Κινηματογραφος

Γιατί ο Ρόμπι Γουίλιαμς μεταμορφώθηκε σε μαϊμού για την ταινία «Better Man»

Μια ταινία για την άνοδο, την πτώση και την αναγέννησή του

Ελένη Βαρδάκη
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της ταινίας «Better Man» με τον Ρόμπι Γουίλιαμς να εμφανίζεται ως ανθρωπόμορφη μαϊμού 

Ο γοητευτικός Ρόμπι Γουίλιαμς , ή αλλιώς ο πιο πετυχημένος σόλο καλλιτέχνης όλων των εποχών στη Μεγάλη Βρετανία, εμφανίζεται στη μεγάλη οθόνη με τη βιογραφική ταινία «Better Man». Φοράει τα λαμπερά ρούχα του, κάνει έντονες γκριμάτσες, είναι εκρηκτικός, αλλά αυτή τη φορά δείχνει ένα άλλο πρόσωπο... Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το τρέιλερ της ταινίας και τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει μια ανθρωπόμορφη μαϊμού, κάτι το οποίο προκάλεσε ερωτηματικά στο κοινό. Στις 2 Οκτωβρίου αναρτήθηκε το τρέιλερ στο Instagram με τα σχόλια για την απρόσμενη εμφάνιση να μην σταματούν. Κάποιοι βρήκαν πολύ έξυπνο αυτό το twist, γράφοντας για την πιο εντυπωσιακή ταινία που πρόκειται να προβληθεί, ενώ άλλοι επιμένουν ότι θα προτιμούσαν να εμφανιστεί ο ίδιος ο Ρόμπι Γουίλιαμς.

Οι αναπάντεχες εμφανίσεις για χάρη του κινηματογράφου είναι κάτι αρκετά σύνηθες, φτάνει μόνο να θυμηθούμε το πρόσφατο ποστ της Σίντνεϊ Σουίνι, η οποία για να υποδηθεί μια μποξέρ, άλλαξε μαλλιά και σωματότυπο. Τι συνέβη όμως στην περίπτωση «Better Man»; Πρώτο πλάνο και βλέπουμε τον Ρόμπι Γουίλιαμς ως μικρή μαϊμού να παίζει ποδόσφαιρο, έπειτα να ανεβαίνει στη σκηνή φορώντας τα πιο ακριβά ρούχα, δείχνοντας τα δόντια του και βγάζοντας τη γλώσσα του. «Ξέρω τι σκέφτεσαι. Τι συμβαίνει με τη μαϊμού; Είμαι ο Ρόμπι Γουίλιαμς. Είμαι ένας από τους μεγαλύτερους ποπ σταρ στον κόσμο. Αλλά πάντα έβλεπα τον εαυτό μου λίγο λιγότερο εξελιγμένο», αφηγείται ο ίδιος στο τρέιλερ. Η επιλογή της μαϊμού δεν ήταν τυχαία, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται από πρόσφατη συνέντευξη όπου ο Ρόμπι Γουίλιαμς μαζί με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Μάικλ Γκρέισι, έχουν τον έξης διάλογο: «Όταν σε ρώτησα τι ζώο θα ήθελες να είσαι, ποια ήταν η απάντηση σου;», λέει ο Μάικλ Γκρέισι. «Θα ήθελα να είμαι στη σκηνή και να δίνω παράσταση σαν μαϊμού», απαντάει ο Ρόμπι Γουίλιαμς.

Μετά από αυτή την απάντηση η πρώτη σκέψη του σκηνοθέτη ήταν το να γίνει μια ταινία για τον ταλαντούχο τραγουδιστή, μέσα από τη δική του μάτια, μέσα από το πώς βλέπει ο ίδιος τον εαυτό του. «Με τη φωνή σου και με την φιγούρα της μαϊμού, θα παρουσιαστείς με έναν τρόπο που είναι πιο κοντά στον πραγματικό σου εαυτό, απ΄ότι έχει συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη μουσική βιογραφία». Ποια είναι όμως η μαϊμού για την οποία γίνεται τόσο ντόρος; Ένα από τα καλά της ψηφιακής εποχής είναι οι αμέτρητες δυνατότητες που μας έδωσε η τεχνολογία. Πίσω από την πολυτάλαντη μαϊμού κρύβεται ο ηθοποιός Jonno Davies, ο οποίος φοράει ειδικό κοστούμι και μέσω τεχνολογίας λήψης κίνησης μεταμορφώνεται στο πιο πολυσυζητημένο ζώο. Τέτοιες τεχνικές έχουμε ξαναδεί -σε μεγαλύτερο βαθμό- σε ταινίες όπως Αvatar και Marvel, ταξιδεύοντάς μας σε άλλα σύμπαντα και κόσμους. 

«Για το κοινό θα είναι περισσότερο σαν να παρακολουθούν ένα πρωτότυπο μιούζικαλ à la The Greatest Showman», αναφέρει ο σκηνοθέτης Μάικλ Γκρέισι στο Entertainment-Weekly. Η ταινία «Better Man» έχει ήδη προβληθεί στα φεστιβάλ του Telluride και του Τορόντο, με τον Μπέντζαμιν Λι της εφημερίδας «Τhe Guardian» να γράφει για μια ταινία με αφοπλιστική ειλικρίνεια και μια ξεχωριστή απεικόνιση του Ρόμπι Γουίλιαμς. Στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ αναμένεται να κυκλοφορήσει την ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη στισ 17 Ιανουαρίου 2025.