Μουσικη

Ο Μάλκοβιτς, ο Πλάτωνας κι ένα (ολίγον) κρητικόπουλο

 «Like a Puppet»

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
111104-220308.jpg

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα έργα του Πλάτωνα, «Η αλληγορία του σπηλαίου» είναι η αφορμή για μια ενδιαφέρουσα spoken word συνεργασία ανάμεσα στον Τζον Μάλκοβιτς, στον ελληνικής καταγωγής μουσικό Eric Alexandrakis και στον γνωστό φωτογράφο Sandro αλλά και πάρα πολλών γνωστών μουσικών που θα κάνουν τα ρεμιξ.

image

Ο Ερρίκος Αλεξανδράκης είναι Αμερικανός, παιδί των γνωστών καθηγητών Γιώργη και Αφροδίτης Αλεξανδράκη και ασχολείται κυρίως με την μουσική για τηλεοπτικές σειρές και για διαφημίσεις, συνθέτει όμως και τραγούδια αλλά και μουσικά έργα, μερικά από τα οποία κυκλοφορούν από την δική του ετικέτα που ονομάζεται (φυσικά) Minoan Music.

Ο καθηγητής Γιώργης Αλεξανδράκης (που διέκοψε για ένα διάστημα την ακαδημαϊκή του καριέρα στο Μαϊάμι για να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της γενέτειρας) είναι από τα ιδρυτικά πρόσωπα του Πανεπιστημίου Κρήτης και από τους πρώτους που δίδαξαν στο τμήμα Φυσικής και ο Eric Alexandrakis πέρασε στο νησί κάποια χρόνια της ζωής του.

Η μητέρα του, με σπουδές στις Καλές Τέχνες και στην Φιλοσοφία, μελέτησε την αισθητική του Μινωϊκού πολιτισμού αλλά και τον Πλάτωνα κι έτσι ο μικρός Eric φαίνεται να επιρρεάστηκε και από τα δύο και να που τώρα καταφεύγει στα κείμενα του σπουδαίου φιλόσοφου δημιουργώντας ένα ambient μουσικό περιβάλλον που συνόδεψε τις αναγνώσεις του Τζον Μάλκοβιτς πάνω στα κείμενα του «σπηλαίου».

Αυτό το υλικό πήραν στα χέρια τους οι: Yoko Ono, Sean Lennon, OMD, Efterklang, Placebo, the Dandy Warhols, Ric Ocasek (Cars), Dweezil Zappa, Chris Stein (Blondie), Dolores O'Riordan (Cranberries),κ.α. για να κάνουν ρεμίξ, δουλεύοντας με τις απαγγελίες του σπουδαίου ηθοποιού.

Το πρότζεκτ αυτό, με τίτλο: «Like a Puppet» θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο στις 27 Νοεμβρίου, που είναι η «Μαύρη Παρασκευή» της Record Store Day, ενώ η έκδοση θα συνοδεύεται και από μία σειρά φωτογραφιών του Sandro που έχει δουλέψει πάμπολλές φορές με τον Μάλκοβιτς και τον έχει φωτογραφήσει σε δεκάδες πόζες και μεταμφιέσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.