Κινηματογραφος

Terrifier 3: Το βέτο της πρωταγωνίστριας για την πλέον αποκρουστική σκηνή

Είναι να απορεί κανείς με το τι ακριβώς είχε στο μυαλό του ο σκηνοθέτης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

To Terrifier 3 προκαλεί λιποθυμίες και εμετούς και υπάρχει εξήγηση

Η πρωταγωνίστρια του Terrifier 3 Lauren LaVera αρνήθηκε κατηγορηματικά να γυρίσει μία συγκεκριμένη σκηνή, όταν της είπαν ότι θα έπρεπε να φάει «ανθρώπινα περιττώματα».

Αυτή η πληροφορία έρχεται στο φως τη στιγμή που η πρεμιέρα της τρίτης ταινίας Terrifier έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή, με λιποθυμικά επεισόδια, αποχωρήσεις θεατών από τις σκοτεινές αίθουσες και προειδοποιήσεις προς το κοινό για τις εξαιρετικά ωμές σκηνές που ετοιμάζονταν να παρακολουθήσουν.  

«Υπάρχει κάτι που οι άνθρωποι σε αυτή την ταινία δεν κάνουν;», αναρωτιόταν ένας χρήστης του Χ στον επίσημο λογαριασμό της ταινίας όπου έχει αναρτηθεί και η προειδοποίηση προς τους θεατές και η απάντηση προφανώς ήρθε από τα χείλη της πρωταγωνίστριας, όταν εξηγούσε το «όχι» που χρειάστηκε να πει στον σκηνοθέτη Damien Leone.

Η LaVera μέχρι να φτάσει σε αυτό το σημείο είχε συναινέσει σε αρκετές εντελώς αηδιαστικές και οδυνηρές σκηνές στις δύο προηγούμενες ταινίες, όμως, μετά την κυκλοφορία του τρίτου μέρους του franchise αποκάλυψε πού χρειάστηκε να βάλει τα δικά της όρια και παραχωρώντας συνέντευξη στο νέο τεύχος του SFX Magazine.

«Θα ήθελα να σας πω ότι αυτό το πράγμα δεν θα το κάνω...», είπε η νεαρή ηθοποιός όταν την ενημέρωσαν ότι θα έπρεπε να δαγκώσει κάτι που θα έμοιαζε με ανθρώπινο έντερο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η ηθοποιός δεν έκανε πίσω ούτε όταν της είπαν ότι αυτό που πρακτικά θα χρειαστεί να φάει θα ήταν Nutella. «Ήταν ένα κόλπο με ειδικά εφέ και ακόμα γελάω με αυτό. Δεν θα πω ποιος, αλλά ένας χαρακτήρας χρησιμοποιεί έντερα για να προσπαθήσει να με πνίξει και ο Damien ήθελε να το δαγκώσω.

«Θυμάμαι ότι η ομάδα ειδικών εφέ έλεγε: Τι να χρησιμοποιήσουμε για να το κάνουμε να μοιάζει με περιττώματα; Τι λες για την Nutella;' Εγώ έλεγα: 'Μην μου καταστρέψετε τη Nutella, τη λατρεύω τη Nutella. Χρησιμοποιήστε κάτι άλλο! Έτσι, αντί γι' αυτό αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν θρυμματισμένα κεράσια, τα οποία δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να φάω ή τουλάχιστον να τα κοιτάξω το ίδιο μετά απ’ όλα αυτά. Ήταν τρομερό. Ήταν θρυμματισμένα κεράσια και υγρό πιάτων. Ειλικρινά, δεν ξέρω γιατί χρησιμοποίησαν υγρό πιάτων, αλλά έβηχα σαπούνι πιάτων για μέρες μετά από αυτό. Οπότε το δάγκωσα και αυτή είναι η λήψη που χρησιμοποίησαν».

Όπως είπε η νεαρή ηθοποιός «απλώς πνιγόμουν εκείνη τη στιγμή και μετά τη λήψη και τότε ήταν που ο Damien, επειδή είναι τόσο σαδιστής, έρχεται προς το μέρος μου και μου λέει: ‘Περίμενε, περίμενε, υπόφερε λίγο ακόμα!’ και με βγάζει φωτογραφία!».

Η LaVera αποκάλυψε ότι κατανοεί ότι όλο αυτό ήταν μέρος της δουλειάς της στην ταινία, ωστόσο, δεν έκρυψε ότι μισούσε τον σκηνοθέτη για καιρό μετά από αυτή την τραυματική σκηνή.