Κινηματογραφος

Η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν έρχεται το 2026

Ο Ματ Ντέιμον σε συζητήσεις για τον πρωταγωνιστικό ρόλο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ο Κρίστοφερ Νόλαν αποτελεί έναν από τους τελευταίους ισχυρούς σκηνοθέτες, διατηρώντας πλήρες καλλιτεχνικό έλεγχο σε κάθε του πρότζεκτ

Ένας χρόνος και κάτι ψιλά έχουν περάσει από την κολοσσιαία εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία του «Oppenheimer» τον Ιούλιο του 2023 και ο Κρίστοφερ Νόλαν δεν σκοπεύει να επαναπαυτεί στις δάφνες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κρίστοφερ Νόλαν έχει ήδη βάλει μπρος το επόμενο πρότζεκτ του, το οποίο και σκοπεύει να ολοκληρώσει για ακόμη μία φορά υπό την αιγίδα της Universal. Αναφορές θέλουν το επερχόμενο φιλμ να αναμένεται τον Ιούλιο του 2026, τρία χρόνια ακριβώς μετά την κυκλοφορία του Oppenheimer - με τον Ματ Ντέιμον να βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για τον πρωταγωνιστικό ρόλο και τις λεπτομέρειες για το σενάριο της ταινίας να παραμένουν άγνωστες.

Ο Νόλαν αποτελεί έναν από τους τελευταίους ισχυρούς σκηνοθέτες της βιομηχανίας, διατηρώντας πλήρες καλλιτεχνικό και δημιουργικό έλεγχο σε κάθε του πρότζεκτ - πράγμα σχεδόν ανήκουστο στη σύγχρονη εποχή. O Βρετανός δημιουργός έχει φανατικούς θαυμαστές ανά τον κόσμο και το όνομά του αποτελεί ακόμη επικερδέστατο brand, με κάθε νέα του ταινία να χαίρει όλο και μεγαλύτερης εμπορικής και καλλιτεχνικής αναγνώρισης.

Συγκεκριμένα το «Oppenheimer» του 2023, το οποίο εξερεύνησε με δέος τη ζωή και το έργο του δημιουργού της ατομικής βόμβας, αποτέλεσε για πολλούς το ζενίθ της μέχρι τώρα καριέρας του Βρετανού σκηνοθέτη - αποσπώντας πάνω από 958 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office καθώς και 7 βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων τα Καλύτερου Α' Ανδρικού Ρόλου, Καλύτερου Β' Ανδρικού Ρόλου, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας.

Ο Ματ Ντέιμον από την άλλη έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με τον Νόλαν, με αφετηρία έναν ρόλο-έκπληξη στο «Interstellar» του 2014 και με πιο πρόσφατο παράδειγμα την εμφάνισή του ως υπολοχαγός Leslie Groves στο «Oppenheimer» του 2023. Αν οι αναφορές αληθεύουν, ο ηθοποιός από τη Μασαχουσέτη θα σημειώσει σύντομα την τρίτη του συνεργασία με τον Λονδρέζο σκηνοθέτη, καθώς και την πρώτη φορά που θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο υπό την καθοδήγησή του.