Κινηματογραφος

Ο Τομ Κρουζ θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία του Ινιαριτού

Πότε ξεκινούν τα γυρίσματα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Τομ Κρουζ θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαριτού - Πότε ξεκινούν τα γυρίσματα

Μία εντελώς απρόσμενη αλλά και ιδιαίτερα συναρπαστική κινηματογραφική συνεργασία αναμένεται να απολαύσουν οι απανταχού λάτρεις του σινεμά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του περιοδικού Variety. Συγκεκριμένα, ένας από τους πιο δημοφιλείς και ακριβοθώρητους σταρ της αμερικάνικης βιομηχανίας, ο Τομ Κρουζ, πρόκειται να συνεργαστεί με έναν από τους πιο αναγνωρισμένους ωτέρ του σύγχρονου κινηματογράφου - τον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαριτού. Η ταινία, η οποία αποτελεί συμπαραγωγή της Warner Bros και της Legendary, αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα προσεχώς στη Μεγάλη Βρετανία - και αποτελεί το πρώτο αγγλόφωνο πρότζεκτ του σκηνοθέτη εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια.

Ο Ινιαριτού έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στις αρχές της δεκαετίας του 2000, με το εμβληματικό «Amores Perros» - πριν μεταναστεύσει στο Χόλιγουντ και μας χαρίσει τα «21 Grams» (2003) και «Babel (2006). Ο Μεξικανός σκηνοθέτης επέστρεψε στην μητρική του γλώσσα με το πολυβραβευμένο «Biutiful» του 2010 και στη συνέχεια απέσπασε πολυάριθμα βραβεία Όσκαρ με τα «Birdman» (2014) και «The Revenant» (2015). Η τελευταία του ταινία είναι το ισπανόφωνο «Bardo» του 2022.

Ο Τομ Κρουζ από την άλλη αποτελεί έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους αλλά και εκκεντρικούς σταρ του σύγχρονου Χόλιγουντ, έχοντας στο ενεργητικό του μία σειρά από κολοσσιαία κινηματογραφικά hits («Mission: Impossible», «Top Gun: Maverick»). Ο Κρουζ είναι περίφημος για τον δρακόντειο έλεγχο που ασκεί στα πρότζεκτς του και την προτίμησή του να συνεργάζεται μόνο με σκηνοθέτες που μοιράζονται το όραμά του. Είναι λοιπόν ιδιαίτερα απρόσμενο το γεγονός πως πρόκειται να συνεργαστεί με έναν από τους πιο ιδιαίτερους και δημιουργικά ανεξάρτητους ωτέρ του σύγχρονου σινεμά.

Πέρα από τον Κρουζ, το καστ συμπληρώνουν πολυάριθμα αξιοσέβαστα ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων οι John Goodman (The Big Lebowski), Sandra Huller (Anatomy of a Fall) και Jesse Plemons (Kinds of Kindness).

Η συνεργασία των δύο δημιουργών αναμένεται αν μη τι άλλο να παράξει ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Μένει λοιπόν να κάνουμε υπομονή μέχρι την κυκλοφορία της ταινίας!