Κινηματογραφος

Venom, Η τελευταία πράξη: Το φασαριόζικο παρεάκι ενηλικιώνεται

Το πρωταγωνιστικό δίδυμο θα χρειαστεί να σοβαρευτεί καθώς η νέα απειλή δείχνει πιο ισχυρή από ποτέ

Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 933
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κριτική για την ταινία Venom σε σκηνοθεσία Κέλι Μάρσελ. Πρωταγωνιστούν: Τομ Χάρντι, Τσιουιτέλ Ετζιοφόρ, Τζούνο Τεμπλ, Ρις Ίφανς

Νέοι απόκοσμοι εχθροί καταδιώκουν τον Έντι και τον Venom, οι οποίοι, έπειτα από αρκετό καιρό προσαρμογής, έχουν καταφέρει να συνυπάρχουν. Όμως η νέα δοκιμασία τους δεν είναι σαν τις προηγούμενες. Θα χρειαστεί μεγάλη ενέργεια και δύναμη κι από τους δύο προκειμένου να τα καταφέρουν στη νέα τους περιπέτεια.

Το τρίτο και τελευταίο (;) φιλμ του πετυχημένου franchise ακολουθεί τη γνωστή πεπατημένη. Γερές δόσεις βρόμικου χιούμορ συνοδεύουν τη χορταστική δράση, όπου οι δύο «συγκάτοικοι» καταφέρνουν να βγαίνουν αλώβητοι μέσα από τις αναμετρήσεις τους με τρομακτικά εξωγήινα τέρατα. Καθώς όμως η νέα απειλή δείχνει πιο ισχυρή από ποτέ θα χρειαστεί το πρωταγωνιστικό δίδυμο να σοβαρευτεί (υποψία ενηλικίωσης στο πιο συναισθηματικό σενάριο της τριλογίας) όταν η κατάσταση ζορίσει. Είναι η στιγμή που οι συντελεστές του φιλμ (η σεναριογράφος των δύο προηγούμενων φιλμ Κέλι Μάρσελ κάθεται για πρώτη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη) οδηγούν τους Έντι-Venom αντιμέτωπους με κρίσιμα διλήμματα. Οι αποφάσεις που θα λάβουν οι παλιόφιλοι, καθορίζουν και τη συνέχιση της ύπαρξής τους. Η συρραφή από τετριμμένα, κοινότοπα κλισέ δράσης και εφετζίδικου θεάματος θαμπώνει το βλέμμα, αλλά δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό ή φρέσκο στην ιστορία του παράξενου διδύμου.