- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Εύα Λονγκόρια υπήρξε ο μυστικός σωτήρας της πρώτης ταινίας John Wick
«Ήρθε για να μας σώσει» - Η συμβολή της στο ξεκίνημα του κινηματογραφικού franchise


Εύα Λονγκόρια: Ο καθοριστικός της ρόλος στη χρηματοδότηση της πρώτης ταινίας John Wick - Τι αποκάλυψαν οι παραγωγοί του κινηματογραφικού blockbuster.
Οι λάτρεις των ταινιών δράσης έχουν έναν ιδιαίτερο λόγο να ευχαριστήσουν την Εύα Λονγκόρια για την επιτυχία ενός από τα πιο διάσημα franchise όλων των εποχών, το John Wick.
Μιλώντας για την Εύα Λονγκόρια σε πρόσφατη συνέντευξή τους οι παραγωγοί της σειράς, αποκάλυψαν ότι η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός και παραγωγός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη χρηματοδότηση της πρώτης ταινίας.
«Ήμασταν στην τελευταία εβδομάδα της παραγωγής και είχαμε απώλεια της τάξης των 6 εκατομμυρίων δολαρίων», σημείωσε ο Τσαντ Σταχέλσκι στο Business Insider.
John Wick: «H Εύα Λονγκόρια ήρθε για να μας σώσει»
«Είχαμε ανεξάρτητη χρηματοδότηση… και ένας από τους επενδυτές δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει εγκαίρως τα χρήματα».
Καθώς η CAA προσπαθούσε να συγκεντρώσει το ποσό, πρόσφερε σε μερικούς από τους δικούς της ηθοποιούς την ευκαιρία να επενδύσουν. Σε αντάλλαγμα, θα ήταν οι πρώτοι που θα έπαιρναν πίσω τα χρήματά τους.
«Η Εύα ήρθε για να μας σώσει και εξασφάλισε τα χρήματα κυριολεκτικά σε λιγότερο από 24 ώρες πριν κλείσουμε τις πόρτες της ταινίας και φύγουμε», συνέχισε ο Σταχέλσκι, ο οποίος έμαθε τον «μυστικό» σωτήρα τους μαζί με τον Ντέιβιντ Λάιτς, από τον παραγωγό Μπασίλ Ιβάνικ.
Και παρά το γεγονός ότι δεν είχαν συναντηθεί ποτέ, την κάλεσαν για δείπνο στο Σατό Μαρμόντ για να την ευχαριστήσουν.

Νέο κεφάλαιο στο προσοδοφόρο franchise John Wick
Σημειώνεται ότι η ταινία του 2014 απέφερε περισσότερα από 86 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ενώ το franchise ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις αίθουσες πέρυσι, με το 4ο κεφάλαιο.
Σύμφωνα με το Deadline, το franchise θα συνεχιστεί με την νέα ταινία, «From the World of John Wick: Ballerina» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει η Ανα ντε Άρμας.
Σε σκηνοθεσία του Λεν Γουάισμαν, το επόμενο φιλμ της σειράς John Wick αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 6 Ιουνίου 2025.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων τον Οκτώβριο του 2021
O κωμικός σταρ ακολούθησε την συμβουλή του
Ο Μελέτης Μοίρας θυμάται τις ταινίες που πέρασαν στη σφαίρα της πολιτισμικής κληρονομιάς με τον πιο οργανικό, τον πιο ουσιαστικά λαϊκό τρόπο
Συγκινητικά λόγια από τον θρύλο της ροκ για την ερμηνεία του ηθοποιού στην ταινία Deliver Me from Nowhere
Το casting της πολυαναμενόμενης σειράς συνεχίζεται ακάθεκτο
Η επιτυχία του ελληνικού box office αναμένεται να κάνει σύντομα πρεμιέρα στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού
Αριάνα Γκράντε, Σαμπρίνα Κάρπεντερ και Μίλι Μπόμπι Μπράουν στο επίκεντρο των φημολογιών
Οι πρώτες εικόνες πίσω από τις κάμερες
Από το σύμπαν του «Star Wars» στις ρομαντικές Φιλιππίνες
Έρχεται στις ελληνικές αίθουσες το φιλμ που έκανε αίσθηση στο φεστιβάλ του Σάντανς
Μια εναλλακτική ματιά στον κόσμο μέσα από τα μάτια της γάτας, με το βραβευμένο με Όσκαρ φιλμ κινουμένων σχεδίων
Μια βραδιά γιορτής αφιερωμένη στα 80 χρόνια ελληνικού animation
Επιτυχία στις εισπράξεις, αλλά κάτω των προσδοκιών - Πώς βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαραθέσεων
Το δημιουργικό πνεύμα του θρυλικού σκηνοθέτη παρέμενε ζωντανό παρά τα προβλήματα υγείας
«Δεν έκανα ποτέ σινεμά για τα χρήματα»
Περίπου 300 κάτοικοι της περιοχής συμμετείχαν στα γυρίσματα της ταινίας
Όταν το σινεμά συναντά το skate
Συνολικά, το franchise έχει συγκεντρώσει 1,13 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως
Μια στιγμή, μια ταινία, μια επανάσταση. Η Κληρονομιά των αδελφών Λιμιέρ
Ο Ματ Ντέιμον μεταμορφώνεται σε «Οδυσσέα» για την πολυαναμενόμενη ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.