- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
AI Art Magazine: Ένα περιοδικό αφιερωμένο στην τέχνη μέσω τεχνητής νοημοσύνης
Μία συγχώνευσης της ανθρώπινης δημιουργικότητας με την τεχνολογία
«Το περιοδικό αποκαλύπτει τι συμβαίνει όταν άνθρωποι και μηχανές γίνονται δημιουργικοί μαζί», σημειώνεται στον ιστότοπο του AI Art Magazine
Το περιοδικό AI Art Magazine αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη που δημιουργείται με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, κυκλοφόρησε την εξάμηνη έκδοσή του. Ο εκδότης του, Μάικ Μπράουνερ ανέφερε σε δήλωσή του ότι «θα χρησιμεύσει ως μια σημαντική καταγραφή αυτής της μεταμορφωτικής στιγμής στην ιστορία της τέχνης».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στον ιστότοπο του περιοδικού των 176 σελίδων αναφέρεται ότι εξερευνά τη συγχώνευση της ανθρώπινης δημιουργικότητας και της τεχνητής νοημοσύνης. «Παρέχουμε μια πλατφόρμα για τους καλλιτέχνες να επιδεικνύουν τα έργα τους και προσφέρουμε στους αναγνώστες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την πρωτοποριακή μορφή τέχνης».
Η έκδοσή μας αντικατοπτρίζει τις διαφορετικές φωνές και τη δυναμική εξέλιξη της κοινότητας τέχνης με AI. Κάθε τεύχος θα καταγράφει την σε εξέλιξη αφήγηση της τεχνητής νοημοσύνης στην τέχνη, γιορτάζοντας τον αντίκτυπο και τις δυνατότητές της.
Το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους περιλαμβάνει έργο τέχνης από την Ιάπωνα καλλιτέχνιδα AI Emi Kusano, η οποία συζητά για τον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί σε συνέντευξη. Το περιοδικό προσκαλεί όλους — καλλιτέχνες και μη— να εξερευνήσουν τη διασταύρωση της τέχνης και της τεχνολογίας και κριτική επιτροπή, ένα μέλος της οποίας είναι εκπρόσωπος της Τεχνητής Νοημοσύνης, αξιολογεί και επιλέγει καλλιτεχνικά έργα για το περιοδικό.
«Το περιοδικό αποκαλύπτει τι συμβαίνει όταν άνθρωποι και μηχανές γίνονται δημιουργικοί μαζί», σημειώνεται στον ιστότοπο του AI Art Magazine.
Αρκετά από τα επιλεγμένα έργα συνοδεύονται από δοκίμια γραμμένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Για παράδειγμα, η συνεισφορά του Αμερικανού γραφίστα Ντέιβιντ Κάρσον τιτλοφορείται: «Αν κάποιος δώσει εντολή σε μια μηχανή, είναι αυτό το άτομο τότε καλλιτέχνης;». Το δοκίμιο επικεντρώνεται στο έργο του καλλιτέχνη των ΗΠΑ Kevin Esherick, «Somewhere in Michigan» και «καταδεικνύει το βάθος της κριτικής δέσμευσης που στοχεύουμε να προωθήσουμε», είπε ο Brauner.