Κινηματογραφος

Piece by Piece: Η βιογραφική ταινία του Pharell Williams είναι φτιαγμένη από... Lego!

Η ζωή του ταλαντούχου τραγουδοποιού ζωντανεύει μέσω του ψηφιακού animation

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Pharell Williams αποτέλεσε μία από τις πιο πληθωρικές και παραγωγικές προσωπικότητες της ποπ μουσικής στη δεκαετία του 2010

Ένα ακόμη μουσικό βιογραφικό αναμένεται να προσγειωθεί σύντομα στις οθόνες μας, και αυτή τη φορά το spotlight πέφτει στον Pharell Williams - τον μουσικό παραγωγό, τραγουδοποιό και ράπερ που μας έχει χαρίσει επιτυχίες όπως τα «Blurred Lines», «Get Lucky» και «Happy»!

Στην ταινία, η οποία αποτελείται εξ ολοκλήρου από ψηφιακό animation, οι χαρακτήρες και τα σκηνικά παίρνουν τη μορφή Lego - με την καριέρα του Pharell Williams να ξεδιπλώνεται σε μία σειρά από ευφάνταστες και ψυχεδελικές σκηνές. Πέρα από τον ίδιο τον Pharell, το φιλμ περιέχει guest εμφανίσεις από πολυάριθμες περσόνες της σύγχρονης μουσικής, από τον Snoop Dogg και τους Daft Punk, μέχρι την Gwen Stefani και τον Kendrick Lamar.

Δείτε παρακάτω το ολοκαίνουριο τρέιλερ!

Ο Pharell αποτέλεσε μία από τις πιο πληθωρικές και παραγωγικές προσωπικότητες της ποπ μουσικής στη δεκαετία του 2010, συνάπτοντας συνεργασίες με αναρίθμητους κορυφαίους καλλιτέχνες (Ariana Grande, Justin Timberlake, Mika) και προσφέροντάς μας μερικές από τις πιο viral επιτυχίες της περιόδου. Η κυκλοφορία του φιλμ συνοδεύεται φυσικά, από ένα ολοκαίνουριο, ομώνυμο τραγούδι με την υπογραφή του δημιουργού, το οποίο μπορείτε να ακούσετε παρακάτω.

Στη σκηνοθετική καρέκλα του φιλμ βρίσκουμε τον 53χρονο Morgan Neville, ο οποίος κάθε άλλο παρά πρωτάρης δεν είναι όσον αφορά τις ζωές των διασήμων: έχοντας στο ενεργητικό του πολυάριθμα ντοκιμαντέρ για celebrities (από τον Bill Gates και τον Steve Martin μέχρι τον Bono και τον Johnny Cash), o Neville έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής μας - και το 2013 βραβεύτηκε με Όσκαρ για τη δουλειά του στο μουσικό ντοκιμαντέρ «20 Feet from Stardom».

Το είδος του μουσικού βιογραφικού συνεχίζει να αποτελεί «χρυσωρυχείο» για το σύγχρονο Χόλιγουντ, με ταινίες όπως τα «Bohemian Rhapsody» και «Elvis» να αποσπούν τόσο πολυάριθμα βραβεία, όσο και εντυπωσιακές box office εισπράξεις. Με το πρόγραμμα των biopics να είναι γεμάτο μέχρι τα μπούνια (περιμένουμε σύντομα τις ζωές των Bob Dylan, Frank Sinatra και Michael Jackson στη μεγάλη οθόνη), οι κινηματογραφιστές ψάχνουν νέους τρόπους για να ανανεώσουν το genre - και το αποτέλεσμα είναι προσπάθειες σαν και το «Piece by Piece», αλλά και το εκκεντρικό «Better Man» του Robbie Williams, όπου ο Βρετανός σταρ αναμένεται να ενσαρκωθεί από έναν... ψηφιακό χιμπατζή!

Το «Piece By Piece» δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει στους ελληνικούς κινηματογράφους, θα είναι όμως σύντομα διαθέσιμο στο streaming.