More in Culture

AthensCon 2024: Το μεγαλύτερο συνέδριο κόμικς και ποπ κουλτούρας στην Ελλάδα επιστρέφει

Ένας χρηστικός οδηγός με όσα θα συμβούν από 6 έως 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα

62222-137653.jpg
A.V. Team
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
AthensCon 2024: Το μεγαλύτερο συνέδριο κόμικς και ποπ κουλτούρας στην Ελλάδα επιστρέφει

AthensCon 2024: Οι μεγάλοι δημιουργοί κόμικς που έρχονται στην Αθήνα και οι δράσεις της φετινής διοργάνωσης.

Το AthensCon, το μεγαλύτερο συνέδριο κόμικς και ποπ κουλτούρας στην Ελλάδα επιστρέφει και για όγδοη συνεχή χρονιά σκοπεύει να μάς μεταφέρει νοερά σε φανταστικούς κόσμους γεμάτους περιπέτεια, δράση και μυστήριο. Οι λάτρεις των κόμικς, των ταινιών, των βιβλίων, των video games ή απλά νέων εμπειριών, προετοιμάζονται για τις 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου 2024, και όσα θα συμβούν στο Κλειστό Στάδιο Tae Kwon Do, Παλαιό Φάληρο: ευκαιρίες να γνωρίσουν από κοντά τους αγαπημένους καλλιτέχνες και δημιουργούς, δράσεις για όλους - από gamers μέχρι cosplayers και από συλλέκτες μέχρι οικογένειες με παιδιά, ευκαιρίες δικτύωσης με ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα.

Το στάδιο Tae Kwon Do μετατρέπεται για τρεις ολόκληρες ημέρες στο «σπίτι» της ποπ κουλτούρας, φιλοξενώντας αγαπημένους ήρωες και χαρακτήρες από κάθε γωνιά του φανταστικού, εκεί που θα λάβει χώρα το AthensCon. Με περισσότερους από 35.000 επισκέπτες την περσινή χρονιά, το συνέδριο συνεχίζει να μεγαλώνει.

AthensCon 2024: Ποιοι είναι οι φετινοί καλεσμένοι

Διεθνείς καλλιτέχνες και δημιουργοί

Το AthensCon 2024 φιλοξενεί θρυλικούς καλλιτέχνες και δημιουργούς από όλο τον κόσμο:

Με γεύση από “Dexter” και “Lucifer” για τους λάτρεις των tv series, αλλά πρωτίστως με την ιδιότητα της συγγραφέως σειρών κόμικς, η Aimee Garcia έρχεται για να μοιραστεί την εμπειρία της και να παρουσιάσει τη νέα μίνι σειρά κόμικς που γράφει, με τίτλο “Day Of The Dead Girl”. Η γνωστή Αμερικανίδα ηθοποιός και συγγραφέας θα είναι για όλους εμάς μια μεγάλη αποκάλυψη.

AthensCon 2024 Special Guest Announcement: Aimee Garcia

Ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους εκπροσώπους των ιταλικών κόμικς με ήρωες του Disney, ο Alessandro Pastrovicchio θα βρίσκεται για να γνωρίσει τους φαν του από κοντά. Ο ίδιος συμμετείχε στο πρώτο crossover της Disney με την Marvel, με τίτλο “Uncle Scroodge and the Infinity Dime” και δεν είναι μόνο αυτό που καταγράφεται στο ενεργητικό του.

AthensCon 2024 Guest Announcement: Alessandro Pastrovicchio

Είναι γεγονός πως ανάμεσα στους special guests μας θα είναι και ο Iσπανός καλλιτέχνης Iban Coello, ο οποίος μας έχει συναρπάσει με το σχέδιο του σε σειρές όπως τo “Venom War”.

AthensCon 2024 Guest Announcement: Iban Coello

Είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό για το σχέδιο του στη μίνι σειρά κόμικς “DC vs Marvel”. O ιταλός σκιτσογράφος Claudio Castellini επιστρέφει στο συνέδριο μετά από εννέα χρόνια για να ξανασυναντήσει τους φαν του και να υπογράψει αντίγραφα του ελληνικού “Man and Superman” από τις Εκδόσεις Μικρός Ήρως.

