Κινηματογραφος

To Terrifier 3 έρχεται στους ελληνικούς κινηματογράφους - Η ταινία που δοκιμάζει τις αντοχές των θεατών

Σύντομα στη χώρα μας τo ανατριχιαστικό slasher φιλμ που έφτασε στο Νο 1 του box office

Newsroom
16’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Terrifier 3: Η ταινία που σόκαρε το αμερικανικό κοινό έρχεται στους ελληνικούς κινηματογράφους - Θα κυκλοφορήσει λίγο μετά το Halloween από την TFG

Πρεμιέρα στη χώρα μας θα κάνει στις 7 Νοεμβρίου το περίφημο Terrifier 3 του Ντέιμιεν Λεόνε, μία από τις πιο αμφιλεγόμενες και πολυσυζητημένες ταινίες τρόμου των τελευταίων ετών.

Συγκεκριμένα, η TFG κατάφερε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα διανομής του Terrifier 3, προγραμματίζοντας την ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας για λίγο μετά το Halloween, ιδανικό timing για τη σκληροπυρηνική slasher εμπειρία που προσφέρει στο κοινό.

Το Terrifier 3 συνεχίζει με ζήλο την ανατριχιαστική σειρά του Ντέιμιεν Λεόνε, ακολουθώντας σύμφωνα με τη σύνοψη της ταινίας για ακόμη μία φορά τις περιπέτειες του Αρτ, ενός δαιμονικού παλιάτσου που ακρωτηριάζει, διαμελίζει και κατασφάζει ανελέητα τα θύματά του.

Αυτή τη φορά, τα καμώματα του αιμοσταγούς κλόουν λαμβάνουν χώρα τα Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη, με τον αποκρουστικό αρλεκίνο να μπλέκεται σε κάθε λογής θανάσιμες σκανδαλιές, σπέρνοντας τον τρόμο στους δύσμοιρους κατοίκους της μεγαλούπολης.

Terrifier: Το indie θαύμα του σύγχρονου Χόλιγουντ

Το φραντσάιζ του Terrifier αποτελεί ένα μικρό κινηματογραφικό θαύμα του σύγχρονου Χόλιγουντ, με τις εξολοκλήρου ανεξάρτητες αυτές παραγωγές να έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στο αμερικανικό box office και να συσσωρεύσουν ενθουσιώδες καλτ κοινό.

Με ελάχιστο μάρκετινγκ και χωρίς την υποστήριξη των μεγάλων στούντιο, οι περιπέτειες του Αρτ έχουν καταφέρει να γοητεύσουν τους λάτρεις του gore κινηματογράφου και να διαπρέψουν εμπορικά, κατατροπώνοντας ακόμη και πολυδάπανες ταινίες υψηλών προδιαγραφών, όπως το πολυσυζητημένο Joker: Folie a Deux του Τοντ Φίλιπς, που κυκλοφόρησε μόλις πριν από μερικές εβδομάδες.

Η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στις ΗΠΑ 

Συγκεκριμένα, το Terrifier 3 τερμάτισε πρώτο στο αμερικάνικο box office το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ξεπερνώντας κατά πολύ το Joker - και σημειώνοντας πάνω από 18 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, ποσό αξιοσημείωτο για μία ταινία που κόστισε μόλις 5 εκατομμύρια δολάρια.

Η φρικιαστική μάλιστα φύση του φιλμ δείχνει να εντείνει τη viral δημοφιλία του, με τα κοινωνικά δίκτυα να ξεχειλίζουν από άρθρα και απόψεις για τις αχαλίνωτες σκηνές του φιλμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτη ταινία Terrifier του δημιουργού Ντέιμιεν Λεόνε κυκλοφόρησε το 2016 και έβγαλε 10 φορές πίσω τον προϋπολογισμό των 35.000 δολαρίων που δαπανήθηκαν για τη δημιουργία της.

Το Terrifier 2 του 2022 έβγαλε 60 φορές πίσω τον προϋπολογισμό των 250.000 δολαρίων, ενώ το επίσης χαμηλού μπάτζετ «Terrifier 3», είναι η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στις ΗΠΑ.