Κινηματογραφος

Terrifier 3: Πρεμιέρα για το θρίλερ με... προειδοποίηση προς τους θεατές

Η λίστα προειδοποιήσεων προς τους θεατές

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η ταινία τρόμου Terrifier προκάλεσε λιποθυμίες ανθρώπων από την πρώτη της προβολή

Στην πρεμιέρα του UK Gala του Terrifier 3, της γνωστής franchise σειράς θρίλερ, 9 άτομα έφυγαν από την πρώτη κιόλας σκηνή, μη μπορώντας να συγκρατήσουν το στομάχι τους. Ακριβώς, γι’ αυτόν τον λόγο –και ενώ στα social media έχουν διαρρεύσει εικόνες του τρομοκρατημένου κοινού- απόψε το Terrifier 3 κάνει πρεμιέρα στους βρετανικούς κινηματογράφους με μία... προειδοποίηση προς το κοινό, ακόμα κι αν λατρεύει τις ταινίες τρόμου.

Το σίκουελ της ταινίας τρόμου που παρακολουθεί την ιστορία της Sienna Shaw (την οποία υποδύεται η Lauren LaVera) και η οποία επιβιώνει από το δολοφονικό ξέσπασμα του Art the Clown (τον ρόλο του σατανικού δολοφόνου ‘υπογράφει’ αριστουργηματικά ο David Howard Thornton) πρακτικά παρακολουθεί τη σφαγή των κατοίκων της κομητείας Miles και ενώ κοιμούνται γαλήνια την παραμονή των Χριστουγέννων.  

Σε σκηνοθεσία του Damien Leone, το Terrifier 3 έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο τρομακτικές ταινίες των τελευταίων ετών, με αποτέλεσμα ειδικά στους κινηματογράφους του Ηνωμένου Βασιλείου να έχουν τοποθετηθεί στα καθίσματα των θεατών ειδικές σακουλίτσες (σε περίπτωση εμετού) και επίσης προειδοποιητικές αφίσες γύρω από την αίθουσα προβολής. Στόχος είναι οι θεατές να είναι ενήμεροι ότι αυτό που θα παρακολουθήσουν μπορεί να τους ενοχλήσει πολύ και σοβαρά και ότι οι σκηνές βρίθουν αίματος και βίαιων ενεργειών. Επίσης, ενημερώνονται ότι καλό θα ήταν να μην έχουν καταναλώσει φαγητό πριν από την ταινία...

Ο επίσημος λογαριασμός X της ταινίας μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο από αυτά, καθώς οι εκδηλώσεις της πρεμιέρας ξεκίνησαν νωρίτερα αυτό το μήνα, γράφοντας στη λεζάντα: «Μην πείτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε...». Η δε προειδοποιητική αφίσα γράφει: «Προειδοποίηση! Αυτή η ταινία περιέχει ακραία βία και υπερβολικό αίμα. Εάν αισθανθείτε αδιαθεσία, παρακαλούμε να έρθετε σε επαφή με κάποιον από το προσωπικό του κινηματογράφου. Στον χώρο υπάρχουν εργαζόμενοι εκπαιδευμένοι στις πρώτες βοήθειες».

© X

Βέβαια, για τους λάτρεις του είδους και των ακραία βίαιων ταινιών τρόμου, αυτές οι προειδοποιήσεις λειτουργούν ως –μια χαρά- διαφήμιση για να τους φέρουν ακριβώς εκεί που πρέπει: στο ταμείο των σινεμά.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι η προβολή της ταινίας έχει προκαλέσει ακόμα και λιποθυμίες και τάση προς εμετό μέσα στα σινεμά, όπως αποκάλυψε και στο Rotten Tomatoes μία Αυστραλή κριτικός κινηματογράφου με το όνομα Emma Wolfe, η οποία μετέδωσε ότι δύο άτομα έχασαν τις αισθήσεις τους στην πρώτη προβολή της ταινίας.