AthensCon 2024 Guest Announcement: Claudio Castellini

Γνωστός για τη δουλειά του στα “Impulse”, “Runaways”, “The Spectacular Spider-Man”, “The Amazing Spider-Man”, “Wolverine”, καθώς και τη δική του σειρά “Crimson”, ο μεξικανός σχεδιαστής κόμικς Humberto Ramos δεν θα λείπει από τη μεγάλη γιορτή στο Κλειστό του Φαλήρου.

AthensCon 2024 Guest Announcement: Humberto Ramos

Ο Jason Shawn Alexander δεν είναι ένας απλός καλλιτέχνης. Εργάζεται στη βιομηχανία των κόμικς για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Έχει λάβει επτά υποψηφιότητες για το βραβείο Eisner και το αργυρό μετάλλιο από τη Society of Illustrators. Μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει motion comics για ταινίες όπως “Pan’s Labyrinth”, “Predators” και “Mad Max” και θα είναι στην Αθήνα τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

AthensCon 2024 Guest Announcement: Jason S  Alexander

Ο θρυλικός Larry Hama συγγραφέας της σειράς κόμικς “G.I.JOE: A Real American Hero” με περισσότερα από 300 τεύχη στο ενεργητικό του, ο άνθρωπος που επί οκτώ χρόνια έγραφε για τη σειρά κόμικς του “Wolverine”, που έχει γράψει, σχεδιάσει ή επιμεληθεί σειρές όπως “Avengers”, “Blaze”, “Conan”, “Batman”, “Wonder Woman”, “X-Men”, “Spider-Man”, “Daredevil” και δεκάδες άλλα….

AthensCon 2024 Guest Announcement: Larry Hama

Με αέρα Γαλλίας καταφθάνει η καλλιτέχνιδα Stephanie Hans και θα μας δείξει το μοναδικό της ζωγραφικό στιλ με το οποίο φτιάχνει τα εκπληκτικά της εξώφυλλα. Η ίδια χαρακτηρίζει αυτό το στιλ ως «ψηφιακό ιμπρεσιονισμό», μετρώντας πάνω από δέκα χρόνια στον χώρο της ποπ κουλτούρας.

AthensCon 2024 Guest Announcement: Stephanie Hans

Μια από τις καλύτερες Cosplayer στον κόσμο, η Yaya Han, θα είναι η Cosplayer καλεσμένη για το 2024. Η Yaya έχει φτιάξει πάνω από 400 κοστούμια, έχει φιλοξενηθεί στην αμερικανική τηλεόραση αλλά και στις σελίδες αμέτρητων περιοδικών, βιβλίων, εφημερίδων και διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης. Επίσης, έχει εμφανιστεί ως καλεσμένη και ομιλήτρια σε εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, ως μια από πιο επιδραστικές μορφές του χώρου.

AthensCon 2024 Guest Announcement: Yaya Han

Γνωστός για τη δουλειά του σε σειρές της Marvel όπως, Deadpool, Wolverine, Scarlet Spiders, Extreme X-men και πολλά άλλα, ο ισπανός καλλιτέχνης Paco Diaz έρχεται για το AthensCon 2024 και θα είναι συναρπαστικός.

AthensCon 2024 Guest Announcement: Paco Diaz

O βρετανός Liam Sharp είναι καλλιτέχνης, συγγραφέας και φυσικά συνιδρυτής της Madefire. Θα είναι στο φετινό AthensCon για να ανοίξει το δικό του παράθυρο στα κόμικς.

AthensCon 2024 Guest Announcement: Liam Sharp

Ο ισπανός superstar Guillem March έχει ήδη κατακτήσει τους αναγνώστες με τα σχέδιά του σε σειρές όπως Batman Eternal, Joker, Karmen, Talon και όχι μόνο. Η παρουσία του στο φετινό συνέδριο θα είναι μια διαφορετική εμπειρία.

AthensCon 2024 Guest Announcement: Guillem March

Έλληνες Καλλιτέχνες

Πάνω από 87 Έλληνες καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν το ταλέντο και τα έργα τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, θα πραγματοποιούνται signings, πωλήσεις υπογεγραμμένων έργων και φωτογραφίσεις με τους αγαπημένους σας δημιουργούς.

