Μουσικη

Tα 5 αγαπημένα κομμάτια των Ζebra Tracks

 Και δώρο η διασκευή τους στο Forest των Cure

Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

 Ξεκίνησαν την  πορεία τους 2006 με το single "Silicone Valley/Borealis Fallacia". Τρία χρόνια μετά οι Ζέβρες κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “A Family Picture From...”  στη Sonic Playground.  Ακολούθησαν ανελέητα support σε ονόματα όπως οι  Placebo, Faith No More, Unkle, Yeasayer, Kaiser Chiefs, A Place To Bury Strangers, The Levellers, The Subways, Long Blondes, No Age, Good Shoes, Television Personalities, The Chap. Το  2012 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ  “Collective Guilt” στην αμερικάνικη Limited Fanfare Records.

Τον Μάιο του 2014 κυκλοφόρησε το EP “Grains Of Sand” πριν την ολοκλήρωση του άλμπουμ "Waves" που βγήκε τον Φεβρουάριο του 2015 από την six d.o.g.s records. Στς 6 Νοεμβρίου θα παίξουν στο Ρομάντσο μαζί με τους Deaf Radio που δίνουν την πρώτη τους συναυλία μετά την αλλαγή στη σύνθεση τους.

Aκούστε την πρόσφατη διασκευή τους στο ατέλειωτο "Forest" των Cure, που έγραψαν για την 35η επέτειο του, κατά τη διάρκεια των sessions για το "Waves">>

 

 ZEBRAS UNDER THE INFLUENCE

1. A PLACE TO BURY STRANGERS - So Far Away (Onwards To The Wall 2012)

O Oliver Ackermann είναι ο πλέον ειδικός του εκκωφαντικού κιθαριστικού ήχου. Στο live μαζί τους προσπαθούσαμε να καταλάβουμε από που προέρχεται αυτός ο τοίχος που έβγαινε μόνο από μια κιθάρα.

 2. INTERPOL - The New (Turn On The Bright Lights 2002)

Tο break στο 2:21 είναι η αφορμή για έναν από τους ευρηματικότερους συνδυασμούς riffs μπάσου και κιθάρας που παίχτηκαν ποτέ. Το de-tune της κιθάρας -2 νότες είνaι αρκετές για σόλο, το απέδειξαν οι Fleetwood Mac στο the Chain- δημιουργεί τις συνθήκες για να λάμψει η σολιστική μπασογραμμή του Carlos D. O συνδυασμός σε χορεύει τόσο υπόγεια όσο και ανεπιτήδευτα.

3. THE CURE - A Forest (Thirteen Seconds 1980)

Ένα από τα κομμάτια που καθόρισαν τον ήχο των 80's και μιας ολόκληρης σκηνής. Νιώσαμε την ανάγκη να το διασκευάσουμε.

4. ΒEACH HOUSE - Myth (Bloom 2012)

Σε μια από τις σπουδαιότερες στιγμές της dream pop, ειρωνικά καταφέρνει σε 4 υπέροχα λεπτά θλίψης και νοσταλγίας να σου προσφέρει μια στιγμή απόλυτης ευτυχίας. Το ερώτημα όμως παραμένει: "What comes after this momentary bliss?"

5. WAR ON DRUGS - Red Eyes (Lost In The Dream 2014)

Μονομανές rhythm section σε συνδυασμό με μελωδικές κιθάρες και πλήκτρα. Για ατελείωτο δρόμο.

 


*Ρομάντσο,  Αναξαγόρα 3-5. (21.00, 5 ευρώ). Στις 6/11

 

Photo: Θoδωρής Μάρκου