Κινηματογραφος

Ποιος θα κερδίσει το Oscar καλύτερου κοστουμιού;

Δείτε τις φετινές υποψηφιότητες και κάντε τις προβλέψεις σας

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
88673-228145.jpg

Milena Canonero για το «The Grand Budapest Hotel»

Είναι η 9η υποψηφιότητα γι αυτή την τρομερή ιταλίδα ενδυματολόγο που έχει κερδίσει ήδη 3 Όσκαρ με πιο πρόσφατο το 2006 για την ταινία «Μαρία Αντουανέττα». 

Πιο συγκεκριμένα η Canonero έχει προταθεί ή έχει κερδίσει το αγαλματάκι στις εξής ταινίες:

MARIE ANTOINETTE (2006)

Οscar Winner, Costume Design

THE AFFAIR OF THE NECKLACE (2001)

Nominee, Costume Design

TITUS (1999)

Nominee

DICK TRACY (1990)

Nominee

TUCKER THE MAN AND HIS DREAM (1988)

Nominee

OUT OF AFRICA (1985)

Nominee

CHARIOTS OF FIRE (1981)

Oscar Winner

BARRY LYNDON (1975)

Oscar Winner

H Canonero γεννήθηκε στο Τορίνο το 1946 και σπούδασε τέχνη, ιστορία του ντηζάιν και του ενδύματος στην Γένοβα. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Αγγλία όπου άρχισε να δουλεύει σε μικρά θέατρα και κινηματογραφικές παραγωγές. Ενώ εργαζόταν σε διαφημιστικά φιλμάκια γνώρισε πολλούς σκηνοθέτες στο Λονδίνο. Η πρώτη της μεγάλη δουλειά σε κινηματογραφική ταινία ήταν τα κοστούμια στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι» του Κιούμπρικ το 1971. Με τον ίδιο σκηνοθέτη ξανασυνεργάστηκε 4 χρόνια αργότερα υπογράφοντας τα κοστούμια του Barry Lyndon για τα οποία κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ το οποίο μοιράστηκε με τον Ulla-Britt Söderlund. Έχει σχεδιάσει επίσης πολλά κοστούμια για όπερες σε Ευρώπη και Αμερική. Το 1986 η Canonero ανέλαβε το σχεδιασμό των κοστουμιών στην περίφημη τηλεοπτική σειρά Miami Vice. Eίναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Μarshall Bell. Για το Grand Budapest Hotel κέρδισε φέτος και βραβείο BAFTA.

image

image

image


Mark Bridges για το «Inherent Vice»

Ο Mark Bridges γεννήθηκε στο Niagara Falls της Νέας Υόρκης. Έχει γίνει γνωστός από τη συνεργασία του στις ταινίες «Silver Linings Playbook» (2012), «There Will Be Blood» (2007) και στο «Captain Phillips» (2013). Αυτή είναι η δεύτερη υποψηφιότητά του για Oscar καλύτερων κοστουμιών με την ταινία «Inherent Vice». Το 2011 είχε κερδίσει το Όσκαρ με την ταινία «The Artist».

image

image

image

image


Colleen Atwood για το «Into the Woods»

Για 11η φορά στην καριέρα της η Αμερικανίδα Colleen Atwood είναι υποψήφια για Oscar καλύτερων κοστουμιών στην ταινία «Into the Woods». Έχει ήδη στο ενεργητικό της όμως τρία χρυσά αγαλματίδια για τις ταινίες «Chicago» (2002), «Αναμνήσεις μιας Γκέισας» (2005) και «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» (2010). Ανάμεσα στους σκηνοθέτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί αρκετές φορές είναι και οι Τιμ Μπάρτον, Ρομπ Μάρσαλ και Jonathan Demme.

image

image

image

image

image


Anna B. Sheppard για το «Maleficent»

Η Anna B. Sheppard γεννήθηκε στη Βαρσοβία και το πραγματικό της όνομα είναι Anna Biedrzycka. Η συνεργασία της στην ταινία Maleficent της έδωσε μια ακόμη υποψηφιότητα καλύτερων κοστουμιών. Τις προηγούμενες δυο φορές που είχε προταθεί ήταν το 2002 για την ταινία «The Pianist» και το 1993 για την ταινία «Η Λίστα του Σίντλερ» (1993).

image

image

image


Jacqueline Durran για το «Mr. Turner»

Έχοντας ήδη ένα Oscar στο ενεργητικό της, για την ταινία Άννα Καρένινα το 2012, και δυο υποψηφιότητες για τις ταινίες «Atonement» (2007) και «Περηφάνια και Προκατάληψη» (2005), η βρετανίδα Jacqueline Durran διεκδικεί για τέταρτη φορά το φετινό Όσκαρ καλύτερων κοστουμιών για την ταινία «Mr. Turner». Έχει επίσης κερδίσει και ένα βραβείο BAFTA για την ταινία Vera Drake.

image

image

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.