Τι δράσεις και εκδηλώσεις θα υπάρχουν στο AthensCon 2024

Δωρεάν ομιλίες και εργαστήρια

Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, θα φιλοξενηθούν δωρεάν ομιλίες και εργαστήρια που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από τον κόσμο των κόμικς, του gaming, του κινηματογράφου και του φανταστικού. Οι καλεσμένοι θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους με όλους τους επισκέπτες.

AthensCon Cosplay Championship 2024

Για πρώτη φορά, διοργανώνεται ο πιο συναρπαστικός διαγωνισμός Cosplay με κριτές την Yaya Han, τον Πέτρο Πολυχρονίδη και έναν/μια judge-έκπληξη. Μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε τα πιο εντυπωσιακά κοστούμια και να ζήσετε από κοντά τη μαγεία του Cosplay. Συντονισμός και παρουσίαση από την Εύα Κότσου (Bullet Witch Cosplay).

Διαγωνισμός κόμικς: Imaginary Games

Σε συνεργασία με το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκη, διοργανώνεται ο διαγωνισμός κόμικς με θέμα “Imaginary Games”. Οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν ένα ασπρόμαυρο κόμικ δύο σελίδων και να διεκδικήσουν υποτροφίες στο μονοετές τμήμα σκίτσου του κέντρου.

  • 1ο Βραβείο: Υποτροφία αξίας 850€
  • 2ο Βραβείο: 50% έκπτωση αξίας 425€

Δράσεις για όλους

  • Τουρνουά Επιτραπέζιων Παιχνιδιών: Τουρνουά και επιδείξεις νέων παιχνιδιών με τη βοήθεια εξειδικευμένων gamemasters.
  • Quizzard App Experience: Tο νέο παιχνίδι γνώσεων Quizzard με 17 διαφορετικές κατηγορίες.
  • Παρουσιάσεις και Επιδείξεις νέων προϊόντων, τεχνολογιών και υπηρεσιών από τους εκθέτες.

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, το AthensCon 2024 προσκαλεί μαθητές και δασκάλους από όλες τις τάξεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να επισκεφθούν τη διοργάνωση. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις και να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο της ποπ κουλτούρας.

Εκπαιδευτικά σεμινάρια

  • Σεμινάριο Κόμικς: «Κοίτα Μαμά, κάνω Κόμικς» με τον Νικόλα Στεφαδούρο (11:00 π.μ.)
  • Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής: «Θέλω να Γράψω...» με τον Ανδρέα Μιχαηλίδη (12:00 μ.μ.)
  • Γνωριμία με το Cosplay: Με την Εύα Κότσου (11:00 π.μ.)

Παιχνίδια και δραστηριότητες

  • Βρες τον Super Ήρωα: Στο περίπτερο του Quizzard (12:00 μ.μ. και 6:00 μ.μ.)
  • Συμμετοχή σε Τουρνουά: Επιτραπέζια παιχνίδια και διαγωνισμοί για όλες τις ηλικίες.

Πώς να συμμετάσχετε - Εισιτήρια

Τα εισιτήρια για το AthensCon 2024 είναι διαθέσιμα online και στα σημεία πώλησης. Περισσότερες πληροφορίες στο www.athenscon.gr και στα social media του AthensCon.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αντιγόνη Μεταξά την περίοδο που πρωταγωνιστούσε στο θέατρο, φωτογραφημένη από τη Nelly
Η Θεία Λένα στο Μέγαρο και στην καρδιά μας

Η σκηνοθέτρια Μαρία Ηλιού μιλάει για τη γιαγιά της Αντιγόνη Μεταξά, τη Θεία Λένα. Αφορμή το ντοκιμαντέρ «Αγαπημένη Θεία Λένα» που σκηνοθέτησε η ιδία για τη ζωή και το έργο της μεγάλης παιδαγωγού, το οποίο θα προβληθεί στις 18 & 19 Οκτωβρίου 2024 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Έχετε δει 20 από 41 άρθρα.