Κινηματογραφος

The Apprentice: Ο συμπλεγματικός και ανυπόφορος Ντόναλντ Τραμπ

Tο φιλμ καταφέρνει να γίνει εκτός από πιασάρικο και αρκετά ενδιαφέρον

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 932
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Apprentice: Ο συμπλεγματικός και ανυπόφορος  Ντόναλντ Τραμπ
© Pief Weyman/2024 APPRENTICE PRODUCTIONS ONTARIO INC

Kριτική για την ταινία The Apprentice σε σκηνοθεσία Αλί Αμπάσι. Πρωταγωνιστούν: Σεμπάστιαν Σταν, Τζέρεμι Στρονγκ, Μαρία Μπακάλοβα

Στη Νέα Υόρκη του 1970, ο νεαρός Ντόναλντ Τραμπ λαχταρά να γίνει διάσημος εκτός από πλούσιος (είναι γόνος πλούσιας οικογένειας, με πατέρα μεγαλομεσίτη, που δεν φαίνεται να τον εκτιμά ιδιαίτερα) και αναθέτει στον καπάτσο δικηγόρο Ρόι Κον να του φτιάξει το ίματζ.

The Apprentice Trailer #1 (2024)

Σε μεγάλο βαθμό ο Τραμπ που όλοι γνωρίζουμε είναι δημιούργημα του αδίστακτου Ρόι Κον, υποστηρίζει ο ιρανοσουηδός σκηνοθέτης Αλί Αμπάσι («Ιερή αράχνη»). Με μια σκηνοθετική φόρμουλα που δένει τον ρεαλισμό των γεγονότων με τη μυθοπλασία, το φιλμ καταφέρνει να γίνει εκτός από πιασάρικο και αρκετά ενδιαφέρον. Ειδικά στο πώς ο αδαής Τραμπ με την κραυγαλέα ρηχότητα αποκτά τη δύναμη της δημαγωγίας που θα τον μεταμορφώσει στον λαϊκιστή πολιτικό που «μιλά» στους απλούς πολίτες, το φιλμ αποδεικνύεται άκρως αποτελεσματικό. Η απορία μας πάντως είναι γιατί να δούμε ένα έργο για δύο «τέρατα» της αμερικανικής πολιτικής.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.