Κινηματογραφος

Νέα ταινία «American Psycho» ετοιμάζει ο Λούκα Γκουαντανίνο

O Ιταλός ωτέρ θα δημιουργήσει τη δικιά του κινηματογραφική εκδοχή του ομώνυμου μυθιστορήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λούκα Γκουαντανίνο
Νέα ταινία «American Psycho» ετοιμάζει ο Λούκα Γκουαντανίνο © EPA / FABIO FRUSTACI

Νέα ταινία «American Psycho» ετοιμάζει ο Λούκα Γκουαντανίνο - O Ιταλός ωτέρ θα δημιουργήσει τη δικιά του κινηματογραφική εκδοχή του ομώνυμου μυθιστορήματος

Μία νέα εκδοχή του «American Psycho» αναμένεται να απολαύσουν οι απανταχού λάτρεις του κινηματογράφου, και αυτή τη φορά πίσω από την κάμερα θα βρεθεί ο αθεόφοβος Λούκα Γκουαντανίνο (Luca Guadagnino)!

Συγκεκριμένα, ο Λούκα Γκουαντανίνο βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για να μεταφέρει στην οθόνη το ομώνυμο μυθιστόρημα του Bret Easton Ellis, με τον Scott Z. Burns να υπογράφει το σενάριο και την Lionsgate Pictures να αναλαμβάνει την παραγωγή. 

Τι πραγματεύεται το μυθιστόρημα του Ellis

Το μυθιστόρημα του Ellis ακολουθεί έναν αδίστακτο χρηματιστή στα υψηλότερα κλιμάκια της Wall Street, ο οποίος ζει διπλή ζωή ως κατά συρροήν δολοφόνος. Το βιβλίο (το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις για τις υπερβολικές σκηνές βίας), μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 2000 από την Mary Herron -με τον Christian Bale στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τους Jared Leto, Willem Dafoe και Justin Theroux σε ρόλους-έκπληξη.

Η ταινία του 2000 δεν κατάφερε να γοητεύσει το κοινό όταν πρωτοκυκλοφόρησε, σήμερα ωστόσο αποτελεί αδιαμφισβήτητο cult classic -έχοντας συσσωρεύσει ενθουσιώδεις αντιδράσεις και αναρίθμητες viral αναφορές στα social media. Ο Λούκα Γκουαντανίνο από την άλλη έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ως οραματιστής σκηνοθέτης σε μία περίοδο όπου το Χόλιγουντ επικεντρώνεται κυρίως σε δαπανηρά franchise, δημιουργώντας δραματικές ταινίες χαμηλότερου βεληνεκούς όπως τα «Call Me By Your Name», «Bones and All» και «Challengers».

Εστιάζοντας στις τολμηρές ερωτικές ιστορίες και τους γοητευτικούς νεαρούς πρωταγωνιστές, ο Λούκα Γκουαντανίνο έχει καταφέρει να αποσπάσει τη λατρεία των απανταχού σινεφίλ, με κάθε νέο του φιλμ να γεννά νέες τάσεις και πολυάριθμες viral στιγμές. Το επόμενο φιλμ του δημιουργού αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και ακολουθεί τον Daniel Craig σε φλογερές ερωτικές περιπέτειες, ενώ αργότερα, ο Λούκα Γκουαντανίνο ετοιμάζεται να μας προσφέρει ακόμη ένα γαργαλιστικό φιλμ, με πρωταγωνιστές τους Andrew Garfield και Julia Roberts.

Αν όλα πάνε καλά, η viral φύση του
«American Psycho» και η διαδικτυακή φήμη του Λούκα Γκουαντανίνο αναμένεται να βάλουν «φωτιά» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μένει να δούμε αν αυτό θα μεταφραστεί σε υψηλές box office επιδόσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.