Κινηματογραφος

Pretty Woman: Κι όμως η Ρόμπερτς και ο Γκιρ δεν ήταν οι επικρατέστεροι

Το πρωταγωνιστικό δίδυμο δεν ήταν το αγαπημένο των υπεύθυνων του κάστινγκ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD
Τζούλια Ρόμπερτς και Ρίτσαρντ Γκιρ δεν ήταν οι επικρατέστεροι για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Pretty Woman

Η Τζούλια Ρόμπερτς και ο Ρίτσαρντ Γκιρ βρέθηκαν στην ταινία, κυρίως, λόγω συγκυριών

Σήμερα, σχεδόν 35 χρόνια μετά την έξοδο στις σκοτεινές αίθουσες της ταινίας Pretty Woman, ίσως μας είναι αδύνατον να το φανταστούμε με άλλους ηθοποιούς, αντί της Τζούλια Ρόμπερτς και του Ρίτσαρντ Γκιρ.

Όμως, η αλήθεια είναι ότι στα πρώτα κάστινγκ ούτε η Ρόμπερτς ούτε ο Γκιρ ήταν οι επικρατέστεροι για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Συγκεκριμένα, για τον ρόλο της Βίβιεν, η πρώτη που φαίνεται ότι άρεσε στους υπέυθυνους του κάστινγκ ήταν Ντρου Μπάριμορ, καθώς και η Γουαϊνόνα Ράιντερ που πέρασαν από οντισιόν για τον θρυλικό πλέον ρόλο της νεαρής σεξεργάτριας. Το βασικό πρόβλημα ωστόσο που συνάντησαν οι υπεύθυνοι του κάστινγκ ήταν ότι και οι δύο ηθοποιοί θεωρήθηκαν πολύ μικρές για να υποδυθούν τον συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Ομοίως, για τον ρόλο του πλούσιου επιχειρηματία που ερωτεύεται το κορίτσι που «ψάρεψε» από τον δρόμο είχαν περάσει από οντισιόν ο Σον Κόνερι, ο Αλ Πατσίνο και ο Μπαρτ Ρέινολντς.

Ο Πατσίνο φέρεται να απέρριψε τον ρόλο του Έντουαρντ επειδή ένιωθε ότι «δεν ήταν ο κατάλληλος ηθοποιός γι' αυτόν» μετά από ένα δοκιμαστικό με την Τζούλια Ρόμπερτ. Όσο για τον Μπαρτ Ρέινολντς, πριν από τον θάνατό του το 2018 είχε ερωτηθεί γιατί απέρριψε αυτήν την ευκαιρία και απάντησε με απολύτη ειλικρίνεια «επειδή είμαι ηλίθιος».

Και κάπως έτσι, στο πρωταγωνιστικό ντουέτο της θρυλικής επιτυχίας του ’90 είδαμε τελικά τους Γκιρ και Ρόμπερτς και ούτε που φανταζόμαστε πλέον κάποια άλλη διανομή.

Το συγκεκριμένο τρίβια ήρθε στο φως μέσα από αφιέρωμα της Daily Mail στην ταινία που ειδικά σε περίοδο γιορτών έχει την τιμητική της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