Κινηματογραφος

Στο Bugonia του Γιώργου Λάνθιμου θα συμμετάσχει και η Αλίσια Σίλβερστοουν

Το 2025 κυκλοφορεί το πολυαναμενόμενο φιλμ του Έλληνα κινηματογραφιστή

Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Αλίσια Σίλβερστοουν θα συμμετάσχει στο «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου - Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Έμα Στόουν και Τζέσι Πλέμονς.

Το πολυαναμενόμενο «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου βρίσκεται ήδη στη φάση του post-production, με την Αλίσια Σίλβερστοουν να αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στο επερχόμενο φιλμ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Variety για τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, η 48χρονη ηθοποιός αναμένεται να εμφανιστεί στο πλευρό των Έμα Στόουν και Τζέσι Πλέμονς, σημειώνοντας έτσι τη δεύτερη συνεργασία της με τον Έλληνα σκηνοθέτη.

Το φιλμ είναι βασισμένο στην Κορεάτικη ταινία «Save the Green Planet» του 2003, όπου δύο συνωμοσιολόγοι απαγάγουν έναν μεγαλοβιομήχανο με σκοπό να αποδείξουν πως είναι εξωγήινος και στην πορεία χάνουν τον έλεγχο της κατάστασης, με απερίγραπτα τραγελαφικά αποτελέσματα.

Το διασκευασμένο σενάριο υπογράφει ο Αμερικανός Γουίλ Τρέισι («Succession», «The Menu»), ενώ χρέη παραγωγού εκτελούν οι Γιώργος Λάνθιμος, Άρι Άστερ, Λαρς Κνούντσεν, Εντ Γκίνεϊ και Άντριου Λόου.

Νέα συνεργασία του Γιώργου Λάνθιμου με την Αλίσια Σίλβερστοουν

Η Αλίσια Σίλβερστοουν, ηθοποιός που καταξιώθηκε τη δεκαετία του '90 μέσα από τις ταινίες «Clueless» και «Batman & Robin», συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Λάνθιμο στο «Ο θάνατος του ιερού ελαφιού» του 2017, ενώ στο «Bugonia» αναμένεται να εμφανιστεί επίσης η μόνιμη συνεργάτιδα του σκηνοθέτη, Έμα Στόουν, η οποία μάλιστα εντοπίστηκε πρόσφατα με ξυρισμένο κεφάλι για τις ανάγκες του ρόλου της.

Ο Γιώργος Λάνθιμος είχε την πρώτη του μεγάλη επιτυχία με τον περίφημο «Κυνόδοντα» του 2009 και κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 χρόνων, έχει αναπτύξει αξιοσημείωτο κύρος στην παγκόσμια καλλιτεχνική κοινότητα.

Με το οσκαρικό «Η ευνοούμενη» του 2019, ο Λάνθιμος εκτοξεύθηκε στην αφρόκρεμα του δραματικού κινηματογράφου, ενώ με το πολυσυζητημένο «Poor Things» του 2023 θεμελιώθηκε ως κορυφαίο όνομα της σύγχρονης arthouse σκηνής.

Η τελευταία του ταινία, «Ιστορίες καλοσύνης», έκανε πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Bugonia αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2025.