Κινηματογραφος

«Δεν σκοπεύω να πάρω σύνταξη»: O Σκορσέζε συνεχίζει ακάθεκτος με το «Sinatra» και το «Life of Jesus»

Φήμες που τον ήθελαν να διακόπτει την καριέρα του ήταν μάλλον υπερβολικές

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Το φιλμ για τον Φρανκ Σινάτρα αναβάλλεται προς το παρόν, μέχρι να γυριστεί το φιλμ για τον Ιησού Χριστό», δήλωσε ο Μάρτιν Σκορσέζε

Τέλος έβαλε ο εμβληματικός Μάρτιν Σκορσέζε στις φήμες που τον ήθελαν να σταματάει την καριέρα του, επιβεβαιώνοντας πως τα δύο επόμενα πρότζεκτ του (ένα βιογραφικό φιλμ για τον Φρανκ Σινάτρα και ένα φιλμ για τη ζωή του Ιησού) συνεχίζουν ακάθεκτα.

Συγκεκριμένα, μετά από αναφορές που ήθελαν τα εν λόγω πρότζεκτ να βάζουν «φρένο» πριν καλά-καλά ξεκινήσουν, ο Μάρτιν Σκορσέζε διέψευσε της φήμες, μιλώντας στο Εθνικό Κινηματογραφικό Μουσείο του Τορίνο: «Δεν έχω κανέναν σκοπό να πάρω σύνταξη» δήλωσε ο εμβληματικός σκηνοθέτης. «Το φιλμ που αφορά τον Φρανκ Σινάτρα αναβάλλεται προς το παρόν, μέχρι να γυριστεί το φιλμ για τον Ιησού Χριστό. Ελπίζω ο Θεός να μου δώσει τη δύναμη και τα χρήματα που χρειάζομαι για να ολοκληρώσω και τα δύο» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε αποκάλυψε πως αποφάσισε να γυρίσει μία ταινία για τη ζωή του Ιησού μετά από επίσκεψή του στο Βατικανό: «Δεν είμαι σίγουρος τι είδους φιλμ θέλω να φτιάξω, αλλά θέλω να είναι κάτι το ξεχωριστό» είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο στο Φεστιβάλ Βερολίνου. «Θέλω να είναι σκεπτόμενο αλλά και διασκεδαστικό, και δεν είμαι σίγουρος ακόμη πως να το προσεγγίσω». Η τελευταία του ταινία, με τίτλο «Killers of the Flower Moon», απέσπασε θετικές κριτικές και πολυάριθμα κινηματογραφικά βραβεία, δεν κατάφερε ωστόσο να τραβήξει την προσοχή του κοινού, και αποτέλεσε τελικά απογοήτευση στο παγκόσμιο box office.

Στα 81 του χρόνια, ο θρυλικός σκηνοθέτης έχει εκφράσει επανειλημμένα την όρεξή του να συνεχίσει τη δουλειά - αλλά προσφάτως δήλωσε πικραμένος για όλες τις ταινίες που δεν έχει χρόνο να γυρίσει. «Όλος ο κόσμος ανοίγεται μπροστά μου, αλλά είναι πλέον πολύ αργά. Είμαι γέρος. Διαβάζω πράγματα και βλέπω πράγματα και θέλω να πω ιστορίες. Αλλά δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Όταν ο Κουροσάβα πήρε το πρώτο του Όσκαρ στα 83, είπε πως "μόλις τώρα αρχίζω να βλέπω τις πραγματικές δυνατότητες του σινεμά". Στα 81 μου χρόνια, επιτέλους καταλαβαίνω τι εννοούσε» δήλωσε στο Deadline το 2023.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σκορσέζε ασχολείται με την Καινή Διαθήκη: Το 1988 σκηνοθέτησε το εμβληματικό «The Last Temptation of Christ» με τον Γουίλεμ Νταφόε, βασισμένος στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη. Όσο για τη ζωή του Φρανκ Σινάτρα, ο Σκορσέζε δεν είναι πρωτάρης όσον αφορά την ιταλική μαφία και, χάρη στις περίφημες γκανγκστερικές διασυνδέσεις του Σινάτρα, το επερχόμενο βιογραφικό αναμένεται να ταιριάζει... γάντι στις ευαισθησίες του εμβληματικού σκηνοθέτη.