Κινηματογραφος

Το «Joker 2» αναμένεται να χάσει πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office

Συνεχίζεται η καθοδική πορεία του πολυαναμενόμενου sequel

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στη χώρα μας, το «Joker: Folie a Deux» απέσπασε λιγότερο από 80.000 εισιτήρια τις πρώτες 5 ημέρες κυκλοφορίας του

Παρά την δυσθεώρητη επιτυχία του προκατόχου του, καθώς και τις υψηλές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών, το πολυαναμενόμενο sequel του «Joker» αποτέλεσε κολοσσιαία απογοήτευση στο παγκόσμιο box office όταν κυκλοφόρησε πριν από δύο εβδομάδες - και σήμερα συνεχίζει ακάθεκτο να σπάει κάθε λογής αρνητικό ρεκόρ.

Με τις αντιδράσεις κοινού και κριτικών να κυμαίνονται από την αδιαφορία μέχρι την απόλυτη αηδία, το «Joker» δεν κατάφερε να επαναλάβει τον άθλο του πρώτου φιλμ, παρά το αδιαμφισβήτητο star power των πρωταγωνιστών του. Το πρώτο «Joker» αποτέλεσε απρόσμενη επιτυχία όταν κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2019, αποσπώντας πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office καθώς και πολλαπλά κινηματογραφικά βραβεία.

Αντιθέτως, το «Joker: Folie a Deux» απέσπασε λιγότερο από 40 εκατομμύρια δολάρια στο Αμερικάνικο box office την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, σημειώνοντας μία από τις χαμηλότερες επιδόσεις ever για ταινία βασισμένη σε κομιστικό χαρακτήρα - ενώ στη χώρα μας, η ταινία απέσπασε λιγότερο από 80.000 εισιτήρια τις πρώτες 5 ημέρες κυκλοφορίας της, προκαλώντας απογοήτευση στους αιθουσάρχες και καταβαραθρώνοντας το εθνικό box office.

Την δεύτερη εβδομάδα κυκλοφορίας του, το «Joker 2» συνεχίζει να καταρρίπτει κάθε λογής αρνητικά ρεκόρ: Αναλυτές της βιομηχανίας υπολογίζουν τώρα πως το φιλμ πρόκειται να σημειώσει χασούρα της τάξης των 200 εκατομμυρίων δολαρίων μετά το τέλος της κινηματογραφικής του πορείας, μιας και η ταινία είδε μείωση περίπου 81% στις εισπράξεις της δεύτερης εβδομάδας όσον αφορά το αμερικανικό box office -σημειώνοντας έτσι μία από τις πιο απότομες πτώσεις στην ιστορία του Χόλιγουντ. Παγκοσμίως (όπως και στη χώρα μας) τα πράγματα δεν ήταν και πολύ καλύτερα, με τη δεύτερη εβδομάδα του «Joker 2» να σημειώνει μείωση της τάξεως του 70%.

Έχοντας budget που αγγίζει τα 200 εκατομμύρια δολάρια καθώς και 100 εκατομμύρια δολάρια έξοδα για το marketing, το «Joker 2» αναμένεται τώρα να τελειώσει την πορεία του με χασούρα γύρω στα 200 εκατομμύρια δολάρια -μιας και κινδυνεύει να συλλέξει συνολικά λιγότερο από 200 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Το φιλμ χρειάζεται τουλάχιστον 450 εκ. δολάρια για να αποσβέσει τα έξοδά του, λαμβάνοντας υπ' όψιν το μερίδιο των κινηματογραφικών αιθουσών, πράγμα που αυτή τη στιγμή φαντάζει απολύτως αδύνατο -και αν οι αναφορές αληθεύουν, τότε το «Joker: Folie a Deux» κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία ως μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές αποτυχίες της σύγχρονης εποχής.