- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φερνάντα Τόρες: Κέρδισε Χρυσή Σφαίρα 26 χρόνια μετά την υποψηφιότητα της μητέρας της στην ίδια κατηγορία
Το «I'm Still Here» επιλέχθηκε επίσης ως η συμμετοχή της Βραζιλίας στο Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας μεγάλου μήκους


Φερνάντα Τόρες: Κέρδισε Χρυσή Σφαίρα 26 χρόνια μετά την υποψηφιότητα της μητέρας της στην ίδια κατηγορία
Η πρωταγωνίστρια του «I'm Still Here», Φερνάντα Τόρες, κέρδισε την πρώτη της Χρυσή Σφαίρα και εδραίωσε τη θέση της στην κούρσα των βραβείων, αφού κέρδισε το αγαλματίδιο καλύτερης ηθοποιού σε κινηματογραφική ταινία, δράμα.
Η Φερνάντα Τόρες, φάνηκε έκπληκτη όταν άκουσε το όνομά της και κράτησε τον λόγο της σύντομο. Ήταν υποψήφια απέναντι στην Πάμελα Άντερσον («The Last Showgirl»), την Αντζελίνα Τζολί («Maria»), τη Νικόλ Κίντμαν («Babygirl»), την Τίλντα Σουίντον («The Room Next Door») και την Κέιτ Γουίνσλετ («Lee»).
Στο πολιτικό δράμα, η Τόρες υποδύεται μια μητέρα που αντιμετωπίζει την αναγκαστική εξαφάνιση του συζύγου της, πρώην αριστερού πολιτικού κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας της Βραζιλίας.
«Θεέ μου, δεν είχα προετοιμάσει τίποτα γιατί είχα ήδη αργήσει», παραδέχτηκε η Τόρες από τη σκηνή του Beverly Hilton στο Λος Άντζελες. «Και αυτή είναι μια τόσο καταπληκτική χρονιά για τις γυναικείες ερμηνείες. Υπάρχουν τόσες πολλές ηθοποιοί εδώ που θαυμάζω τόσο πολύ».
Έγινε η πρώτη Βραζιλιάνα ηθοποιός που κερδίζει το βραβείο καλύτερης ηθοποιού κινηματογραφικής ταινίας, δραματικής. Η νίκη της φάνηκε να έχει ιδιαίτερη σημασία επειδή η μητέρα της, η Φερνάντα Μοντενέγκρο, ήταν στο παρελθόν υποψήφια στην ίδια κατηγορία το 1999 για την ταινία «Central Station», η οποία της χάρισε επίσης ένα Όσκαρ. Η Φερνάντα Μοντενέγκρο, 95 ετών σήμερα, εμφανίζεται στην ταινία «I'm Still Here» ως η ηλικιωμένη εκδοχή της Ευνίκης.
«Ήταν εδώ πριν από 25 χρόνια και αυτό είναι η απόδειξη ότι η τέχνη μπορεί να αντέξει στη ζωή, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές όπως αυτή», δήλωσε η Torres για τη νίκη της. Πρόσθεσε ότι το «I'm Still Here» είναι μια ταινία «που μπορεί να μας βοηθήσει να σκεφτούμε πώς να επιβιώσουμε σε δύσκολους καιρούς».
Το «I'm Still Here» έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου κέρδισε το βραβείο καλύτερου σεναρίου. Έκτοτε, το National Board of Review την έχει χαρακτηρίσει ως μία από τις πέντε καλύτερες διεθνείς ταινίες και έλαβε άλλη μία υποψηφιότητα για Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Το «I'm Still Here» επιλέχθηκε επίσης ως η συμμετοχή της Βραζιλίας στο Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας μεγάλου μήκους.
Πηγή: Variety
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε σκηνοθεσία του Τζόζεφ Κοσίνσκι του «Top Gun: Maverick»
Η Disney εμφανίζεται σε δεινή θέση και χωρίς να ξέρει πώς να χειριστεί τη Ρέιτσελ Ζίγκλερ – Τι έχει συμβεί
Το πολυαγαπημένο φιλμ της Disney επιστρέφει σε live-action εκδοχή
Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2025
Η 22χρονη ηθοποιός θα εμφανιστεί στο πλευρό του Τομ Χόλαντ
Μετά από μία εξαετή παύση από την υποκριτική
Η νέα ταινία του Μάικ Λι θυμίζει παλιές, αριστουργηματικές δουλειές του
Ένα απολαυστικό, βραδυφλεγές κατασκοπικό δράμα που βασίζεται στην ίντριγκα και τα βρόμικα παιχνίδια που υφαίνονται στο σκοτάδι
Ένα βαρετό χρονικό γύρω από την απόφαση ενός πολιτικού να βοηθήσει στη σύλληψη ενός αφεντικού της Μαφίας
Βασίζεται στην πεποίθηση του Ζία Ζάνγκε ότι η ακτινογραφία της σημερινής Κίνας είναι συνυφασμένη με τις δοκιμασίες της σύγχρονης γυναίκας.
Πρόκειται για το πρώτο πρότζεκτ του σκηνοθέτη μετά το οσκαρικό «Banshees of Inesherin» - H ταινία θα γυριστεί στο απομακρυσμένο Νησί του Πάσχα
Οι επετειακές προβολές για τα 50 χρόνια της εξωφρενικής κωμωδίας που άνοιξε δρόμους
Τι δήλωσε η γνωστή ηθοποιός
Το μετα-αποκαλυπτικό δράμα του HBO επιστρέφει δριμύτερο
Η ταινία θα είναι βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ, το οποίο φέρει τη σεναριακή υπογραφή του Ριβς
Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Η πτώση των δικτατοριών και η άνθιση του νέου κινηματογράφου / Ελλάδα – Ισπανία - Πορτογαλία»
«Το προηγούμενο φιλμ δεν άφηνε χρόνο για την ανάπτυξη των χαρακτήρων» δήλωσε ο σκηνοθέτης
Τα δημιουργικά ηνία του project θα αναλάβει ο σκηνοθέτης του «Iron Man» και του «The Mandalorian», Τζον Φάβρο
Ο Αμερικανός σταρ πρωταγωνιστεί στο «The Rivals of Amziah King» του Άντριου Πάτερσον
Μιλήσαμε με τη Διευθύντρια του MDA Hellas κα. Αντιγόνη Καρρά για το ντοκιμαντέρ με αφορμή την προβολή του στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.