Κινηματογραφος

Terrifier 3: To smartwatch την ειδοποιούσε ότι ανέβασε επικίνδυνα παλμούς

Όσοι δεν αποχωρούν κατά τη διάρκεια της προβολής, κρατάνε την καρδιά τους

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Μια γυναίκα μοιράστηκε αυτό που της συνέβη κατά τη διάρκεια παρακολούθησης του σίκουελ του Terrifier

Το Terrifier 3 φαίνεται να σπάει από νωρίς τα ταμεία … λόγω του αρκετά τρομακτικού περιεχομένου του, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό. Με εισπράξεις εώς 18,3 εκατομμύρια δολάρια από το πρώτο κιόλας Σαββατοκύριακο προβολής της στις ΗΠΑ, η ταινία τρόμου, κατέκτησε αρκετά νωρίς την κορυφή του αμερικανικού box office. Το sequel της ταινίας πραγματεύεται την ιστορία του Art the Clown (David Howard Thornton), ο οποίος επιστρέφει από τους νεκρούς και σπέρνει για ακόμα μια φορά το χάος, με την τηλεοπτική Sienna Shaw (Lauren LaVera) να δίνει την δική της μάχη. 

Από την πρεμιέρα του Terrifier που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν στους βρετανικούς κινηματογράφους, η ταινία δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα στο κοινό, με σκηνές απόλυτου τρόμου να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Όσοι έσπευσαν να παρακολουθήσουν την ταινία, λάτρεις των ταινιών τρόμου και μη, είχαν λάβει τις «απαραίτητες» προειδοποιήσεις για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Παρ' όλα αυτά η ομάδα PR της ταινίας επιβεβαιώνει πως 11 άτομα εγκατέλειψαν την αίθουσα από την πρώτη κιόλας σκηνή, με τάση προς εμετό και έντονα λιποθυμικά επεισόδια ενώ τα ξένα μέσα κάνουν λόγο για ακόμα μια γυναίκα που ανέβασε ασυνήθιστα πολλούς καρδιακούς παλμούς…από τον φόβο της.

© Χ

Η ίδια ισχυρίζεται πως έλαβε πολλαπλές ειδοποιήσεις στο έξυπνο ρολόι της, με τους παλμούς της να ξεπερνούν τους 120.  Η Βικτώρια όπως είναι το όνομα της, μοιράστηκε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τα προειδοποιητικά μηνύματα που λάμβανε στο ρολόι της κατά τη διάρκεια της ταινίας και έκανε το δικό της… σχόλιο: «Αγωνιζόμουν για τη ζωή μου απόψε κατά τη διάρκεια του Terrifier 3 και μου άρεσε κάθε δευτερόλεπτο», έγραψε η ίδια μεταξύ σοβαρού και αστείου.

Σύμφωνα, με το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας ), ο κανονικός καρδιακός ρυθμός ηρεμίας, δηλαδή οι φυσιολογικοί σφυγμοί για τους ενήλικες είναι μεταξύ 60 και 100 καρδιακών παλμών το λεπτό.

Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, σύμφωνα με το American Heart Assosiation, η αύξηση του καρδιακού ρυθμού «όταν ένα άτομο φοβάται ή εκλαμβάνεται ότι βρίσκεται σε κίνδυνο», είναι φυσιολογική.  «Ο εγκέφαλος πυροδοτεί ένα κύμα αδρεναλίνης, το οποίο κάνει την καρδιά να χτυπά πιο γρήγορα και ωθεί το σώμα αμέσως σε λειτουργία ‘μάχης ή φυγής’». «Επηρεάζει επίσης το συκώτι,το πάγκρεας και έτσι ενεργοποιείται η εφίδρωση». Ο γιατρός Vincent Bufalino, καρδιολόγος και πρόεδρος του Advocate Medical Group, σε σχετικές ερωτήσεις πρόσθεσε : «Ρόλο παίζει το πόσο μεγάλος μπορεί να είναι ο φόβος».

«Εάν συμβεί, θα συμβεί, και πρέπει να ελπίζετε στο ότι το σώμα σας δεν θα αντιδράσει υπερβολικά σε αυτό το γεγονός».

Με πληροφορίες από ladbible.com