Μουσικη

Η νέα techno/not techno των Hunter/Games στο πρώτο τους άλμπουμ Αdaptation

 Οι δύο Μιλανέζοι συστήνονται λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Pixi

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
122254-274078.jpg

Συνδημιουργώντας την techno σκηνή του Μιλάνου το ντουέτο των Emmanuele Nicosia και Martino Bartola ξεκίνησαν το  2010 με τις dance βραδιές «Just This» σε μυστικά σημεία της πόλης. Κυκλοφορίες σε εταιρείες όπως  Innervisions, Rumours, Last Night on Earth, My Favourite Robot, Hot Creations και Dynamic και δημιουργία του δικού τους label  Just This με leftfield dance κυκλοφορίες και διανομή από τη γερμανική  Kompakt. Σε αυτή επέλεξαν να κυκλοφορήσουν και το πρώτο ολοκληρωμένο τους άλμπουμ Adaptation τον προηγούμενο μήνα με αναλογικό εξοπλισμό, στοιχεία από deep house/techno και τον αγαπημένο τους ήχο του Moog.  Έχουν παίξει σε clubs όπως τα Fabric, The Edge, Warung, Output, Wilde Renate και Studio 80, μόλις ξεκίνησαν μια μεγάλη περιοδεία για την παρουσίαση του άλμπουμ μαζί με την visual artist Veronika Maz και στις 4 Μαρτίου κάνουν στάση στην Αθήνα όπου θα παίξουν στο Pixi. Λίγο πριν μας μίλησαν για το Adaptation.


Πόσο διαφορετική ήταν η εμπειρία της δημιουργίας ενός πλήρους άλμπουμ σε σύγκριση με το πιο κατάλληλο για house και techno μορφή των ΕPs;

Έχουμε δουλέψει για το άλμπουμ πολλές φορές αλλά πάντα χωρίζαμε τα κομμάτια μας σε διαφορετικά EPs. Tελικά με το Adaptation συνενώσαμε τις συνθέσεις μας και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι με αυτή την κυκλοφορία στην Kompakt. Mε το δίσκο αυτό θέλαμε να δείξουμε το πραγματικό μας ύφος κρατώντας τα beats για τα clubs. To μιξάραμε με breakbeat και πιο αργόμπιτα κομμάτια σαν τα Hide και Sliver. Δοκιμάσαμε διαφορετικά είδη και ατμόσφαιρες, χρησιμοποιήσαμε πολλά synths, όπως το Moog. Τα κομμάτια, ακόμα και αν αναμείξαμε διαφορετικά είδη, εξακολουθούν να διατηρούν τον ίδιο ήχο που δημιουργείται από τα αναλογικά μας όργανα.

The Path

Πώς ήταν η διαδικασία της σύνθεσης των κομματιών του Adaptation απομονωμένοι σε ένα ερημικό σαλέ. Πώς επέδρασε το τοπίο στο ύφος του;

Πάντα επιδρά στον ήχο μας το τοπίο γύρω από το Μιλάνο. Ο Εmmanuele ζει κοντά σε βουνά και περνάμε αρκετό χρόνο εκεί. Κάθε καλλιτέχνης θα πρέπει να διηγείται ιστορίες για την κουλτούρα και το περιβάλλον του. Η τέχνη μας αντανακλά τόσο το αστικό όσο και το φυσικό τοπίο του Μιλάνου, της πόλης που μας μεγάλωσε.

ALBUM TEASER

Τι να περιμένουμε από την εμφάνισή σας το Pixi;

Μας αρέσει πολύ η Αθήνα και τα παιδιά στο Pixi είναι σούπερ. Περνάμε πάντα καλά εκεί και σαν Ιταλοί τρελαινόμαστε με το φαγητό και το vibe της πόλης. Το τελευταίο μας party εκεί ήταν καλοκαίρι και κράτησε μέχρι το πρωί. Το ηλιοβασίλεμα ήταν μαγεία. Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε το άλμπουμ μας στην Αθήνα και είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι θεότρελο σαν το καλοκαιρινό.

Πολύ δυνατό κομμάτι το «Silver». Ένταση στο beat συνδυάζεται με υπνωτικά φωνητικά. Ποια είναι η ιστορία του…

Χρησιμοποιήσαμε samples από ζωντανά κρουστά και ντραμς, τα περάσαμε από εφέ και delay ενώ το μπάσο είναι αρκετά πολύπλοκα δομημένο μέσα από φίλτρα και pitch κομμένο από ένα Sub bass σε Sub Phatty Moog. Προσθέσαμε sample από τη φωνή με delay που γεμίζει το κομμάτι παράλληλα με τα βασικά φωνητικά μετά το break. H φωνή είναι της Fanney Osk από το Ισλανδικό γκρουπ Kura και έχουμε συνεργαστεί μαζί της αλλά και με τον Brynjar (Brynjar Bjarnfoss παραγωγός από την Ρέικιαβικ με έδρα την Κοπεγχάγη, μέλος των Kura ενώ υπογράφει και ως Primal) μέσα από το side project μας Landside.

Ποιο θα ήταν το ιδανικό σκηνικό για το κοινό για να ακούσει το Adaptation;

Το live show θα είναι μια καλή ευκαιρία για να ακούσει κανείς τα νέα κομμάτια. Περιοδεύουμε με τη φίλη μας visual artist Veronika Maz και έχει κάνει σπουδαία δουλειά με τα visuals και τα φώτα. Αυτή η οπτικοακουστική συνθήκη είναι ιδανική για να ακούσει κανείς τη δουλειά μας και την καλλιτεχνική μας οπτική.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας μηχάνημα από τον εξοπλισμό σας;

Πραγματικά έχουμε κολλήσει με τον ήχο του Moog. O ήχος του είναι βαθύς και πολύ λειτουργικός για το ύφος μας. Το άλμπουμ είναι γεμάτο από τους ήχους του ενώ μόλις πήραμε ένα νέο modular synth, το Mother-32 και ο ήχος του είναι τέλειος.

Ashes



Οι Hunter/Game θα εμφανιστούν στις 4 Mαρτίου στο Pixi, Eυμολπιδών 11, Γκάζι, 2103423751. Έναρξη 23.00. Mαζί τους οι Invisible People και Rhino.


Adaptation [Kompakt Records]

image

01. Intro (Walking Unobserved)

02. Declino

03. The Path

04. Adaptation

05. Hexagon

06. Origins

07. Radius

08. Silver

09. Ashes

10. Hide


 Adaptation Tour Dates

04 Mar PIXI, Athens

06 Mar Oasi, Vicenza

11 Mar indigo, Istanbul

12 Mar B018, Beirut

18 Mar ARTель Бессонница, Moscow

01 Apr Rilindja Warehouse, Prishtina

09 Apr Tivoli, Utrecht

15 Apr Village Underground, London

16 Apr watergate, Berlin

20 Apr Cha Cha Moon, Kuh Samui

22 Apr Como, Kuala Lumpur

23 Apr ARC, Tokyo

29 Apr Brown Alley, Melbourne

30 Apr Burdekin, Sydney

06 May Spy Bar, Chicago

07 May Stereo, Montreal

15 May Whoosah, Scheveningen

21 May Goethebunker, Essen

29 May Magnify at Lab 11, Birmingham

03 Jun Radion, Amsterdam

11 Jun Edit Festival Haarlem

17 Jun Just This Sonar, Barcelona

01 Jul BAUM, Bogota

02 Jul South America

07 Jul Brazil

08 Jul Brazil

09 Jul Brazil

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.