυτών ειδών καθώς οι παραγωγοί αισθάνονται πιο ελεύθεροι να ανακατέψουν τα μουσικά τους χαρτιά από διαφορετικές σκηνές και υποείδη. H disco-house του Δουβλινέζου Νew Jackson, τo σκοτεινό techno-house του Vincent Koreman a.k.a. Drvg Cvltvre με punk παρελθόν. Η electro, disco, house εξωστρέφεια των Midnight Magic από τη Νέα Υόρκη, house grooves από τη γερμανική σύμπραξη των Tuff City Kids (Gerd Janson + Phillip Lauer) με τον Shan. Η deep house του Αμερικανού παραγωγού Isaac Delongchamp που υπογράφει με το όνομα North Lake,η κινηματογραφική αισθητική του Ολλανδού παραγωγού Pascal Pinkert aka Dollkraut σε remix του Νεοϋορκέζου Justin Simon (Invisible Conga People).

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν ονόματα όπως οι Mano Le Tough και ο ταλαντούχος Βέλγος παραγωγός Locked Groove, ο Σκωτσέζος παραγωγός Neil McDonald (Lord Of The Isles), η συνεργασία του Ιρλανδού παραγωγού με έδρα το Βερολίνο The Drifter με τον συνιδρυτή του label Benjamin Froehlich και το δίδυμο από το L.A. Woolfy vs Projections σε ένα spooky edit από τον Benjamin Fröhlich.

Συνολικά 22 κομμάτια που χαρτογραφούν το νέο μωσαϊκό της house και techno σκηνής που δεν φοβάται να κινηθεί ευρύτερα από τον αμιγώς dance προσανατολισμό της προτείνοντας εδώ και τώρα τα future classics.

 

image

 Tracklist

Disc 1

01. Alex Burkat – Pay The Rent (Barnt Remix)

02. Lord Of The Isles – 301C Symphony

03. New Jackson – Made It Mine

04. Woolfy vs Projections – Combination (Benjamin Fröhlich

Spooky Edit)

05. Dollkraut – Fire

06. Drvg Cvltvre – Night Time Is The Right Time

07. Lake People – Uneasy Hiding Places

08. TB – City Girl

09. Locked Groove – Thesseus

10. Mano Le Tough – I See Myself In You

11. Daniel Bortz & Sascha Sibler – Tomorrow We

Disc 2

01. Midnight Magic – Same Way I Feel (Session Victim Remix)

02. Lauer – Ward

03. Thomalla – Funfair

04. Dollkraut – Fire (Invisible Conga People Remix)

05. Lake People – Brooklyn

06. Daniel Bortz & Sascha Sibler – If Not Tomorrow Maybe

Someday

07. The Drifter & Benjamin Fröhlich – Waterville

08. Lord Of The Isles – Co2o (6mins)

09. North Lake – Prism

10. Tuff City Kids – Lambsgame feat. Shan

11. New Jackson – Having A Coke With You

 

imageMano Le Tough

Mano Le Tough

imageMidnight Magic

imageLocked Groove

image

New Jackson

imageWoolfy vs Projections

imagePhillip Lauer

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.