Μουσικη

Το μουσικό κοκτέιλ της Bloody Mary

Η υπερδραστήρια Γαλλίδα παραγωγός, DJ και ιδιοκτήτρια της Dame Music με έδρα το Βερολίνο σε πρώτο πρόσωπο

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
121584-665589.jpg

DJ, παραγωγός, ιδιοκτήτρια της δισκογραφικής εταιρείας Dame-Music και μέλος των Jaydes. H Bloody Mary (Marjorie Migliaccio) γεννήθηκε στη Γαλλία, μεγάλωσε στην Προβηγκία, στην πόλη Aix en Provence, ζει πλέον στο Βερολίνο. Άκουσε πολύ new wave μέχρι που στο πρώτο της rave party μπήκε για τα καλά στη σφαίρα της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής. Ξεκίνησε με μηνιαίο residency στο Studio88 στο Αιξ-αν-Προβάνς ενώ το 2005 μετακόμισε στο Βερολίνο ξεκινώντας τη διεθνή της πορεία. Η πρώτη της κυκλοφορία Apparence ήταν στην Sender Records με το. Το ολοκληρωμένο ντεμπούτο της Black Pearl ακολούθησε το 2009, η πρώτη κυκλοφορία της εταιρείας Contexterrior. To 2010 ξεκίνησε το δικό της label Dame-Music. Mια μουσική κοιτίδα για ταλαντούχους μουσικούς από την παγκόσμια techno/house σκηνή. Σημαντική στιγμή στην πορεία του label ήταν το ”Spinning Around ” από το EP ”Arabesque” που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2010 με τη συμμετοχή του της Eyke. Η ραδιοφωνική του επιτυχία την οδήγησε στα ντεκ του Panoramabar. Στα τέλη του 2012 ξεκίνησε το πρότζεκτ The Jaydes μαζί με τον Αttan και το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε 2 χρόνια αργότερα.H νέα τους κυκλοφορία The Jaydes Live Vol. 1 θα κυκλοφορήσει από την Dame-Music στις 14 Μαρτίου 2016. Αυτή την περίοδο πραγματοποιεί μια μεγάλη περιοδεία στην Αμερική μετά από σειρά εμφανίσεων σε Ευρώπη και Αυστραλία και συστήνει στην Αthens Voice τη μουσική της οικογένεια...

 

imagePHOTO: Justin Gardner

 



Zητήσαμε από την Γαλλίδα παραγωγό να μας πει τις 10 πιο σημαντικές στιγμές της μουσικής της ιστορίας και να διαλέξει 5 από τα καλύτερα τραγούδια της μουσικής της οικογένειας.

 

1. Το 2005 πακέταρα όλα τα γαλλικά μου χρόνια και μετακόμισα στο Βερολίνο. 12 χρόνια μετά εξακολουθώ να είμαι ερωτευμένη με τη νέα μου πόλη.

image

2. Το 2006 κυκλοφόρησα το πρώτο μου βινύλιο με τρία κομμάτια στην Sender Records.

image

3. Το 2007 περιόδευσα για πρώτη φορά σε όλο τον κόσμο. Από τότε έχω παίξει σε διαφορετικά venues σε Αμερική, Ασία και Αυστραλία.

4. Το 2009 κυκλοφόρησα το πρώτο του άλμπουμ "Black Pearl" στην Contexterrior.

image

5. Το Μάιο του 2010 το βερολινέζικο nightclub Watergate μου έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσω τη Dame-Music σε θεματικές club βραδιές. Η αρχή πολλών πετυχημένων label nights σε όλο τον κόσμο.

image

6. Toν Ιούνιο του 2010 βγήκε η πρώτη κυκλοφορία σε βινύλιο από την Dame-Music. Έχουμε ήδη φτάσει στο νούμερο 31.

image

7. Έπαιξα σε δύο από τα πιο αγαπημένα μου clubs στον κόσμο για πρώτη φορά. Το Fabric στο Λονδίνο και το Panorama Bar στο Βερολίνο.

8. Ξεκίνησα να δημιουργώ το δικό μου στούντιο. Είμαι ερωτευμένη με τον αναλογικό εξοπλισμό και το μεγαλύτερο μου όνειρο έγινε πραγματικότητα όταν αγόρασε ένα Roland TR-909.

image

 9. Έκανα το πρώτο μου live τo 2013 μαζί με τον Αttan ξεκίνησα να παίζω με το όνομα The Jaydes. Tην ίδια χρονιά κυκλοφορήσαμε το άλμπουμ μας στην Dame-Music.

10. Τον Ιανουάριο του 2016 ξεκίνησα το δικό μου booking agency Dame-Music Booking.

 

  5 ESSENTIAL TRACKS CHOOSEN BY BLOODY MARY

 image

 

01. Bloody Mary - Lay Of The Land 

 

02. Boo Williams - Crazy Teck  

 

03. Kate Simko & Derek Plaslaiko - Opinionist

image KATE SIMKO

04. Sierra Sam & Pascal Hetzel - Space Shimmer

 

05. The Jaydes - Frequency Response

image

FREE DOWNLOAD

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.