More in Culture

Παραστάσεις μπαλέτου και όπερας που δεν πρέπει να χάσετε

Ένα ανδρικό μπαλέτο που ερμηνεύει γυναικείους ρόλους, μια διεμφυλική σοπράνο και μια ιστορία αγάπης με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια

Νίκη - Μαρία Κοσκινά
ΤΕΥΧΟΣ 929
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παραστάσεις μπαλέτου και όπερας: Trocks στο Θέατρο Παλλάς, «Κασσάνδρα» στην ΕΛΣ, Μπαγιαντέρα στο Μέγαρο

Τι παραστάσεις μπαλέτου και όπερας μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις μέρες που ακολουθούν; Τι έχει προγραμματίσει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Εθνική Λυρική Σκηνή ή το Θέατρο Παλλάς. Βρήκαμε 3 παραστάσεις που αξίζουν - η καθεμία για διαφορετικούς λόγους και σας τις παρουσιάζουμε. 

Οι παραστάσεις μπαλέτου και όπερας της εβδομάδας

Η «Μπαγιαντέρα» από το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού θα παρουσιάσει για 3 παραστάσεις την «Μπαγιαντέρα», σε μουσική του Λούντβιχ Μίνκους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Βρισκόμαστε στην Ινδία. Η ιέρεια και χορεύτρια του ναού, Νικίγια, ερωτεύεται τον ευγενή πολεμιστή Σόλορ. Όταν ο μαχαραγιάς και η κόρη του Γκαμζάτι το ανακαλύπτουν, σχεδιάζουν δολοφονικές ίντριγκες εναντίον του ζευγαριού. Ένα μπαλέτο σε τρεις πράξεις, μια ιστορία για την αιώνια αγάπη, το μίσος, αλλά και τη μοίρα και τον θάνατο.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 25 έως 30 Σεπτεμβρίου, 20:00

Οι Trocks έρχονται για 5 παραστάσεις στο Παλλάς



Οι Trocks στο Παλλάς
Ένας θρυλικός ανδρικός θίασος –με το πλήρες όνομα Les Ballets Trockadero de Monte Carlo– που ερμηνεύει αποκλειστικά γυναικείους ρόλους, έρχεται στο θέατρο Παλλάς για 5 μόνο παραστάσεις τον Οκτώβριο. Οι Trocks επισκέπτονται για δεύτερη φορά τη χώρα μας, έπειτα από αρκετά χρόνια και ταξιδεύουν από το Παρίσι στην Ελλάδα για να μας προσφέρουν ένα πρωτότυπο θέαμα παρωδία του κλασικού μπαλέτου. Στόχος τους να χαρίσουν στο κοινό στιγμές άφθονου γέλιου αλλά και συγκίνησης.
Θέατρο Παλλάς, 2 έως 5 Οκτωβρίου

Η διεμφυλική σοπράνο Μαρία Καστίγιο ντε Λίμα στην «Κασσάνδρα», Εναλλακτική Σκηνή © Lucia Riveiro

Η «Κασσάνδρα» στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής
Η όπερα δωματίου «Κασσάνδρα», σε λιμπρέτο του Ουρουγουανού δραματουργού Σέρχιο Μπλάνκο και μουσική του Αργεντινού συνθέτη Πάβλο Ορτίς, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην Εναλλακτική Σκηνή. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει η διεμφυλική σοπράνο Μαρία Καστίγιο ντε Λίμα, που έχει αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια για τη φωνή της, ενώ τη σκηνοθεσία συνυπογράφουν οι Ντιάνα Θεοχαρίδη και Αλέξανδρος Ευκλείδης. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή με το Κέντρο Πειραματισμού του Θεάτρου Κολόν του Μπουένος Άιρες. Συμμετέχουν οι μουσικοί του Ergon ensemble υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Βασιλείου.
Εθνική Λυρική Σκηνή, 27 έως 29 Σεπτεμβρίου, 20:30 (Κυριακή: 19:30)