Μουσικη

Tα ποπ λουλούδια της Sarah Records

Το μουσικό ντοκιμαντέρ που περιμένουμε στις Νύχτες Πρεμιέρας

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
107968-214093.jpg

Mέσα από μια σύντομη αλλά εκλεκτική πορεία από το 1987 ως το 1995 η Sarah Records αποτελεί ένα από τα πιο επιδραστικά indie labels της (diy) twee pop σκηνής με ονόματα όπως οι Field Mice, οι Wake ή ο  Blueboy. Η ιστορία ξεκίνησε με την κυκλοφορία του επτάιντσου single των Sea Urchins "Pristine Christine" το Νοέμβριο του 1987. Tη χρονιά που oι Smiths κυκλοφορούσαν το Strangeways, Here We Come και οι ακροατές του John Peel ψήφιζαν το τραγούδι Birthday των Sugarcubes τραγούδι της χρονιάς.

Κυκλοφορώντας κυρίως επτάιντσα singles και συλλογές η Sarah Records δημιούργησε το δικό της μύθο με ποπ ευαισθησία, εύθραυστα φωνητικά και αυξομειώσεις της έντασης ανοίγοντας το δρόμο σε ονόματα όπως οι Belle and Sebastian ή πολλά από τα συγκροτήματα της Captured Tracks και μεταδίδοντας το μικρόβιο σε νεαρότερες ηλικίες που ανακαλύπτουν τους Wake μέσα από τους Beach Fossils ή τους Wild Nothing για παράδειγμα.

image

To "My Secret World. The Story Of Sarah Records" της Lucy Dawkins είναι το πρώτο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που εστιάζει στην ιστορία του επιδραστικού αυτό label μέσα από την κουλτούρα των φανζίν, τις επτάιντσες κυκλοφορίες, αρχειακό υλικό, φωτογραφίες και δεκάδες συνεντεύξεις με τους ιδρυτές της Sarah, μέλη συγκροτημάτων από το ρόστερ της, μουσικοκριτικούς, πιο αποστασιοποιημένους παρατηρητές και πιστούς φαν. Φωτίζοντας για τέσσερα χρόνια την μελαγχολική κιθαριστική ποπ που άνθισε στο μουντό Μπρίστολ από το 1987 ως το 1995. Welcome to the world of Sarah Records.

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου η Βρετανίδα σκηνοθέτιδα Lucy Dawkins θα παρευρεθεί στον κινηματογράφο Odeon Opera 1 (22.30) για την προβολή του ντοκιμαντέρ της “My Secret World: The Story of Sarah Records” που συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα "Μουσική και Φιλμ" του 21ου Διεθνούς Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας ενώ θα ακολουθήσει και Q&A με το κοινό.

 Δείτε εδώ το trailer του ντοκιμαντέρ>>


10 ποπ διαμάντια της Sarah Records

image

Λίγο πριν την προβολή της ταινίας ακούστε 10 χαρακτηριστικά τραγούδια από το χρυσωρυχείο τoυ label από το πρώτο επτάιντσο των Sea Urchins μέχρι το άλμπουμ του Blueboy>>

1. Sea Urchins | Pristine Christine [Sarah 001]

2. The Orchids | I've Got A Habit [Sarah 002]

3. Iced Bears | Come Get Me [Sarah 005]

4. Another Sunny Day | I'm In Love With A Girl Who Doesn't Know I Exist [Sarah 007]

5. The Springfields | Sunflower [Sarah 010]

6. The Field Mice | Sensitive [Sarah 018]

7. The Wake | Crush The Flowers [Sarah 021]

8. Brighter | Noah's Ark [Sarah 027]

9. St. Christopher | Say Yes to Everything [Sarah 046]  

10. Blueboy | Sea Horses

image  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.